SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Göteborg Friidrott

Sista veckans grenar: Mångkamp + individuella starter i mångkampsgrenar
2020-06-17 12:14
Vi välkomna här alla IFK-aktiva födda 2002-2008 till sista upplagan av veckans grenar. 

Datum: sön 28 juni
Tid: 14.00-19.00
Plats: Slottsskogsvallen

Det är svensk friidrott som avgör vilka grenar som ingår i varje veckas "veckans grenar". Det finns ett uttalat önskemål från förbundet om att vi kör en mångkampstävling, vilket vi nu har beslutat att som fjärde och sista deltävling så drar vi ihop en femkamp. Man kan välja att anmäla sig till femkampen, eller om man vill fokusera på enskilda grenar, så går det att endast, exempelvis, kasta spjut.

I mångkampen ingår följande grenar
- Kort häck (60m/80m/100m/110m)
- Höjd
- Spjut
- Längd
- Medeldistans (600m/800m/1500m)

För att täcka de kostnader vi har i samband med att vi har hyrt vallen vid dessa fyra tillfällen får ni som vill väldigt gärna vara med att bidra genom att swisha valfri startavgift till 123-4482816.
Förslag på startavgifter: 50 kr/gren alternativt 150-200 kr/mångkamp.
Men det är helt valfritt!

Sista anm.dag är ons 24 juni

Resultat

Anmäl här eller klicka på fliken i menyn

Veckans Grenar - nästa tillfälle 13 juni
2020-05-30 21:35
Ja, då laddar vi upp inför tredje upplagan av "Veckans Grenar" och vi välkomnar återigen alla IFK:are födda mellan 2002-2008.

Tid och Plats
13 jun kl 13.00-16.00. Vi håller till på Slottsskogsvallen.

Grenprogram
 • Sprint (60m/80m/100m)
 • Tresteg
 • Stavhopp
 • Diskus
 • 600m (07-08) 800m (02-06)


Maxantal
Vi får max vara 40 aktiva i varje gren + ca 10 funktionärer och då kommer vi upp i maxantalet 50 personer som får vistas på vallen samtidigt. Föräldrar och supporters får tyvärr inte följa med in och titta på tävlingarna, med hänvisning till restriktioner i samband med Corona-epidemin. 

Livesändning
Nu har vi sänt live två tillfällen och ljudet var trots uppgradering av mikrofon inte helt pålitligt. Vi filar på lösning så alla supporters kan heja fram just era aktiva framför live-sändningen på vår facebook-sida IFK Göteborg Friidrott Anno 1904.

Anmälan
Ni anmäler er via SportAdmin. Därefter kan ni klicka på startlista för att kontrollera er anmälan. Både anmälan och startlista finns i flikarna här ovan.

Sista anmälningsdag onsdag 10 juni
Veckans Grenar - 30 maj
2020-05-18 14:19
Bild: Deca Text & Bild | Ebba Holmén blir intervjuad
Vi förbereder inför andra upplagan av "Veckans Grenar" och vi välkomnar återigen alla IFK:are födda mellan 2002-2008.

Tid och Plats
30 maj kl 13.00-16.00. Vi håller till på Slottsskogsvallen.

Grenprogram
 • Kort Häck (60m/80m/100m/110m))
 • Höjdhopp
 • Spjut
 • 800m
Samtliga grenar är sanktionerade.

Maxantal
Vi får max vara 40 aktiva i varje gren + ca 10 funktionärer och då kommer vi upp i maxantalet 50 personer som får vistas på vallen samtidigt. Föräldrar och supporters får tyvärr inte följa med in och titta på tävlingarna, med hänvisning till restriktioner i samband med Corona-epidemin. (Läs mer längre ner i nyhetsflödet för ytterligare information)

Livesändning
Efter vår testtävling med livesändning via facebook från den 16 maj, så tycker vi faktiskt att det fungerade jättebra förutom att ljudet hade betydligt mer att önska. Vi kommer att uppgradera mikrofon så till den 30 maj ska både ljud och bild vara tip-topp, eller i alla fall vad man kan begära från en ideell organisation :)

Anmälan
Ni anmäler er via SportAdmin. Därefter kan ni klicka på startlista för att kontrollera er anmälan. Både anmälan och startlista finns i flikarna här ovan.Tack alla aktiva och funktionärer för första upplagan av Veckans Grenar!
2020-05-16 18:14

Fler bilder (+13) >>
Foto: Deca Text & Bild
Kl 13.30 sköt vi iväg premiären av Veckans Grenar som vi arrangerar för våra tävlingssugna IFK-ungdomar. Dagens första start var 300m Häck och strax därefter 200m Häck där vi fick se mixade heat med både killar och tjejer i samma heat. Bara det var väldigt roligt.
Det blåste halv storm och till upploppet var det som att springa in i en vägg, men trots det flöt det fint mellan häckarna. Hugo Kündig hade fin kontroll på loppet och sprang i mål på 43.03. Krille Enemans tid på 47.65 betyder kval till GM, redan i första loppet!
Vi saknade vindmätare så resultaten i 200mH och längdhopp blir inte giltiga, men tiden visar att vi har flera som klarade/ligger nära kvalet i GM för F/P13.

I längdhopp delade vi in gänget i två hopp-pooler. Pool 1 hoppade med planka och pool 2 hoppzon. Lukas Lorentzon drämde till med starka 6.25.. med fel fot. 
I zon-poolen hoppade Ebba Holmén jättelångt med den goa vinden i ryggen. Hela 4.75. 

Så var det dags för kula där vi blandade klasser med olika vikt på kulan och det var många som persade. Kul att direkt få gå ut och känna sig starkare efter vinterns träning.

Avslutningsvis ställde vi upp oss på startlinjen för 800m. Vi delade in ungdomarna i två heat där 05/06 sprang i första heatet och 07/08 i andra. Vi fick se häftiga spurter med flera inblandade i båda heaten.

Allt finns att beskåda på vår facebook-kanal. Vi testade att sända live för alla föräldrar och supporters som tyvärr inte fick följa med in på vallen skulle få chansen att hänga med ändå i dessa märkliga Corona-tider. Till nästa tillfälle, som är den 30 maj, ska vi försöka uppgradera vår mikrofon. Men det var trevligt att få dela med oss av detta tävlingstillfälle.

Stort tack till alla ledare som agerade funktionärer så förträffligt. Tack till starter Sverker som hjälpte oss så ungdomarna fick eltider. Grymt att vår statistiker Robert nu också kan läsa eltider och härligt jobbat av kameraman och kommentator Magnus och Fredrik som guidade tittarna genom tävlingen.

Det här gör vi om. Redan om två helger. Den 30 maj kl 13.00-16.00 står följande grenar på programmet:
Kort häck
Höjd
Spjut
800m.

Ni är välkomna att anmäla er redan nu :)

Veckans Grenar - 16 maj
2020-05-11 12:38
Svensk Friidrott har hjälpt oss föreningar att skapa möjligheter till tävlingsverksamhet även under exceptionella omständigheter som råder i vår värld under våren 2020. 
Nyckelorden är :
- småskaligt (max 50 personer)
- lokalt (Slottsskogsvallen och endast för IFK-medlemmar)
- ansvarsfullt (god hygien, hålla avstånd och tyvärr ingen publik)

Konceptet heter "Veckans grenar" och alla föreningar är välkomna att arrangera tävlingar för sina egna medlemmar födda 2002-2008. Vi i IFK Göteborg Friidrott har nu den stora glädjen att meddela att vi planerat fyra tävlingstillfällen under maj och juni där vi vid varje tillfälle har med en gren från varje grengrupp; Sprint/häck, medeldistans, hopp och kast. Här presenterar vi grenarna till första tillfället.

DatumSprint/häckMedeldistansHoppKast
16-maj200mH + 300mH800m/1500m*Längd*Kula

Tävlingarna pågår mellan 13.00-16.00. I varje gren får max 40 aktiva starta. Vi behöver fylla upp resterande tillåtna platser på arenan med funktionärer, så vi totalt blir 50 personer inne på vallen samtidigt.
Som aktiv behöver du kunna klara dig själv, därav är lägsta ålder satt till 2008. Föräldrar eller supportrar får tyvärr inte följa med in :(
Tränarna är funktionärer. Har vi brist på funktionärer frågar vi föräldrar som på så sätt får chans att komma in på första parkett.
* Ingår ej i denna veckas "veckans grenar". Därför har vi sökt lokal sanktion. Får vi ej sanktion beviljad blir inte resultaten officiella i medeldistans och längdhopp denna gång.

__________________________________________________________
ANMÄLAN TILL VECKANS GRENAR

Vi har skapat en funktion för anmälan i SportAdmin där vi laddar varje gren med max 40 platser. Först till kvarn gäller.

Ni hittar anmälan genom att klicka på länken och sedan på kategorin "Tävling"


__________________________________________________________

Följande text är hämtat från Svensk Friidrott

Svensk idrott är privilegierad och måste agera ansvarsfullt
 
Många av våra grannländer har fullständigt slagit undan benen för organiserad idrott den här våren, genom att stoppa föreningsverksamhet och stänga offentliga idrottsanläggningar. Hittills har vi i Sverige fantastiska möjligheter att fortsätta idrotta. Det är därför viktigt att vi inom friidrotten hjälps åt att hantera det förtroende regering och myndigheter ger oss.
 
Tänk på att vi – varje gång en förening försöker tänja på gränserna för det tillåtna – riskerar att förbruka det förtroende vi har fått.
 
Från och med den 17 april gäller dessutom att all tävlingsverksamhet för vuxna (födda 2001 och tidigare) är pausad enligt myndighetsbeslut. Tillsvidare kan vi alltså bara uppmuntra till tävlingar för aktiva som är födda 2002 och senare.
 
Tillsvidare kan friidrottstävlingar genomföras om de inte medför en ökad risk för smittspridning i samhället, under följande villkor:
 • Det totala antalet personer som samlas för och kring arrangemanget (deltagare, funktionärer och eventuella åskådare) får inte överskrida 50 personer.
 • Samtliga aktiva ska vara födda 2002 eller senare.
 • Arrangören ska följa samtliga råd från Folkhälsomyndigheten och inför tävlingen göra en riskbedömning enligt Folkhälsomyndighetens checklista för riskbedömning av evenemang.
 • Arrangören ska meddela samtliga aktiva och funktionärer om vilka hygien- och försiktighetsåtgärder som ska vidtas.
 • Äldre och sårbara personer i riskgrupper ska inte närvara eller medverka (varken som aktiv, funktionär eller åskådare).
 
Ytterligare hygien-/säkerhetsåtgärder att beakta:
 • Funktionärer bör bära handskar/vantar och eventuellt munskydd.
 • Se till att toaletter städas regelbundet.
 • Tvätta eller sprita kastredskap ofta, både inför och under pågående tävling.
 • Tvätta av bord, hoppmattor och andra ytor som flera personer kommer i kontakt med både inför och under pågående tävling.
 • Se till att aktiva och funktionärer håller avstånd från varandra. När de aktiva sitter och väntar på nästa försök, använd i största möjliga mån stolar istället för bänkar.
 • Undvik allmänna omklädningsrum, uppmana deltagare att duscha hemma.
Resultatrapportering
 
Prestationer i ”veckans grenar” och övriga lokala arenatävlingar är giltiga som tävlingsresultat om minst två personer deltagit i grenen (oavsett om dessa tillhör samma tävlingsklass eller inte). 


Läs mer om Svenska Friidrottsförbundets nya tävlingskoncept Veckans grenar här >>

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Stöd IFK Göteborg Friidrott
Våra arrangemang
Sociala medier
Våra sponsorer
Funktionärsuppdrag