SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Göteborg Friidrott

IFK Göteborg Friidrotts vision är att vara en av de mest attraktiva och framgångsrika friidrottsklubbarna i Göteborg. Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt. Det är vad vi i IFK Göteborg Friidrott står för. Vårt kansli finns i Friidrottens Hus och ni hittar alla våra föreningsuppgifter här.
Kraftmätningen kvaltävling - Lag Vit lätt vidare till riksfinalen
2021-06-22 11:08
IFK Göteborg Friidrotts mixlag Vit och Blå, Kraftmätningen Kval 20 juni 2021, Slottsskogsvallen (foto: Tuva Kündig).

I söndags avgjordes det lokala kvalet till Kraftmätningen 2021 på Slottskogsvallen. Förutom IFK Göteborgs två mixlag (lag Vit och lag Blå) deltog även Örgryte IS och IF Kville med ett mixlag vardera. Efter att inledningsvis tävlat i sol och värme fick tävlingen temporärt avbrytas efter mixstafetten pga kraftigt åskoväder, men efter ett tag kunde vi köra igång igen. 

IFK Göteborg Vit fick ihop hela 29972 poäng vilket räckte med råge för att kvalificera sig till riksfinalen i september. IFK Göteborg Blå lyckade få ihop 18648 poäng. I båda lagen var det många goda prestationer med både personliga rekord och säsongsbästa. Bra kämpat alla! Vi vill också tacka alla tävlande ungdomar för era fantastiska laginsatser och kamratanda, samt för den fina gemenskap som ni tillsammans byggde under dagen. 👍☀️

Vi riktar även ett stort tack till våra funktionärer för en väl administrerad och genomförd tävling. 

Resultat från kvalet ser ni här >> 

 

Tävlingarna livesändes på IFK Göteborg Friidrotts Facebook-sida. Där finns också bilder ifrån tävlingen, samt på Instagram (IFK Göteborg Friidrott Anno 1904).


/kansliet

Kraftmätningen Kvaltävling 20/6
2021-06-16 17:50

På söndag står IFK Göteborg Friidrott som huvudarrangör för den lokala kvaltävlingen till Kraftmätningen 15 år. Då möter våra ungdomar våra lokala konkurrenter och vänner i Örgryte IS och IF Kville på Slottsskogsvallen.

 

Tävlingens arrangemangssida innehåller allt som ni behöver veta inför tävlingen, som t ex tidsprogram, PM, startlistor , resultat och livesändningar. Vi önskar alla tävlande ungdomar ifrån Göteborg stort lycka till på söndag!

 

VIKTIGT!! = > IFK Göteborg Friidrott ber alla som kommer till Slottsskogsvallen att ta del av de viktiga riktlinjer som gäller för genomförande av en säker tävling avseende corona / covid-19. Riktlinjerna finns på arrangemangssidan.

 

Vi är stolta över att presentera laguppställningarna för IFK Göteborg Friidrotts två mixlag nedan. Lagkaptener för F15 och P15 är markerade i fetstil. Lagledare F15: Lisa Rogö och P15: Henrik Eneman. 

 

IFK GÖTEBORG FRIIDROTT - VIT IFK GÖTEBORG FRIIDROTT - BLÅ
Albin Edin -06 Alice Hjort -07
Albin Örnborg -06 Bruno Klemets -07
Alva Thunberg -06 Ester Ahlbäck Björck -06
Emilia Emilsson -07 Hannes Lukkari -06
Emma Nordahl Viera -07 Hillevi Wiberg -07
Erik Toll -06 Ida Ciric -06
Hugo Kündig -06 Isabelle Bou Naaman -07
Kajsa Roth -06 Markus Eklund -07
Kristoffer Eneman -06 Måns Eklund -07
Lina Sandström -07 Noah Tholson -07
Lisa Erkfeldt -07 Sebastian Siering -08
Lovisa Emanuelsson -06 Sofie Delryd -06
Måns Lindqvist -07 Vera Thiringer Coster -07
Noomi Emanuelsson -08  
Rasmus Arnell -07  
Samuel Rasmuson -07  

 

Laguppställningarna för deltagande lag ifrån IFK Göteborg Friidrott, Örgryte IS och IF Kville framgår på arrangemangssidan och i startlistan i Easyrecord.

 

Om Kraftmätningen

Kraftmätningen är en lagtävling för 15-åringar och är Svensk Friidrotts satsning på laganda för friidrottare i nedre tonåren. Kraftmätningen genomförs i två faser. Regionala kvaltävlingar avgörs i maj/juni, följt av en riksfinal i månadsskiftet augusti/september.

 

Lokala kvaltävlingar pågår just nu i hela landet, och resultaten uppdateras löpande efter varje tävling. 

TREKUNGAMÖTET 2021 (HOPPET)
2021-06-10

KONGAHÄLLA AIK bjuder in till TREKUNGAMÖTET 2021 (HOPPET)


Söndag 27 juni
Kongevi Kungälv

Inbjudan, anmälan och PM hittar ni under arrangemang/trekungamötet på www.kaik.nu  


Grenprogram: 
M/K Stav, Höjdhopp, Tresteg, Längdhopp
F17/P17 Stav, Höjdhopp, Tresteg, Längdhopp
F15/P15 Stav, Höjdhopp, Tresteg, Längdhopp
F14/ P14 Stav, Höjdhopp, Tresteg, Längdhopp
F13/ P13 Stav, Höjdhopp, Tresteg, Längdhopp
F12/ P12 Höjdhopp, Längdhopp
F11/ P11 Höjdhopp, Längdhopp
F10/ P10 Höjdhopp, Längdhopp
F9/P9 Längdhopp
F8/ P8 Längdhopp
F7/P7 Längdhopp

 

OBS! 6 försök till alla i Längd och Tresteg
Deltagarmedalj upp till klassen 12 år
Övriga klasser 6 priser


Anmälan senast 21/6 Anmälan görs på hemsida: kaik.nu. Under fliken arrangemang 

 

Kontakt. kaik.friidrott@gmail.com eller Tel: 0704416309
Startavgift: 100 kr per gren, faktureras. Efteranmälan mot dubbel avgift.
Övrig information: Tidsprogram, PM och startlista anslås på vår hemsida. Senast 22/6 
OBS! i Tresteg. Max ansats 33 Meter från 11 m plankan.
 

Arrangör: Kongahälla AIK

 

/kansliet

Välkommen Funktionär Göteborgsvarvet 2021!
2021-06-08 17:00

Hej alla aktiva och föräldrar till barn i IFK Göteborg Friidrott!

 

Ett av årets roligaste evenemang Göteborgsvarvet står för dörren och vi behöver ditt engagemang för att genomföra det. Det är årets i särklass viktigaste arrangemang för vår förening som vi vill se till att vårda så bra vi bara kan. Tillsammans med er alla föräldrar har vi möjlighet att göra det.

 

Likt tidigare år kommer IFK Göteborg friidrott jobba som funktionärer på flertalet platser och dagar med olika uppdrag. I år utökas Varvetveckan med Marathonveckan och det kommer finnas uppdrag som funktionär fördelat över drygt två veckor. Du kommer kunna anmäla dig som flaggvakt, infartsvakt, löpargrupp eller för jouruppdrag.

 

Vad varje uppdrag innebär samt dag/tid kan du läsa på IFK Göteborg Friidrott - Funktionär 2021 (ifkgoteborgfriidrott.se) för att sedan göra en anmälan till önskat uppdrag/dag/tid via bokningsfunktionen Bokning - IFK Göteborg Friidrott - SportAdmin. Ni som är föräldrar till en aktiv medlem ska tjänstgöra minst 16 tim/år/aktiv. Har ni flera barn i föreningen är den maximala tjänstgöringstiden 24 tim.

 

Om vi inte fått in din anmälan senast 30/6, kommer vi fördela de uppdrag som återstår vilket innebär att du själv inte kan välja uppdrag. Observera att du själv måste ordna en ersättare för ditt uppdrag om du av någon anledning får förhinder - detta gäller oavsett om du valt uppdrag själv eller ej.

 

/IFK Göteborg Friidrott

Inbjudan till Världsungdomsspelen 2021
2021-06-07 15:46

ÖIS hälsar välkomna till Världsungdomsspelen 9-11 juli 2021 Klass (vuspel.se) och är mycket glada över att över huvud taget kunna arrangera tävlingen med tanke på de avsevärda svårigheter och begränsningar som pandemin har förorsakat idrottsrörelsen de senaste 15 månaderna. 

Dock måste vi understryka att det blir en annorlunda tävling detta år. Vi kommer inte kunna ta emot alla de som önskar delta, framför allt i de yngre klasserna. Vi har en begränsning på tre starter per aktiv, helst endast två. Då får fler chansen att tävla. Var noga med att anmäla eventuella återbud åtminstone fram till 1 juli så att vi kan plocka in någon annan istället.

Programmet är utformat utifrån gällande regelsystem om maximalt 150 aktiva på arenan vid varje tillfälle.  Vi räknar inte med att kunna släppa in någon allmän publik utöver tränare, ledare samt en och annan chaufför. Man kan alltid hoppas på lättnader i bestämmelserna den 1 juli, men det kan vi inte räkna in i nuläget. Programmet är begränsat till såväl åldersklasser, grenar som deltagarantal. Antalet deltagare per gren varierar från 12 upp till 50 (längd yngre klasser med kval på uppvärmningsarenan). När grenen är fulltecknad blir den rödmarkerad i anmälningsprogrammet. I sprintgrenar exempelvis kör vi mestadels fem heat.

Detta innebär en tävling med max 2.500 starter, det vill säga 25-30% av vad vi normalt sett har. Tävlingen blir i huvudsak nationell även om internationella deltagare får lov att delta.

Många grenar kommer bli fulltecknade väldigt fort, kanske redan första dagen anmälan är öppen. Några kommer bli besvikna, men kom ihåg att vi arrangerar en precis så stor tävling som vi har tillåtelse att göra.
Vi kommer inte ha kölistor. Efter 1 juli gör vi en översyn utifrån eventuella förändringar i regelverket.

Nu har ni ett par dagar att ”smälta” inbjudan innan vi öppnar anmälan. Detta sker på www.trackandfield.se

 

Fredag 11 juni kl 09.00 öppnar anmälan!
Detta sker via www.trackandfield.se

 

Låt oss eftertryckligt understryka att det är ”först till kvarn” som gäller!  Hur bra personrekord man än har.

Vad gäller hotellrum så råder det ingen brist på sådana. Vi har ett  avtal med Scandic Hotels. Ange Världsungdomsspelen 2021 för bästa pris. Mer information under LOGI på vår hemsida www.vuspel.se

 

/Kansliet

 

 

Nyheter från våra grupper
IFK Göteborg Challenge 6 juni 2021, 04/06 17:05 
Kraftmätningen (kvaltävling) 20 juni 2021, 12/05 13:13 
Nationaldagskampen 5-6 juni 2021 INSTÄLLT!, 27/04 08:12 
GM Inomhus 20-21 mars 2021 INSTÄLLT!, 12/01 15:00 
GM Inomhus 20-21 mars 2021 INSTÄLLT!, 15/10 14:51 
 
Stöd IFK Göteborg Friidrott
Våra arrangemang
Sociala medier
Våra sponsorer
Funktionärsuppdrag