SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Göteborg Friidrott

IFK Göteborg Friidrott till riksfinalen i Kraftmätningen!
2020-06-24 23:59
IFK Göteborg Friidrotts mixlag 6 juni, 2020 (Foto: Deca Text&Bild)
När kvalperioden för lagtävlingen Kraftmätningen är över kan vi glädjande nog meddela att IFK Göteborg Friidrott har kvalificerat sig till riksfinalen med ett av våra två mixlag. IFK Göteborg Friidrott Vit hamnade på en utmärkt fjärdeplats (!) i hård konkurrens med lag från hela Sverige.
På nationaldagen den 6 juni hölls en lokal kvaltävling till Kraftmätningen, vilket är en lagtävling för 15-åringar, där aktiva födda 2005-2007 är välkomna. IFK Göteborg Friidrott deltog för andra gången och ställde i år upp med två mixlag. Vi som följde kvaltävlingen på Slottsskogsvallen via livesändningarna på Facebook eller på plats fick se laganda, mycket positiv energi och riktigt högklassig ungdomsfriidrott.

Efter att lokala kvaltävlingar genomförts på flera platser i landet så har glädjande nog ett av våra lag, IFK Göteborg Friidrott Vit, kvalificerat sig till riksfinalen. Med 29521 poäng och i konkurrens med Sveriges största friidrottsföreningar nåddes en riktigt fin fjärdeplats, och IFK Göteborg Friidrott är därmed är ett av sexton mixlag som är kvalificerade till riksfinalen som planeras 5-6 september. Stort grattis! 

Vårt andra mixlag IFK Göteborg Friidrott Blå, samlade ihop till 20611 poäng, och slutade på en 27:e plats. Tjejerna i mixlaget hade inledningsvis en eventuell möjlighet att kvalificera sig som ett av fyra flicklag, men konkurrensen var trots jättefina insatser för tuff denna gång, men de slutade på en bra åttondeplats bland flicklagen.

Nu fortsätter förberedelserna hos aktiva och lagledare inför riksfinalen i september. Formatet för finalens genomförande bestäms i augusti. Vi återkommer till detta längre fram. Det blir spännande att följa vårt finallag, och också hur våra duktiga ungdomar från båda lagen utvecklas vidare som friidrottare. Lycka till alla aktiva!

 
Stöd IFK Göteborg Friidrott
Våra arrangemang
Sociala medier
Våra sponsorer
Funktionärsuppdrag