SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Göteborg Friidrott
Friidrottsskola

FAQ om vår friidrottskola (sommar)

Information

Friidrottsskolan riktar sig mot åldrarna 7-13 år (födda 2014-2009) och genomförs på sommaren på Slottsskogsvallen v.25, 26, 27, 28 samt 32, mån-fre, 09:30-14:00, där vi ger barnen ett ordentlig mål mat istället för bara fika. Före och efter Friidrottsskolan erbjuder vi även Friidrottsfritids 08:30-09:30 och kl.14.00-16.00.

 

Vad gör man på Friidrottsskolan?

På Friidrottsskolan får barnen testa på alla de olika friidrottsgrenarna under lekfulla former. De får lära känna nya kompisar och de leds av engagerade ledare som inte bara lär barnen friidrott utan viktigast av allt – det ska vara kul!

 

Vad gör man på Friidrottsfritids?

Vi samlas 08.30, äter frukost tillsammans och tittar på Sommarlov. På eftermiddagarna gör vi olika roliga saker ute el inne, samt har ett mellanmål. 

 

Var håller ni till?

Vi genomför friidrottsskolan på Slottsskogsvallen under sommaren och friidrottsfritids är på Slottskogsvallen el i Friidrottenshus (andra våningen).

 

Mellan vilka tider är friidrottsskolan?

Friidrottsskolan startar kl 9.30 och slutar kl 14.00 varje dag.

 

Är det något särskilt vi ska tänka på första dagen?

Ja, under sommaren är det flera föreningar som genomför friidrottsskola samtidigt på Slottsskogsvallen så försäkra er att ni kommer rätt. Samling är utanför bortre entrén Slottsskogsvallen (närmast spårvagnarna).

 

Vad ska man ha med sig?

Vattenflaska, löparskor och kläder efter väder och att barnen har möjlighet att ta på/ta av utifrån om de känner sig varma/kalla. Vid soliga dagar kan en keps vara skönt som skydd mot solen. Även regnkläder vb.

 

Vad händer vid regn?

Vi kör Friidrottsskolan som vanligt vid regn. 

 

Vilka är det som är ledare under veckan?

Det är ungdomar och äldre aktiva från den ordinarie verksamheten. Flera har varit ledare på Friidrottsskolan under flera år, vissa är nyare i rollen men ledarna stöttar varandra så att barnen får precis det stöd som behövs. Varje vecka finns en till två  huvudledare på plats som håller ihop förberedelser, upplägg m.m. och coachar gruppledarna.

 

Får jag som förälder titta på under dagarna? 

Ni kan kika på träningen från läktaren.

 

Hur kommer man i direktkontakt med er under Friidrottsskolan?

Att komma i direktkontakt med respektive grupp är tyvärr inte möjligt. Maila kansli@ifkgoteborgfriidrott.com som vi går igenom dagligen.

 

Vad ingår i priset?

I priset så ingår det en riktig varm måltid varje dag, t-shirt, vattenflaska och gymnastikpåse.

 

Vad gör jag om mitt barn blir sjuk eller har skadat sig och inte kan vara med?

Maila kansli@ifkgoteborgfriidrott.com så snabbt som möjligt så våra ledare får information om varför barnet inte dykt upp på friidrottsskolan.

Återbetalning kan endast bli aktuell mot läkarintyg som skickas tillsammans med information om vad som hänt samt konto, bank och personuppgift till förälder som betalat anmälningsavgiften.

Återbetalningens storlek är beroende av hur många dagar av friidrottsskolan som genomförts och som barnet haft möjlighet att vara med på. Dock med avdrag för de faktiska kostnader IFK Göteborg Friidrott har oavsett om barnen kommer eller ej och administrativ kostnad.

 

Mat

Ingår mat i Friidrottsskolan?
Ja, alla får lagad lunch som vi äter varje dag i Friidrottens hus.

 

Mitt barn är allergiskt, hur fungerar det med maten?

Den leverantör vi har för maten ordnar mat för alla allergier. Se bara till att ange vad i samband med anmälan. Vi skickar även ut påminnelse via mail om allergi/specialkost ca 10 dagar innan ditt barns friidrottsskola börjar. Om ni meddelar oss först samma morgon så har vi svårt att få fram alternativ den dagen!

 

Anmälan och avanmälan

Jag har helt missat att anmäla och nu är det fullt, hur gör jag?

Hör av er till kansli@ifkgoteborgfriidrott.com för att fråga om vi har kapacitet att ta emot ett till barn,

 

Om man får förhinder och vill avanmäla sig, hur gör man då?

Avanmälan för v.25-28 ska göras innan 12 juni och för v.28 och v.32 ska göras innan 24 juni då kansliet har semester v.28-v.31 och matbeställning osv går redan innan semestern. Om man avanmäler sig efter dessa datum så återbetalas ingen avgift eftersom vi då bokat utrustning, mat och ledare och därmed får stå för alla kostnader det innebär oavsett om barnen kommer eller ej.

Skicka ett mail till kansli@ifkgoteborgfriidrott.com med namn, vecka och personnummer så avanmäler vi barnet. Ni får bekräftelse på avanmälan och barnet är inte avanmält förrän ni fått bekräftelse på detta – spara mailet som bekräftelse på avanmälan.

 

Betalning

Hur betalar jag anmälningsavgiften?

Du betalar direkt i kassan i bokningen, där kan du också välja faktura.

 

Jag har missat att betala i tid. Vad gör jag?

Viktigt att ni betalar in beloppet/beloppen enligt sista förfallodagen som står angiven på fakturan. Om ni skulle utebli med betalningen så förlorar ni er plats.

 

Gruppindelning

Hur vet man vilken grupp barnet hamnat i?

24 h efter er anmälan kan ni hitta ert barn under fliken "Vilka är anmälda".

 

Hur många barn är det i varje grupp?

Normalt är det ca 10-15 barn och två ledare per grupp. Samma tränare följer barnen hela veckan. Utöver dessa ledare är det ytterligare tränare på idrottsplatsen.

 
Stöd IFK Göteborg Friidrott
Våra arrangemang
Sociala medier
Våra sponsorer
Funktionärsuppdrag