Hoppa till sidans innehåll

Göteborgs Friidrottsförbunds nyheter


Klicka på texten och du kommer till deras hemsida:

Göteborgs Friidrottsförbund

Karlstad GP bjöd även i år på fantastiskt väder kanske framför allt för medel/långdistans med nästintill ingen vind och temperatur kring 20 grader, vilket också märktes i resultatlistorna.
 
Res till Karlstad GP med Göteborg Friidrott. På tisdag 25 juli kan du åka med den kostnadsfria bussen till tävlingen.
 
Lördag den 22 juli arrangeras Minivarvet on Tour på Skrea camping, Falkenberg. Vi söker tre funktionärer för hjälp under loppet mot ersättning 70kr/timmen.
 

Guld för Kramer i J-EM!

(2017-07-17 16:47)
Sävedalens stjärnskott Andreas Kramer tog guld i männens 800m efter ett jämnt lopp. Kramer ledde hela vägen från start och gick in i mål en hundradel före tvåan Daniel Rowden från Storbritannien.
 
Åskådarna på Slottskogsvallen fick njuta av högklassig friidrott. En kväll där personliga rekord slogs ett efter ett och som senare kröntes med ett nytt svenskt rekord på 1000m av Lovisa Lindh.
 
SM-veckan i Borås avslutades med Lag-SM i friidrott på Ryavallen. Tävlingen innehöll spänning hela vägen in i sista grenen. Ullevi var det Göteborgslag som visade sig starkast och kammade hem två bronsplatser.
 
Lovisa Lindhs framgångar fortsätter! I både Oslo och Stockholm var hon och nosade på det svenska rekordet på 800m. Under torsdagens Diamond League i Lausanne slog hon Abeba Aregawis svenska rekord, Lovisas nya rekord lyder 1:58.77.
 
European Youth Olympic Festival är ett tävlingskoncept för yngre elitaktiva födda 01. Arvid Mägi Theorin och Gael De Coninck blev i veckan uttagen av SOK och får därmed chansen att tävla i ungerska Győr i slutet av juli.
 
Under tisdagen presenterades de sista namnen till sommarens J-EM för åldersklasserna 19 och 22 år. Det är en stark trupp med många representanter från distriktet som åker ner till Polen respektive Italien.
 
Under söndagens tävlingar på Världsungdomsspelen satte Örgryte IS Michaela Meijer nytt svenskt rekord i stav. Det nya rekordet lyder 4.71 och innebär dessutom att Michaela nu har tagit sig över VM-kvalgränsen på 4.55.
 
Under torsdagskvällen presenterade Förbundskapten Karin Torneklint åtta nya namn till VM-truppen. Ett av namnen var Göteborgs lysande stjärna Lovisa Lindh (Ullevi FK) som är nu klar för 800m i VM i London i augusti.
 
I helgen blev det klart att Sverige tävlar i Super League nästa år - detta efter en rad fina prestationer bl.a. av våra tävlade göteborgare.
 
Storbritanniens Richard Kilty kommer den 11 juli springa 200m i Göteborg Friidrott Grand Prix. Så sent som i våras blev han Europamästare på 60m i EM i Belgrad.
 

Khaddi visar storform

(2017-06-26 13:32)
Khaddi Sagnia visade storform under helgens lag-EM där hon lyfte Sverige till seger. Khaddi drog till med ett hopp på 6,52 i 2,2 sekundmeters motvind vilket innebar vinst i längdhoppet. Den 11 juli tävlar hon i Göteborg Friidrott Grand Prix.
 

Följ Lag-EM i Vasa

(2017-06-23 10:39)
Midsommar betyder som vanligt att det är dags för Lag-EM och denna gången åker våra tävlande till Vasa, Finland. 13 representanter i från Göteborgsområdet far till Finland för att försöka avancera till hösta ligan (Super League) nästa år.
 
GFIF
 
 
Clubintersport_500
Stöd föreningen för varje inköp du gör på Intersport. För mer info klicka här
 Intersport
 adidas
 
JUSTNU
 
                                   blomsterlandet_logo

 

 

Postadress:
IFK Göteborg - Friidrott
Friidrottens hus, Friidrottenhus
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46 31-384 01 40
E-post: This is a mailto link