Hoppa till sidans innehåll
Foto: Janne Wanhainen

Toppenprestationer på Götalandsmästerskapen

2017-09-11 15:04
Alla våra 9 deltagare på Götalandsmästerskapen slog sina personbästan och de gjorde det inte i mindre än 12 av 19 grenstarter! Helt enkelt bäst när det gäller som mest.
  • Uppdaterad: 2017-09-11 15:05

Pojkar 14

Alexander Hedar hade i somras precis klarat kvalgränsen till GM (Götalandsmästerskapen) på 800 m. Men väl där gjorde han sitt livs lopp och sänkte personbästat med dryga 5 sekunder och sprang i mål på en finfin 5:e plats. Dagen efter följde han upp sin prestation med att gå vidare från försök till final på 300 m där han sedan noterade personbästa och även där sprang i mål på 5:e plats.

Flickor 14

Elin Pettersson var först ut av tjejerna på 80 m där hon i lätt motvind sprang i paritet med det snabbaste hon gjort och gick vidare till semifinal men valde att avstå semifinalen då hon inte kände sig helt kurant efter sjukdom under veckan och ville satsa allt på längdhoppet senare under eftermiddagen. Men i längden fick hon trots allt till riktigt bra hoppning och i 5:e omgången ett rejält personbästa på 5.34 m vilket gjorde henne till överlägsen Götalandsmästarinna.

Linnea Persson var den mest aktiva av IFKarna under helgen med fyra grenar. Första dagen tävlade hon i diskus och kula men fick det tyvärr inte att stämma fullt ut. Något hon tog igen dag 2 då hon slog personbästa i spjut vilket räckte till en finfin 6:e plats (låg 3:a ända in i sista omgången) och i slägga där det inte var helt enkla förhållanden men där hon bara var dryga metern från personbästa vilket räckte till en finfin 4:e plats.

Klara Kindblom inledde med 300 m häck där hon försökte spara så mycket kraft som möjligt till kommande lopp men tog det lite för försiktigt och missade vidareavancemang till final. Istället fick hon fokusera på 2000 m där hon sprang bra och slog ett fint personbästa vilket räckte till 7:e plats.

Pojkar 13

Tristan Heno inledde sitt tävlande med försök på 60 m där han gick vidare till final. Väl i finalen slog han till med nytt personbästa och så när gick under 8 sekunder (8.02) och slutade på 5:e plats. På söndagen var det 200 m som gällde och i försöken sprang han betydligt snabbare än han någonsin tidigare gjort och gick vidare till final. I finalen kämpade han bra vilket så när räckte fram till medaljplats men slutade på 4:e plats i ett lopp där det bara skiljde 5 tusendelar mellan 2:an och 3:an.

Flickor 13

Filippa Palmås var först ut bland tjejerna på försök 60 m där hon trots motvind slog nytt personbästa och gick vidare till semifinal. I semifinalen gjorde hon ännu bättre ifrån sig och sänkte sitt personbästa med ytterligare 7 hundradelar till 8.34 sekunder och lyckades med 1 tusendels marginal gå vidare till final. Väl i finalen tog hon ytterligare en placering och gick i mål som 5:a. Dagen efter vare det 200 m men kroppen kändes inte helt ok. Trots det gick hon vidare till B-final. Mellan försök och final på 200 m hann hon hoppa längd men lyckades tyvärr inte få ansatsen att stämma fullt ut. I B-finalen provade hon springa på för fullt för att försöka få en bra tid men när hon inte fick det att stämma perfekt i löpningen så fullföljde hon bara loppet utan att ta ut sig fullständigt med tanke på att hon senare skulle ingå i stafettlöpning.

Saga Provci sprang 600 m (a-final) på lördagen och 1500 m (a-final) på söndagen och gjorde sina snabbaste lopp någonsin på båda sträckorna vilket räckte till finfina 5:e platser på båda sträckorna.

Nora Denti sprang även hon 600 m (b-final) där hon slog ordentligt personbästa vilket räckte till en 4:e plats i B-finalen och en 10:e plats totalt.

Astrid Virén sprang 1500 m på söndagen och slog även hon ett rejält personbästa vilket räckte till delad 3:e plats i B-finalen och 13:e plats totalt.

Otroligt bra kämpat av alla aktiva. Men inte nog med det 3 av de 8 löpare som skulle genomföra den avslutande stafetten (6 x 200 m och 2 x 250 m – start- och slutsträckan) för Göteborgs distriktslag blev uttagna från IFK: Alexander, Tristan och Filippa. Laget kom på 3:e plats i stafetten och när samtliga poäng räknats samman så visade det sig att Göteborg återigen triumferat som vinnande distrikt i Götaland och alla göteborgsungdomar fick kliva upp på prispallen och ta emot segerpokalen.

Se bildspel från mästerskapet nedan och här kan ni se samtliga resultat.

Skribent: Janne Wanhainen
Epost: Adressen Gömd
GFIF
 
Clubintersport_500
Stöd föreningen för varje inköp du gör på Intersport. För mer info klicka här
 Intersport
 
 
 
 
    

 

 

Postadress:
IFK Göteborg - Friidrott
Friidrottens hus, Friidrottenhus
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46 31-384 01 40
E-post: This is a mailto link