Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Göteborg Friidrott

Tack alla aktiva och funktionärer för första upplagan av Veckans Grenar!
2020-05-16 18:14
Foto: Deca Text & Bild
Kl 13.30 sköt vi iväg premiären av Veckans Grenar som vi arrangerar för våra tävlingssugna IFK-ungdomar. Dagens första start var 300m Häck och strax därefter 200m Häck där vi fick se mixade heat med både killar och tjejer i samma heat. Bara det var väldigt roligt.
Det blåste halv storm och till upploppet var det som att springa in i en vägg, men trots det flöt det fint mellan häckarna. Hugo Kündig hade fin kontroll på loppet och sprang i mål på 43.03. Krille Enemans tid på 47.65 betyder kval till GM, redan i första loppet!
Vi saknade vindmätare så resultaten i 200mH och längdhopp blir inte giltiga, men tiden visar att vi har flera som klarade/ligger nära kvalet i GM för F/P13.

I längdhopp delade vi in gänget i två hopp-pooler. Pool 1 hoppade med planka och pool 2 hoppzon. Lukas Lorentzon drämde till med starka 6.25.. med fel fot. 
I zon-poolen hoppade Ebba Holmén jättelångt med den goa vinden i ryggen. Hela 4.75. 

Så var det dags för kula där vi blandade klasser med olika vikt på kulan och det var många som persade. Kul att direkt få gå ut och känna sig starkare efter vinterns träning.

Avslutningsvis ställde vi upp oss på startlinjen för 800m. Vi delade in ungdomarna i två heat där 05/06 sprang i första heatet och 07/08 i andra. Vi fick se häftiga spurter med flera inblandade i båda heaten.

Allt finns att beskåda på vår facebook-kanal. Vi testade att sända live för alla föräldrar och supporters som tyvärr inte fick följa med in på vallen skulle få chansen att hänga med ändå i dessa märkliga Corona-tider. Till nästa tillfälle, som är den 30 maj, ska vi försöka uppgradera vår mikrofon. Men det var trevligt att få dela med oss av detta tävlingstillfälle.

Stort tack till alla ledare som agerade funktionärer så förträffligt. Tack till starter Sverker som hjälpte oss så ungdomarna fick eltider. Grymt att vår statistiker Robert nu också kan läsa eltider och härligt jobbat av kameraman och kommentator Magnus och Fredrik som guidade tittarna genom tävlingen.

Det här gör vi om. Redan om två helger. Den 30 maj kl 13.00-16.00 står följande grenar på programmet:
Kort häck
Höjd
Spjut
800m.

Ni är välkomna att anmäla er redan nu :)

 
Stöd IFK Göteborg Friidrott
Våra arrangemang
Sociala medier
Våra sponsorer
Funktionärsuppdrag