Hoppa till sidans innehåll

Göteborgs Friidrottsförbunds nyheter


Klicka på texten och du kommer till deras hemsida:

Göteborgs Friidrottsförbund

Ikväll, den 22 november, går Friidrottsgalan i Stockholm. Bland de nominerade finns flera göteborgare.
 
Många av Göteborgs yngre friidrottsförmågor startade i helgen inomhussäsongen med Adventsspelen i Friidrottens hus. Det blev en lyckad premiär där resultaten tydde på att inomhussäsongen 2017/18 kan bli väldigt framgångsrik för Göteborgsungdomarna.
 
Fem tränare (Carina Söderman GKIK, Mikael Bentblad SAIK, Lars Diechle IK Vikingen, Steffen Fricke MAIK samt Erik Olsson ÖIS) från Göteborg ställde kosan mot Falun med höga förväntningar om lärdom och inspiration.
 
För en vecka sedan satte Huda Dasuqi igång sin projektanställning på Göteborgs Friidrottsförbund. Hon kommer främst hjälpa till med administration och fastighetsskötsel i Friidrottens Hus.
 
Den 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbunds Distriktsårsmöte Session 1 för 2017.
 
Terrängserien inleddes med DM i Kungälv och nu på lördag 11/11 fortsätter serien i Tuve där IF Kville står som arrangör.
 
Den 8-10 december arrangeras en utvecklingsträff i hopp för aktiva och deras tränare. Träffen arrangeras av Örgryte IS i samarbete med Göteborg Friidrott på uppdrag av Svenska Friidrottsförbundet.
 
Lagen till Terräng-NM i Middelfart 11/11 är nu uttagna och nästan hälften av alla deltagare, 8 av 17 st, tillhör en Göteborgsförening!
 
Det senaste tillskottet på GFIF:s kansli är Annika Knutsson, projektledaransvarig sedan en vecka tillbaka. Annika är erfaren inom evenemang och har även arbetat på GFIF tidigare.
 
Terräng-SM 2017 avgjordes under väldigt utslagsgivande förhållanden med en tunglöpt och lerig bana. Kombinerat med vind och kyla gav det utrymme för en hel del överraskningar i resultaten.
 
Terräng-SM 2017 står runt hörnet och om alla göteborgsaktiva ställer upp på sina anmälda distanser kan vi se fram emot 96 starter, där Sävedalens AIK står för hela 39 st.
 
Årets Sävedalslopp bjöd på den hårdaste konkurrensen hittills i loppets femtonåriga historia på herrsidan. Strömstads svenska rekordhållare på halvmaraton, Mikael Ekvall, krossade banrekordet och Hälles Anders Grahl snuddade vid det gamla.
 

Maxad löparhelg i Skövde

(2017-10-23 09:29)
Helgen 14-15 oktober genomförde Göteborgs Friidrottsförbund sin numera årliga höstträff för distriktets medel- långdistanslöpare i åldrarna 17 år och uppåt samt deras tränare.
 
Göteborg Marathon med start och mål på Slottsskogsvallen lockade 660 st fullföljande löpare, både halva och hela maran inräknad. På damklassens långa sträcka blev det inte bara göteborgsseger utan även svenskt veteranrekord!
 
Lika stor upplevelse, till lite bättre pris. Anmäl dig till Göteborgsvarvet i oktober och spara en hundring på anmälningsavgiften. Anmäl dig senast 31 oktober för 695 kr.
 
GFIF
 
Clubintersport_500
Stöd föreningen för varje inköp du gör på Intersport. För mer info klicka här
 Intersport
 
 
 
 
    

 

 

Postadress:
IFK Göteborg - Friidrott
Friidrottens hus, Friidrottenhus
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46 31-384 01 40
E-post: This is a mailto link