SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Göteborg Friidrott

Funktionäruppdrag 2022
2021-12-14 13:19

Välkommen med er funktionärsanmälan för 2022 genom bokningsfunktionen.

 
Beskrivning av uppdragen 2022:

 

 - Lindås Athletics - 

Grenfunktionär - prel tid 09.00-16.30

Har du tidigare erfarenhet av att vara grenfunktionär eller varit med på en del tävlingar och vet hur det fungerar är du välkommen att anmäla dig som grenfunktionär på tävlingsdagen 29/1. Tillsammans med några föräldrar eller andra äldre aktiva och en erfaren grenledare, ansvarar för genomförandet av en gren. Till er support kommer en tävlingsledare, en funktionärsansvarig och en tekniskt ansvarig vara behjälpliga. 

 

 

Café-funktionär - fm 09-13 eller em 13-17

Vi behöver din hjälp att som funktionär bemanna caféet som också inkluderar att bidra med bakverk. Caféetjänsten innebär att man gör delar av sina timmar den tiden man står i cafet plus en extra timme för det bidrag i matväg man tar med (Mackor/Bakverk/Smoothie)

 

 

 

18-20 mars - Götalandsmästerskapen

 

5-6 juni - Nationaldagskampen

 
Göteborgsvarvet och dess övriga lopp är årets i särklass viktigaste arrangemang för vår förening som vi vill se till att vårda så bra vi bara kan. Tillsammans med er alla aktiva och föräldrar har vi möjlighet att göra det.
 
18 maj - Stafettvarvet
"Bygga start och mål" 12.00-17.00 (5h)
Vi förbereder inför kvällens stafettvarv och kommer i oömma kläder och handskar och är beredda på att ta i.
 
18 maj - Stafettvarvet
Utdelning 15.00-21.00 (6h)
Till kvällens Stafettvarv delar vi ut nummerlappar och stafettpinnar, picknick-lådor när löparna anmländer till området. Vidare under kvällen hjälper vi IFK´s andra funktionärsgrupper med deras uppgifter.
 
18 maj - Stafettvarvet
Start/mål 15.00-21.00 (6h)
Vi agerar kravallstaket så de aktiva inte störs av gångare som korsar löpvägen. Även ser till att löparna leds på och av växlingsstationen i rätt riktning.
 
18 maj - Stafettvarvet
Vätskestation 15.00-21.00 (6h)
Vi står och delar ut vatten vid loppets vätskestationer.
 
20 maj- Specialvarvet 
Förcyklister ca 10.30-12.30 (2h)
Förcyklister till loppet. Medtag egen cykel.
 
21 maj - Göteborgsvarvet
Skanstorget 09.30-18.00 (8,5h) - 
Vill ni beta av många funktionärstimmar på en gång, så är detta en riktigt långkörare. När löparna passerat Vasaallén svänger de vänster upp på Övre Husargatan. Där börjar vår bansträckning och når ända fram till rondellen vid Linnéplatsen. Innan loppet startar bygger vi avgränsningar i mittfilen och spärrar av för fotgängare. Under loppets gång är vi helt och hållet här för löparna. Ser till att fotgängare inte korsar vägen förutom på bestämda övergångsställen. Det är i slutet av loppet och här kan flera löpare bli utmattade, så vi har vatten i reserv att langa trots att det inte finns någon vätskestation på vårt område. När siste löpare passerat ställer vi snabbt ihop vårt material och checkar ut.
 
21 maj - Göteborgsvarvet
Margretebergsgatan, Löpargrupp samt Flaggvakter 10.30-18.30 (8h) 
Också här kan ni beta av många funktionärstimmar. Margretebergsgatan är den relativt korta sträckan som löparna når direkt efter Slottsskogen och innan de viker in på Slottsskogsvallen. Här är det bitvis trångt och lite stökigt då löparna ska samsas om utrymmet med ambulanser som kör skytteltrafik mellan vallen och Sahlgrenska.
 
Vi har en löpargrupp som dedikerat springer framför Ambulansen och bereder väg genom att vifta med flagga och blåsa i visselpipa. Det blir några kilometers löpning denna dag så du bör vara av den uthålligare arten.
 
Den andra gruppen vi behöver här är Flaggvakter. De har samma uppgift som Skanstorget. Se till löparnas säkerhet så inga fotgängare korsar vägen förutom på bestämda övergångsställen. Intensivt men roligt! 
 
 
21 maj - Göteborgsvarvet
Jourgrupp förmiddag 07.00-11.30 (4,5h) 
Vi utgår från Friidrottens Hus och går efter en checklista som Göteborgsvarvets Projektledare har skapat åt oss. En to-do-list att utföra. Samt finns tillgänglig för uppgifter som uppkommer under dagarna.
 
21 maj - Göteborgsvarvet
Jourgrupp eftermiddag 11.30-16.00 (4,5h)
På eftermiddagen brukar vi mest agera informatörer till undrande löpare som kommit i mål. Vart duschar jag? Toaletter? Mat? Ja, allt möjligt!
 
22 maj - Lilla Varvet
Jourgrupp 08.00-16.00 (8h)
Också här kan ni beta av många funktionärstimmar. Vi utgår från Friidrottens Hus och går efter en checklista som Göteborgsvarvets Projektledare har skapat åt oss. En to-do-list att utföra. Även finns tillgänglig om ad hoc uppgifter dyker upp.
 
 
(15 maj - 22 maj Infartsvakter Varvetveckan) 
förmiddag 06.30-12.00 (5,5h)
eftermiddag 12.00-17.00 (5h)

Infartsvakterna skall kontrollera alla passerande fordon så att de har rätt ackreditering. Funktionärer har rätt att stoppa trafik som ej är behörig.

 

Detaljerad info för varje dag får ni på plats, samling Friidrottens hus.

 

Viktigt!

- Har ni inte möjlighet att närvara vid den bokade aktiviteten behöver ni ansvara för att själva söka ersättare.

 
Välkommen med er funktionärsanmälan för 2021 genom bokningsfunktionen 
Vid funktionär i Göteborgsvarvets olika lopp - minimiålder 18 år. 
 
Vid icke fyllda funktionärsuppdrag kommer vi fördela de uppdrag som återstår vilket innebär att du själv inte kan välja uppdrag. Observera att du själv måste ordna en ersättare för ditt uppdrag om du av ngn anledning får förhinder - detta gäller oavsett om du valt uppdrag själv eller ej.
 
- Klubbmästerskapet genererar ingen intäkt och räknas inte in i tjänstgjorda timmar.
 

Nyhetsarkiv
Funktionäruppdrag 20222021-12-14 13:19
 
Stöd IFK Göteborg Friidrott
Våra arrangemang
Sociala medier
Våra sponsorer
Funktionärsuppdrag