SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Göteborg Friidrott

IGM 2022 - Anmälan är öppen!
2022-01-21 15:51

På uppdrag av Svenska Friidrottsförbundet hälsar Sävedalens AIK och IFK Göteborg alla varmt välkommen till Friidrottens Hus i Göteborg och till Götalandsmästerskapen Inomhus 2022.

Tillsammans har vi som målsättning att skapa ett grymt mästerskap för regionens 13-14 åringar. Fokus på fina tävlingar ska det vara förstås, men om pandemin tillåter vill vi även bjuda på roligheter utanför arenan..

 

Till årets upplaga har vi skapat en egen hemsida: www.igm2022.se

 

INBJUDAN

Åldersklasser

 

F/P13 och F/P14

Grenprogram

Lördag

F14: 60m/1000m fö/höjd/längd/kula

P14: 60m/1000m fö/stav/längd/kula

F13: 60m/800m fö/höjd/tresteg/kula

P13: 60m/800m fö/stav/tresteg/kula

Söndag

F14: 200m/1000m fi/60mH/stav/tresteg

P14: 200m/1000m fi/60mH/höjd/tresteg

F13: 200m/800m fi/60mH/stav/längd

P13: 200m/800m fi/60mH/höjd/längd

Distriktstafett 8x200m - 2 st från varje klass

 

Första start

Historiskt har första start varit på lördagen runt kl 12-13. I och med att vi har en pandemi att ta hänsyn till och vi inte vet vilka restriktioner som råder kan vi i nuläget inte säga när första start är. Skälet är att vi eventuellt behöver sprida ut tävlingen så deltagarantalet inne i hallen behålls så låga som möjligt och då behöver vi göra ett tidsprogram med tidigare start på lördagen. Vi uppdaterar här när vi vet åt vilket håll det lutar. Vi förstår att det kan vara avgörande för om långväga gäster behöver boka natt fre-sön. Överväg att även boka fredagen för att sedan kunna avboka.

Distrikt

Även om distrikten från 1 januari 2022 ser annorlunda ut, genomförs Götalandsmästerskapen på "gammalt" sätt och vi ser följande distrikt på startlinjen:

Blekinge, Bohuslän-Dal, Göteborg, Halland, Skåne, Småland, Västergötland och Östergötland

Läs mer om beslutet om från Svenska Friidrottsförbundet här:

 

Anmälan

Anmälan görs i Roster Athletics. Sista anmälningsdag är 9 mars 2022. Därefter betraktas som en efteranmälan. Stafettlag anmäls av respektive lagledare dag 1. Anmälninsavgifterna faktureras respektive förening i efterhand.

 

Avgift

Induviduell start:         85 kr

Stafettlag:                200 kr

Efteranmälan:            200 kr

Efteranmälan stafett: 250 kr

 

Poängräkning

Eftersom vi inte längre genomför tävlingen på uppdrag från Götaland Friidrott, samt att Svensk Friidrott inte har någon gemensam poängräkningstabell för Norrland, Svealand och Götaland, så anpassar vi vår poängräkning till ett system som redan finns laddat i det administrativa verktyget Roster. Det är liknande som det som använts tidigare. Poäng ges till de sex främsta i fallande skala 6-5-4-3-2-1. Det som skiljer är att om aktiva från ett och samma distrikt hamnar på första, andra och tredje plats, får ettan och tvåan 6 och 5 poäng. Trean får inga poäng. Fyran, som tidigare skulle fått 3 poäng, får nu istället 4 poäng och detta betyder att även sjuan i resultatlistan får 1 poäng. På så sätt finns det även en chans att lagtävlingen blir jämnare. 

 

Livesändning

Tävlingarna kommer sändas live för släkt och vänner som inte kan följa tävlingarna live. En mindre kostnad tillkommer för att låsa upp sändningen.

 

PM/Tidsprogram

Läggs ut på hemsidan ca en vecka innan tävlingen

 

Mat och dryck

Lunch kan förbeställas och serveras i Friidrottens Hus. Middag kan förbeställas för er som övernattar i skola. Kontakta här för beställning

I Friidrottens Hus kommer det i övrigt finnas kioskservering med varm mat, korv, smörgåsar, frukt, kaffe, dricka m.m.

 

Logiförslag

Se avsnittet för Boende & Mat

 

 

 
Stöd IFK Göteborg Friidrott
Våra arrangemang
Sociala medier
Våra sponsorer
Funktionärsuppdrag