SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Göteborg Friidrott

IGM 2022 - Anmälan är öppen!
2022-01-21 15:51

På uppdrag av Svenska Friidrottsförbundet hälsar Sävedalens AIK och IFK Göteborg alla varmt välkommen till Friidrottens Hus i Göteborg och till Götalandsmästerskapen Inomhus 2022.

Tillsammans har vi som målsättning att skapa ett grymt mästerskap för regionens 13-14 åringar. Fokus på fina tävlingar ska det vara förstås, men om pandemin tillåter vill vi även bjuda på roligheter utanför arenan..

 

Till årets upplaga har vi skapat en egen hemsida: www.igm2022.se

 

INBJUDAN

Åldersklasser

 

F/P13 och F/P14

Grenprogram

Lördag

F14: 60m/1000m fö/höjd/längd/kula

P14: 60m/1000m fö/stav/längd/kula

F13: 60m/800m fö/höjd/tresteg/kula

P13: 60m/800m fö/stav/tresteg/kula

Söndag

F14: 200m/1000m fi/60mH/stav/tresteg

P14: 200m/1000m fi/60mH/höjd/tresteg

F13: 200m/800m fi/60mH/stav/längd

P13: 200m/800m fi/60mH/höjd/längd

Distriktstafett 8x200m - 2 st från varje klass

 

Första start

Historiskt har första start varit på lördagen runt kl 12-13. I och med att vi har en pandemi att ta hänsyn till och vi inte vet vilka restriktioner som råder kan vi i nuläget inte säga när första start är. Skälet är att vi eventuellt behöver sprida ut tävlingen så deltagarantalet inne i hallen behålls så låga som möjligt och då behöver vi göra ett tidsprogram med tidigare start på lördagen. Vi uppdaterar här när vi vet åt vilket håll det lutar. Vi förstår att det kan vara avgörande för om långväga gäster behöver boka natt fre-sön. Överväg att även boka fredagen för att sedan kunna avboka.

Distrikt

Även om distrikten från 1 januari 2022 ser annorlunda ut, genomförs Götalandsmästerskapen på "gammalt" sätt och vi ser följande distrikt på startlinjen:

Blekinge, Bohuslän-Dal, Göteborg, Halland, Skåne, Småland, Västergötland och Östergötland

Läs mer om beslutet om från Svenska Friidrottsförbundet här:

 

Anmälan

Anmälan görs i Roster Athletics. Sista anmälningsdag är 9 mars 2022. Därefter betraktas som en efteranmälan. Stafettlag anmäls av respektive lagledare dag 1. Anmälninsavgifterna faktureras respektive förening i efterhand.

 

Avgift

Induviduell start:         85 kr

Stafettlag:                200 kr

Efteranmälan:            200 kr

Efteranmälan stafett: 250 kr

 

Poängräkning

Eftersom vi inte längre genomför tävlingen på uppdrag från Götaland Friidrott, samt att Svensk Friidrott inte har någon gemensam poängräkningstabell för Norrland, Svealand och Götaland, så anpassar vi vår poängräkning till ett system som redan finns laddat i det administrativa verktyget Roster. Det är liknande som det som använts tidigare. Poäng ges till de sex främsta i fallande skala 6-5-4-3-2-1. Det som skiljer är att om aktiva från ett och samma distrikt hamnar på första, andra och tredje plats, får ettan och tvåan 6 och 5 poäng. Trean får inga poäng. Fyran, som tidigare skulle fått 3 poäng, får nu istället 4 poäng och detta betyder att även sjuan i resultatlistan får 1 poäng. På så sätt finns det även en chans att lagtävlingen blir jämnare. 

 

Livesändning

Tävlingarna kommer sändas live för släkt och vänner som inte kan följa tävlingarna live. En mindre kostnad tillkommer för att låsa upp sändningen.

 

PM/Tidsprogram

Läggs ut på hemsidan ca en vecka innan tävlingen

 

Mat och dryck

Lunch kan förbeställas och serveras i Friidrottens Hus. Middag kan förbeställas för er som övernattar i skola. Kontakta här för beställning

I Friidrottens Hus kommer det i övrigt finnas kioskservering med varm mat, korv, smörgåsar, frukt, kaffe, dricka m.m.

 

Logiförslag

Se avsnittet för Boende & Mat

 

 

Götalandsmästerskapen Inomhus 2021 är inställt
2021-01-12 15:00
Vi är ledsna över att behöva meddela att Götalandsmästerskapen Inomhus 13-14 år som skulle arrangeras 20-21 mars 2021 i Göteborg ställs in. Representanter ifrån styrelsen i Götalandsregionen och ifrån IFK Göteborg Friidrott har gemensamt beslutat att ställa in årets tävling, då den inte är möjlig att genomföra på grund av den fortsatt höga smittspridningen. Vidare har inte de aktiva möjlighet att träna och förbereda sig på ett bra, rättvist och säkert sätt inför mästerskapet med gällande restriktioner. 

Vår stora förhoppning är att vi snart går mot ljusare tider, och då åter igen får möjlighet att se och heja på alla fantastiska friidrottande ungdomar under kommande mästerskap och tävlingar. 
IFK Göteborg Friidrott arrangerar Götalandsmästerskapen Inomhus i Göteborg 2021!
2020-10-15 15:13
IFK Göteborg Friidrott och Götaland Friidrott hälsar alla varmt välkomna till Götalandsmästerskapen Inomhus i friidrott för 13- och 14-åringar. Mästerskapet avgörs den 20-21 mars 2021 i Friidrottens Hus i Göteborg. Vi har påbörjat förberedelserna och vi hoppas på en riktigt fin friidrottshelg tillsammans med alla deltagare.

Mer information kommer under de kommande månaderna, och kommer att läggas ut på vår arrangemangssida här >>
Götalandsmästerskapen Inomhus 14-15 mars 2020 / INSTÄLLT
2020-10-15 14:51

11/3-2020: GÖTALANDSMÄSTERSKAPEN INOMHUS 2020 ÄR INSTÄLLT, LÄS MER HÄR >>


IFK Göteborg Friidrott och Götaland Friidrott hälsar alla varmt välkomna till Götalandsmästerskapen Inomhus i friidrott för 13- och 14-åringar. Tävlingen avgörs den 14-15 mars 2020 i Friidrottens Hus i Göteborg.


Tävlingsinformation

 • Inbjudan
 • Anmälan - Sista anmälningsdag: 4/3-2020.
  • Efteranmälan kan göras i mån av plats genom att lagledare för respektive distrikt kontaktar vårt kansli senast torsdagen den 12/3 via e-post med uppgift om klass, gren, namn, SB/PB (där det är tillgängligt). Från fredagen den 13/3 sker efteranmälan, i mån av plats, fram till tävlingsstart respektive dag vid Informationscentrum nedanför sekretariatet, dock senast 60 min (stav 90 min) innan grenstart. Obs! Det finns mycket begränsade möjligheter till fler deltagare i löpargrenar - efteranmälan är bara möjlig om det inte innebär fler heat för aktuell gren. För F13 längd finns det mycket begränsade möjligheter att ta emot fler anmälningar.
  • Distriktsstafetten | Laguppställningen till distriktsstafetten 8 x 200 m lämnas av respektive lagledare till sekretarietat dag 2 (blankett).
 • Startlista
 • PM - (notera ändringar från preliminärt PM: uppdaterad seedning för 200 m, förtydligande kring försöksheat med separat gruppstart för 800 m / 1000 m, samt vissa förtydliganden och kompletteringar, 10/3-20).
 • Tidsprogram -  Dag 1 och Dag 2 (notera att tiderna för löpning på lördagen har justerats från det preliminära programmet, 10/3-20)
 • Livesändningar - så livesänds Götalandsmästerskapen - läs mer här >>
 • Resultat


Övrig information

 • Boende & logi - IFK Göteborg Friidrott erbjuder övernattning i hotell och i skolsalar för tävlande och ledare i samband med Götalandsmästerskapen.
 • Mat och servering
 • Parkering
 • Kontakta oss via e-post eller på telefon 031-384 01 40

Svenska Friidrottsförbundets information om corona och dess påverkan på friidrotten
Svensk Friidrott har en samlingssida för informationen kring coronaviruset och dess påverkan på friidrotten. Svensk Friidrott följer, i likhet med Riksidrottsförbundet, de rekommendationer som ges från Folkhälsomyndigheten, Utrikesdepartementet och övriga instanser med ansvar för och kompetens på området. För riktlinjer och aktuell information se länk >>

Information från Göteborgs Friidrottsförbund (GFIF) ang. corona (covid-19)
Angående coronaviruset följer vi myndigheternas rekommendationer. För aktuell information se länk >>

Så livesänds Götalandsmästerskapen
I år kommer samtliga grenar under Götalandsmästerskapen livesändas på Solidsport. Under båda dagarna kommer ett produktionsteam göra en huvudsändning med fokus på löpgrenarna samtidigt som övriga grenar kommer fångas upp. Vill du följa en specifik gren? Lugn. Varje gren kommer även ha fast kamera som gör att du kan följa vilken gren du vill på nära håll. Med andra ord, alla grenar kommer gå att se live och i repris. Du som tittare har då möjlighet att köpa varje sändning styckvis för 59 kr eller köpa ett All Access som ger tillgång till under och efter själva mästerskapet.


Klicka på länken för mer info om hur du går tillväga:
https://solidsport.com/gotalandsmasterskapen/news/sa-livesands-gotalandsmasterskapen


Funktionärer


Götalandsregionens tävlingsbestämmelser >>


Välkomna till Göteborg och Götalandsmästerskapen Inomhus 2020!


IFK Göteborg Friidrott

Götalandsmästerskapen Inomhus 2020 ställs in
2020-03-11 21:12
Vi är oerhört ledsna att behöva meddela att vi nu tagit beslutet att ställa in årets Götalandsmästerskap efter att Folkhälsomyndigheten idag, 11 mars, efter pressträffens avslut inkommit med förslaget om allmänna sammankomster med fler än 500 personer tills vidare inte får hållas.

Vi ber alla föreningar och förbund som bokat boende och mat via oss att kontakta oss för avbokning. Ni som bokat boende på egen hand kontaktar boendet direkt med hänvisning av detta inställda arrangemang.

Vi följer upp med ytterligare information vid behov. Vi har slitits mellan hopp och förtvivlan de senaste dagarna och det är med stor ledsamhet vi lämnar detta besked. Till alla fantastiska aktiva och ledare där ute - Tack för ert fina engagemang och bemötande med oss i samband med förberedelserna.

 IFK Göteborg Friidrott


Svenska Friidrottsförbundet har upprättat en samlingssida för coronaviruset och dess påverkan på friidrotten, läs mer här >>
Götalandsmästerskapen Inomhus 14-15/3 - Fastställda PM och tidsprogram
2020-03-10 16:43
Foto: Deca Text&Bild
Nu finns fastställda PM och tidsprogram tillgängliga för Götalandsmästerskapen Inomhus 14-15 mars. Vänligen notera ändringar från preliminära PM och tidsprogram, enligt kommentarerna på arrangemangssidan.

Vi hälsar samtliga tävlande, tränare, publik och funktionärer varmt välkomna till Friidrottens Hus och Göteborg! Stort lycka till alla ungdomar, vi önskar er ett riktigt roligt mästerskap!


För information om Götalandsmästerskapen Inomhus Göteborg 2020 se vår arrangemangssida länk >>
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Stöd IFK Göteborg Friidrott
Våra arrangemang
Sociala medier
Våra sponsorer
Funktionärsuppdrag