Hoppa till sidans innehåll

För gammal för att börja träna?


Många tror tyvärr att de är för gamla för att börja friidrotta. Men oavsett om man har hållit på med friidrott tidigare eller håller på med annan idrott eller inte idrottat alls är det aldrig för sent att börja friidrotta.

Är man 15 år, 20 år eller äldre så har man alla möjligheter att få en helt ny idrott att älska, prestera och utvecklas vidare i och även fortsätta som tränare, ledare, funktionär för det är så kul. Man kan förresten tävla mot jämngamla tills man är 100 år* - om man vill.

I friidrotten är prestationen direkt mätbar och för att kunna prestera bra så måste man först lära sig röra kroppen optimalt för de grenar man prestera i. Vi eftersträvar att våra utövare hela tiden ska utvecklas och målsättningen är att de ska kunna sitt bästa utifrån sina egna förutsättningar. Därför gäller det att steg för steg utveckla deras förutsättningar, träna rätt sak i rätt tid och att tränarna får möjlighet att utvecklas i takt med de aktiva.

Friidrottens är en träningsform som många andra idrotter och verksamheter (t.ex. gym) hämtar övningar, utförande, inspiration och kompetens från, just för att den effektivt utvecklar mot hållbar prestation - under förutsättning att man tränar rätt sak i rätt tid och återhämtning sker på rätt sätt.

Uppdaterad: 03 FEB 2016 20:24
Skribent: Per Carlsson
GFIF
 
Clubintersport_500
Stöd föreningen för varje inköp du gör på Intersport. För mer info klicka här
 Intersport
 
 
 
 
    

 

 

Postadress:
IFK Göteborg - Friidrott
Friidrottens hus, Friidrottenhus
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46 31-384 01 40
E-post: This is a mailto link