IFK Göteborg Friidrott

Strålande prestationer och framskjutna placeringar vid Götalandsmästerskapen!
2018-03-12 11:40
På bilden saknas: Ludvig, Benjamin, Filippa och Tyra

Så var det äntligen var det dags för den efterlängtade Götalandsmästerskapen. På lördag morgon åkte 16 st aktiva och 4 ledare från IFK Göteborg Friidrott till Varberg för att tävla på mästerskapet för 13-14-åringar.

Hela 19 st hade kvalat in men p.g.a. sjukdom var tre st tvungna att stanna hemma. Dessutom hade några av de som åkte med som hade kämpat mot förkylning under senaste veckorna vilket givetvis inte gett optimala förberedelser.

F14

Filippa Palmås sprang snabbt i försöken på F14 60 m och gick vidare till semifinal. En tid som hade räckt till final. Men tyvärr fick hon inte till löpningen lika bra i semifinalen utan slutade på 13:e plats. På 200 m vann hon sitt heat på en tid som räckte till 10:e plats sammanlagt, endast drygt 3 tiondelar upp till 4:e plats.

På F14 1000m sprang Saga Provci, Nora Denti och Tyra Rydén fint i försöken där Saga kvalificerade sig vidare till final och sprang strålande in på en finfin 2:a plats.

F13

I F13 60 m ställde IFK upp med Moa Bertilsson och Isabella Petrusic som båda avancerade från försök till semifinal. I semifinalen sprang Moa på 4:e snabbaset tid och avancerade till final och i finalen presterade hon sitt snabbaste lopp och pressade sig 7 tusendelar(!) före fyran i loppet och slutade på 3:e plats.

På F13 800m sprang Nellie Skantze och Agnes Thundal. Agnes hade behövt slå sitt personbästa för att gå vidare till final. Nellie in på 4:e snabbaste tiden i försöken och gick vidare till söndagens final. Tyvärr bröt feber ut som gjorde att hon inte kunde ställa upp i finalen. Givetvis riktigt tråkigt men det kommer fler chanser.

På 60 m häck gjorde Moa och Isabella precis som på 60 m, avancerade vidare till semifinal. Men båda avancerade dessutom vidare till final! I finalen fick Moa till sitt snabbaste lopp någonsin och sprang in på 2:a plats medan Isabella inte till samma löpning som i semifinalen men hade endast 3 tiondelar upp till 4:e plats.

Men störst framgång kom i F13 tresteg där IFK inte bara fick en Götalandsmästare utan segrade dubbelt med Ivana Pekic på första plats och Moa Bertilsson på andra plats och hade dessutom ytterligare två bland topp 10, Moa Corneér 8:a och Ellen Stenquist 9:a.

I höjd deltog Agnes Thundal och Moa Corneér där Moa kämpade till sig 11:e plats och hoppade på höjder i närheten av personbästa, trots att hon haft besvär med känning i fot som besvärat.

I längd F13 hoppade Ivana Pekic återigen i närheten av 5 m men fick inte till den riktiga fullträffen i den jämna längdtävlingen där hon slutade på 4:e plats endast 3 cm från brons.

I kula stötte Isabella Petrusic till sig en 9:e plats, drygt 3 dm från finalplats och 3 ytterligare stötar.

P14

På P14 60m dundrade Tristan Heno till med sin snabbaste tid någonsin i försöken med tiden 7.85 sek och avancerade till final. I finalen sänkte tiden med ytterligare en hundradel och slutade på 6:e plats, endast 9 hundradelar från brons.

På 200m fick han dock revansch när han sänkte sitt personbästa med en halvsekund och slutade på 3:e plats. Tristan ställde även upp i tresteg där han slutade på 4:e plats.

I P14 höjd hoppade Oden Grahm Goles 1.50 m och slutade på 9:e plats.

P13

I P13 kvalificerade sig Olle Ackebjer vidare från försöken på 800 m till final och sänkte där sitt personbästa med 2,5 sekunder och vann en bronspeng.

I P13 höjd hoppade Ludvig Rittedal strålande t.o.m. personbästa 1.43 m och tog alla höjder i första försöket (utom en miss i första hoppet på ingångshöjden 1.20 m) vilket gjorde att han vann sin hoppgrupp och slutade på en finfin 4:e plats, endast 4 cm från bronspengen.

I P13 längd hoppade Benjamin Sander 4.70 m och slutade på 9:e plats men var endast 3 cm från finalhoppning med ytterligare 3 chanser att få till riktigt långa hopp. I kula blev det personbästa men ytterligare en 9:e plats endast 5 cm från final med ytterligare 3 stötar.

Efter första dagens tävlande så ledde Göteborgsdistriktet med 20 poäng före närmaste motståndare som var Skåne. På kvällen erbjöds alla möjlighet att titta inne i uppvärmningshallen på Melodifestivalen. Kl 23:00 var det knäpptyst i rummet.

Söndag morgon inleddes med tidig tävling för några aktiva så det var bara att gå upp redan vid kl. 6 och väcka de som ska tävla så att de hann med frukost och uppvärmning innan tävlande.

Söndagens tävlande avslutades med stafett där varje distrikt ställde upp med två killar och två tjejer från varje ålder (totalt 8 löpare) där IFK hade med Ivana Pekic och Tristan Heno i Göteborgslaget som slutade på 2:a plats i stafetten. Men vad gjorde väl det när Göteborgsdistriktet vann hela lagtävlingen!

Efter tävlingen gick ledare och aktiva till rummet för att packa. Men det visade sig att de som hade tävlat färdigt och stannat kvar inte bara hade packar ner alla saker utan de hade även städat och ställt tillbaka alla möbler så att det såg ut precis som när vi kom. Stort tack till er alla underbara ungdomar! Som ni förstår uppförde de sig exemplariskt både på och utanför arenan.

Tävlingen gick alltså mycket bra där var och en presterade otroligt bra, IFK tillförde många viktiga poäng som gjorde att Göteborgsdistriktet återigen vann lagmatchen.