Hoppa till sidans innehåll

FAQ om vår friidrottsskola 2017


Information

Friidrottsskolan riktar sig mot åldrarna 7-13 år (födda 2004-2010) och genomförs på sommaren på Slottsskogsvallen v.24+25, 26, 27 samt 31 och 32, mån-fre , 09:30-14:00 ,där vi ger barnen ett ordentlig mål mat. Vill barnen stanna längre erbjuder vi Friidrottsfritids mellan kl.14.00-16.00.

Vad gör man på Friidrottsskolan?
På Friidrottsskolan får barnen testa på alla de olika friidrottsgrenarna under lekfulla former. De får lära känna nya kompisar och de leds av engagerade ledare som inte bara lär barnen friidrott utan viktigast av allt – det ska vara kul!

Vad gör man på Friidrottsfritids?
Vi gör olika roliga saker ute el inne, samt har ett mellanmål. 

Var håller vi till?
Vi genomför friidrottsskolan på Slottsskogsvallen samt vissa dagar i Friidrottens Hus (löparbanorna) och friidrottsfritids är på Slottskogsvallen eller i Friidrottenshus (andra våningen).

Mellan vilka tider är friidrottsskolan?
Friidrottsskolan startar kl 9.30 och slutar kl 14.00.

Är det något särskilt vi ska tänka på första dagen? Ja, under sommaren är det flera föreningar som genomför friidrottsskola samtidigt på Slottsskogsvallen så försäkra er att ni kommer rätt. Samling är på läktaren inne på Slottsskogsvallen och vi kommer ha en flagga med IFK Göteborg Friidrott på som underlättar för er att se var vi samlas.

Vad ska man ha med sig?
Löparskor och kläder efter väder och att barnen har möjlighet att ta på/ta av utifrån om de känner sig varma/kalla. Vid soliga dagar kan en keps vara skönt som skydd mot solen.

Vad händer vid regn?
Vi kör Friidrottsskolan som vanligt vid regn. 

Vilka är det som är ledare under veckan?
Det är ungdomar och äldre aktiva från den ordinarie verksamheten. Många har varit ledare på Friidrottsskolan under flera år, vissa är nyare i rollen men ledarna stöttar varandra så att barnen får precis det stöd som behövs. Varje vecka finns en till två huvudledare över 18 år på plats som håller ihop förberedelser, upplägg m.m. och coachar gruppledarna.

Får jag som förälder titta på under dagarna? 
Självklart får ni vara med, ni kan till och med fungera som stöd (IFK står för Idrottsföreningen Kamraterna) och följa med och äta (mot betalning). Meddela i så fall friidrottsskolan via This is a mailto link senast 7 dagar innan friidrottsskolestart. 

Hur kommer man i direktkontakt med er under Friidrottsskolan?
Att komma i direktkontakt med respektive grupp är tyvärr inte möjligt. Maila This is a mailto link som vi går igenom dagligen.

Vad ingår i priset?
I priset så ingår det en riktig varm måltid varje dag, t-shirt, tidtagarur, vattenflaska och gymnastikpåse.

Vad gör jag om mitt barn blir sjuk eller har skadat sig och inte kan vara med?
Maila This is a mailto link så snabbt som möjligt så våra ledare får information om varför barnet inte dykt upp på friidrottsskolan.

Återbetalning kan endast bli aktuell mot läkarintyg som skickas tillsammans med information om vad som hänt samt konto, bank och personuppgift till förälder som betalat anmälningsavgiften.

Återbetalningens storlek är beroende av hur många dagar av friidrottsskolan som genomförts och som barnet haft möjlighet att vara med på. Dock med avdrag för de faktiska kostnader IFK Göteborg Friidrott har oavsett om barnen kommer eller ej och administrativ kostnad.

Mat

Ingår mat i Friidrottsskolan?
Ja, alla får lagad lunch som vi äter varje dag i Friidrottens hus.

Mitt barn är allergiskt, hur fungerar det med maten?
Den leverantör vi har för maten ordnar mat för alla allergier. Se bara till att ange vad i samband med anmälan. Om ni meddelar oss först samma morgon så kan vi inte garantera att leverantören hinner få fram alternativ den dagen!

Anmälan och avanmälan

Jag har helt missat att anmäla och nu är det fullt, hur gör jag?
Det går inte att få in ett till barn om det är fullt.

Om man får förhinder och vill avanmäla sig, hur gör man då?
Avanmälan för v.25-27 ska göras innan 2 juni och för v.31-32 ska göras innan 14 juli. Om man avanmäler sig efter dessa datum så återbetalas ingen avgift eftersom vi då bokat utrustning, mat och ledare och därmed får stå för alla kostnader det innebär oavsett om barnen kommer eller ej.

Skicka ett mail till This is a mailto link med namn, vecka och personnummer så avanmäler vi barnet. Ni får bekräftelse på avanmälan och barnet är inte avanmält förrän ni fått bekräftelse på detta – spara mailet som bekräftelse på avanmälan.

Betalning

Hur betalar jag anmälningsavgiften?
Du får en faktura automatiskt när du anmäler barnet.

Jag har missat att betala i tid. Vad gör jag?
Viktigt att ni betalar in beloppet/beloppen enligt sista förfallodagen som står angiven på fakturan. Om ni skulle utebli med betalningen så förlorar ni er plats.

Gruppindelning

Hur vet man vilken grupp barnet hamnat i?
Gruppindelningen brukar göras i mitten av veckan innan. På deltagarlistorna för respektive vecka anges i kanten efter varje namn vilken grupp barnet hamnat i. Samlingsplats för första dagen visas på karta på hemsidan några dagar innan veckans start.

Hur många barn är det i varje grupp?
Normalt är det ca 10-15 barn och en till två ledare per grupp. Samma tränare följer barnen hela veckan. Utöver dessa ledare är det ytterligare tränare på idrottsplatsen. Totalt går det ca 7-10 barn per ledare.

Uppdaterad: 13 MAR 2017 10:11
Skribent: Lisa Rogö
Epost: Adressen Gömd
GFIF
 
Clubintersport_500
Stöd föreningen för varje inköp du gör på Intersport. För mer info klicka här
 Intersport
 
 
 
 
    

 

 

Postadress:
IFK Göteborg - Friidrott
Friidrottens hus, Friidrottenhus
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46 31-384 01 40
E-post: This is a mailto link