Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Göteborg Friidrott

Kraftmätningen (kvaltävling) 6 juni

På uppdrag av Svenska Friidrottsförbundet hälsar IFK Göteborg Friidrott er varmt välkomna till Kraftmätningen (kvaltävling). Detta är en lokal kvaltävling som avgörs på självaste nationaldagen, lördagen den 6 juni 2020, på Slottsskogsvallen i Göteborg.


Om Kraftmätningen

Kraftmätningen är en lagtävling för 15-åringar och är Svensk Friidrotts satsning på laganda för friidrottare i nedre tonåren. Kraftmätningen genomförs i två faser. Regionala kvaltävlingar avgörs i maj/juni, följt av en riksfinal i månadsskiftet augusti/september (finalinfo 20).


Lagsammansättning: Ett mixat lag består av 6-16 ungdomar födda 2005-2007, varav minst tre och högst åtta av respektive kön. Högst en pojke och en flicka får vara födda 2007.

Klasser: Mixklass med både flickor och pojkar, F15 samt P15.

Grenprogram: 800 m, 80 m häck, höjd, längd, kula och spjut.

Stafett: 6 x 200 m (3 pojkar + 3 flickor, endast mixade lag).


Tävlingsinformation

 • Inbjudan
 • Anmälan - huvudtränare för 05 och 06 tar ut lagen till kvaltävlingen och kontaktar berörda aktiva för att bekräfta anmälan. Därefter skickas laguppställningen enligt inbjudan till Jeremy Pryce senast fredag 29/5. Vid eventuell riksfinal i augusti/september görs en ny laguttagning.
 • Startlista - IFK Göteborg Friidrott ställer upp med två mixlag, med aktiva födda 2005, 2006 och 2007. (preliminär laguppställning).
 • PM
 • Tidsprogram
 • Resultat
Funktionärer
 • Funktionärslistan

Övrig information

 • Mat och dryck - deltagare, tränare och funktionärer behöver själva ta med det som de önskar äta och dricka under tävlingsdagen.
 • Publik - pga av gällande begränsningar i att det totala antalet personer som samlas för och kring tävlingens genomförande inte får överskrida 50 personer, så kommer tävlingen att hållas helt utan publik, föräldrar och supportrar. De som är med inne på Slottsskogsvallen är endast de tävlande samt de tränare och de funktionärer som behövs för att stötta de aktiva och genomföra tävlingen.
 • Svensk Friidrotts samlingssida för information kring coronaviruset/covid-19 se länk >>
 • Svenska Friidrottsförbundets temporära ramar för tävlingar och arrangemang se länk >>
Kraftmätningen

Välkomna till Kraftmätningen (kvaltävling) på Slottsskogsvallen!


IFK Göteborg Friidrott

Välkomna till Kraftmätningen (kval) 6 juni!
2020-05-11 14:00
På uppdrag av Svenska Friidrottsförbundet hälsar IFK Göteborg Friidrott er varmt välkomna till Kraftmätningen (kvaltävling). Tävlingen avgörs på självaste nationaldagen, lördagen den 6 juni 2020, på Slottsskogsvallen i Göteborg.

Kraftmätningen är en lagtävling för 15-åringar och är Svensk Friidrotts satsning på laganda för friidrottare i nedre tonåren. Kraftmätningen genomförs i två faser. Regionala kvaltävlingar avgörs i maj/juni, följt av en riksfinal i månadsskiftet augusti/september.


Förra året lyckades glädjande nog ett lag från IFK Göteborg Friidrott kvalificera sig till Kraftmätningens riksfinal som då gick i Täby (resultat: kvaltävlingen och finalen). Denna gång håller vi tummarna för de två mixlag med aktiva födda 2005-2007 som deltar i årets lokala kvaltävling. Motsvarande regionala/lokala kvaltävlingar hålls under maj/juni i andra delar av landet.


Kraftmätningen (kvaltävling) 6 juni arrangemangssida >>

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Stöd IFK Göteborg Friidrott
Våra arrangemang
Sociala medier
Våra sponsorer
Funktionärsuppdrag