SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Göteborg Friidrott

Ny medlemsapp i SportAdmin
2024-06-20 15:19

IFK Göteborg Friidrott använder medlemssystemet SportAdmin. För medlemmar och föräldrar finns det en app som heter SportAdmin – för ledare och medlemmar.

 

Ladda ner den nya appen innan den gamla stängs

Sportadmin släpper nu sin nya medlemsapp! Vi uppmuntrar alla att ladda ner den nya appen då den gamla Medlemsappen kommer att stängas för användning inom några veckor. För er som är ledare så är det samma app som ni redan har idag men med en ny funktion att kunna växla mellan medlems- och ledarvy.

 

Detta innebär det för er som medlemmar & ledare:

  • Nedladdning av ny app: Medlemmar kommer att få information i sin nuvarande MedlemsApp om att de behöver ladda ner och logga in i den nya appen.
  • Ledare får en ny vy i appen: Ledare kommer få information om att de nu kan växla mellan ledarvy och medlemsvy.

Vidare information 

Dags för Sävedalsspelen 1-2 juni
2024-05-30 16:40
Signe Provci går i mål under GM i Trollhättan 2023. Under Sävedalsspelen finns det chans att heja på Signe och alla tävlande ifrån IFK Göteborg Friidrott. (Foto: Deca Text & Bild)

I helgen 1-2 juni hålls den 45:e upplagan av klassiska Sävedalsspelen på Björlandavallen. Tävlingen är en av de största friidrottstävlingarna i Sverige. IFK Göteborg Friidrott deltar i år med ett 40-tal aktiva. Vi önskar alla våra aktiva och ledare på plats stort lycka till och att ni får en riktigt fin tävlingshelg!

 

  • Sävedalsspelen kan följas på plats, i appen Roster Athletics eller här: LÄNK >>
  • Tävlingssidan med allt som du behöver veta inför tävlingen: LÄNK >>
Några få platser kvar till friidrottsskolan i sommar
2024-05-15 09:41

Friidrottsskola Friidrottens Husv. 25  |  Mån 17 juni - Tors 20 juni  Fåtal platser kvarv. 26  | Mån 24 juni - Fre 28 juni    Fåtal platser kvarv. 27  | Mån 1 juli - Fre 5 juli            Fåtal platser kvarv. 32  | Mån 5 aug - Fre 9 aug        platser kvar

Bli stödmedlem i IFK Göteborg Friidrott
2024-05-01 20:15
För alla i IFK Göteborg Friidrott är medlemsavgiften viktig för att kunna bedriva och utveckla vår verksamhet. Vi är glada och tacksamma att ni väljer att vara medlemmar i vår förening.
De aktiva (oftast barnen/ungdomarna) är medlemmar i föreningen, och det finns möjlighet för föräldrar och andra att vara stödmedlemmar i IFK Göteborg Friidrott. Ett stödmedlemskap är precis vad det låter - ett sätt att stötta och visa sitt stöd till föreningen genom medlemsavgiften. Som stödmedlem är du fullvärdig medlem i IFK-familjen. Du har rösträtt på årsmötet och får genom din kunskap och erfarenhet möjlighet att aktivt delta och påverka föreningens verksamhet och framtid. 
 
Du kanske är mamma, pappa, släkting eller bekant till någon som tränar i IFK Göteborg Friidrott eller så vill du helt enkelt bara stötta vår friidrottsförening och det är vi mycket tacksamma för. Pengarna går direkt till våra friidrottsaktiviteter och bidrar till att våra friidrottande barn, ungdomar, juniorer, seniorer och veteraner får möjlighet att fortsätta att utvecklas.
 
Den aktuella årliga medlemsavgiften framgår via denna länk>>.
 
Bli stödmedlem genom att klicka här >>
Välj "Friidrott" när du loggat in i bokningen och längst ned hittar ni "Stödmedlem säsongen 23/24". Hittar du som förälder inte ditt namn när du loggat in väljer du "Lägg till ny deltagare".
 
 
Nu om någonsin behöver vi vara kamrater. Stöd din kamratförening IFK GÖTEBORG FRIIDROTT - bli stödmedlem. Ditt bidrag gör skillnad!
Studera och friidrotta i USA
2024-04-24 19:26

Bakgrund: Att kombinera universitetsstudier med friidrott är många som gör. Inom Sverige finns en postgymnasial satsning med ett Riksidrottsuniversitet (RIU) eller ett Elitvänligt lärosäte (EVL). Kommuner och olika organisationer är nära kopplade till elitidrottsmiljöerna. Svensk Friidrott verkar för att stötta långsiktiga och hållbara friidrottssatsningar. Svensk Friidrotts elitidrottsmiljöer är i dagsläget lokaliserade från norr till söder i Umeå, Falun, Stockholm, Karlstad, Göteborg, Växjö och Malmö.

Ett annat alternativ är att studera med ett stipendium på universitet i USA som många i den svenska friidrottseliten gör. IFK´s egen Agnes Thundal kommer att studera på University of Massachusetts till hösten. Stipendiealternativet finns även för dem som inte är på elitnivå. Alexandra Pekic valde i januari att påbörja sin mastersutbildning i ekonomi i USA. Genom en agent kom Alexandra i kontakt med flera skolor och hamnade till sist på University of Charleston i Virginia där hon i helgen satte ett nytt personligt rekord på 100m när hon vann sitt heat i Morgantown, West Virginia. Det nya rekordet lyder på 12,72.

Vi fick tag på Alexandra ”over there” och ställde 6 snabba frågor:

-Hej Alexandra! Hur trivs du i USA?

Alexandra: Jag trivs jättebra i USA! Jag älskar människorna här, maten är fantastiskt och klimatet är precis som jag föredrar. Det finns så många platser att utforska och upplevelser att ta del av, vilket har gjort min tid här både minnesvärd och berikande. Jag har fått chansen att uppleva både Kalifornien och Östkusten på mitt första halvår här.

- Hur går träningen?
Alexandra: Träningen har gått bra. Jag bytte skola under terminen och det har tagit lite tid att anpassa mig till nya rutiner. Vi har utforskat delvis ny teknik under träningen och jag åkte på en lättare knäskada som har stört mig något. Men tack vare den behandling och rehabilitering som skolan erbjuder har jag återhämtat mig väl.

- Är tävlingarna annorlunda i USA i jämförelse med Sverige?
Alexandra: Ja, friidrottstävlingar på college i USA är annorlunda jämfört med Sverige på flera sätt. I USA är college friidrott ofta populärt och tävlingarna kan vara mycket storslagna, med stora publiksiffror och högt engagemang från både skolor och lokala samhällen. Dessutom kan tävlingarna i USA vara mer formella och strukturerade, med olika divisioner och mästerskap på nationell nivå. Skolorna erbjuder omfattande resurser och stöd för atleter, inklusive träning, coachning och behandling av skador.

- Var det lätt att komma in i gemenskapen i skollaget?
Alexandra: Ja, det var lätt att komma in i gemenskapen på båda skolorna. Människorna är väldigt omhändertagande och välkomnande, vilket gjorde att jag snabbt kände mig som en del av laget.

- Hur har det gått för dig resultatmässigt?
Alexandra: Under min första tävling drabbades jag av en knäskada, vilket påverkade prestationen negativt ett tag. Inledningsvis gjorde jag inte mig själv rättvisa och jag såg tävlingarna här borta lite som en mjukstart inför tävlingssäsongen i Sverige. Att byta skola mitt under terminen hade också sina utmaningar. Det tog tid att anpassa till den nya miljön och träningarna. Mot slutet började jag känna mig mer bekväm i omgivningen och i helgen satte jag nytt personligt rekord på 100m. Ett härligt kvitto att höstens uppbyggnadsträningen hade gett resultat. Även om jag är långt ifrån där jag vill vara, känner jag att jag är på rätt väg.

- Det verkar som om du är sugen på att tävla när du kommer hem till sommaren?
Alexandra: Oh, ja!!!

- Tack för pratstunden Alex! Lycka till mig studierna resten av terminen!

Alexandra: Tack, snälla!!

 

Text: Jeremy Pryce

Nyheter från våra grupper
Tävlingsresor, 16/11 15:47 
Full Moon Jump , 29/11 11:00 
 
Visselblåsare
Stöd IFK Göteborg Friidrott
Våra arrangemang
Våra sponsorer