SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Göteborg Friidrott

IFK Göteborg Friidrotts vision är att vara en av de mest attraktiva och framgångsrika friidrottsklubbarna i Göteborg. Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt. Det är vad vi i IFK Göteborg Friidrott står för. Vårt kansli finns i Friidrottens Hus och ni hittar alla våra föreningsuppgifter och telefontider här
Kraftmätningen (kvaltävling) 20/6 2021
2021-05-12 15:29

På uppdrag av Svenska Friidrottsförbundet hälsar IFK Göteborg Friidrott er varmt välkomna till Kraftmätningen (kvaltävling). Detta är en lokal kvaltävling och vi gästas i år av våra lokala konkurrenter och vänner i ÖIS och IF Kville, söndagen den 20 juni 2021 på Slottsskogsvallen.

 

Om Kraftmätningen

Kraftmätningen är en lagtävling för 15-åringar och är Svensk Friidrotts satsning på laganda för friidrottare i nedre tonåren. Kraftmätningen genomförs i två faser. Regionala kvaltävlingar avgörs i maj - juli, följt av en riksfinal i månadsskiftet augusti/september.

 

Lagsammansättning: Ett mixat lag består av 6-16 ungdomar födda 2006-2008, varav minst tre och högst åtta av respektive kön. Högst en pojke och en flicka får vara födda 2008.

 

Klasser: Mixklass med både flickor och pojkar, F15 samt P15.

Grenprogram: 800 m, 80 m häck, höjd, längd, kula och spjut.

Stafett: 6 x 200 m (3 pojkar + 3 flickor, endast mixade lag).

 

Tävlingsinformation

  • Anmälan - huvudtränare för 06 och 07 tar ut lagen till kvaltävlingen och kontaktar berörda aktiva för att bekräfta anmälan. Vid eventuell riksfinal i augusti/september görs en ny laguttagning.
  • Startlista - IFK Göteborg Friidrott ställer upp med två mixlag, med aktiva födda 2006 - 2008. Örgryte ställer upp med ett mixlag och Kville deltar med ett mixlag + ett flicklag.

För ytterligare tävlingsinformation se vår arrangemangssida>>

 

Övrig information

  • Mat och dryck - deltagare, tränare och funktionärer behöver själva ta med det som de önskar äta och dricka under tävlingsdagen.
  • Publik - pga av gällande restriktioner i att det totala antalet personer som samlas för och kring tävlingens genomförande inte får överskrida 100 personer, kommer tävlingen att hållas utan publik. De som är med inne på Slottsskogsvallen är endast de tävlande, tränare och de funktionärer som behövs för att stötta de aktiva och genomföra tävlingen.
  • >> Livesändning - Livesändningar planeras via IFK Göteborg Friidrotts Facebooksida. Följ de spännande tävlingarna och ta del av högklassig friidrott via IFK Göteborg Friidrott Anno 1904.
  • >> Virtuell kamratfika - Det finns möjlighet att "köpa" virtuell kamratfika före och under tävlingen som stöd till våra aktivas friidrottande. Ditt bidrag gör skillnad. Försäljning av fika under våra tävlingar är en viktig inkomstkälla, och nu när du inte kan köpa fika på plats så erbjuder vi dig istället att bidra till vår friidrottsverksamhet genom att köpa en virtuell kamratfika i vårt virtuella café till ett valfritt belopp via Swish på 123-348 38 72 eller PG 610404-6 eller BG 198-3741. Fysisk fika får den som så önskar själv stå för.


Det är tredje året i följd som IFK Göteborg ställer upp i denna roliga tävlingsform som vi tycker är en höjdpunkt i årets tävlingskalender! Läs om våra ungdomars deltagande 2020 och 2019.

Framåt kamrater!!

Webbinarium: Hållbart friidrottande
2021-05-11 15:21

Svensk Friidrott och Frisk friidrott bjuder in till webbinarium på temat kostens betydelse för prestation och välmående.

 

Under 45 minuter har du som förälder och/eller föreningsledare chansen att lyssna till Svensk Friidrotts dietist Marina Sjöberg. Marina kommer berätta om vikten av att få i sig tillräckligt med energi och näring för att kroppen ska fungera på ett bra sätt och hur barn och ungdomar behöver äta i samband med träning och tävling. Som lyssnare får du konkreta tips att ta med dig direkt till köket. Marina kommer även ge tips och råd till dig som vuxen hur du tidigt kan upptäcka signaler på stört ätbeteende och hur det går att jobba förbyggande. I slutet av föredraget finns möjlighet att ställa frågor.

 

När: 18 maj 1800-1900
Var: Digitalt via Teams.
Vem: Målgrupp är föräldrar och/eller föreningsledare för barn och ungdomar. I anmälan har du även möjlighet att föranmäla frågor som du önskar lyfta anonymt. Direkt till anmälan.

Tävlingskalendern utomhus 2021
2021-05-07 13:43
Snart får vi möjlighet att följa spännande tävlingar i Göteborgsdistriktet. Foto: Lina Sandström och Tova Karlsson (Hönö IS) i slutspurten på 600 m, UDM 2020 (foto: Deca Text & Bild).

Nedan hittar ni en länk till GFIF´s tävlingskalender. Där kan ni hitta vidare även de nationella elittävlingar till SFIF centrala tävlingsprogram.

Notera gärna att flera planerade tävlingar inte har fått sanktion ännu och är därför inte är i kalendern ännu. 

https://www.goteborgfriidrott.se/tavlingsprogram/Utomhus2021

/Kansliet

Slottskogsvallen stängd pga invigning ons/tor 12-13/5
2021-05-07 13:34
Visionsbild över Slottsskogsvallens entrépark som ska rustas upp och bli en attraktiv aktivitetspark (bild: Göteborgs Stad, Stadsutveckling Göteborg)..

Nästa vecka är Slottskogsvallen stängd pga invigning av den nya entrén! Ni som planerar att träna på Vallen nästa onsdag eller torsdag får göra ett alternativt upplägg. Friidrottenshus är ett alternativ (öppettider>>). Eller varför inte utnyttja Dalens utegym och lite backträning i Slottskogens härliga utemiljö?

Har det bäst i era grupper!!

/Kansliet

GFIF (vi) behöver fler starters!!
2021-05-07 13:27

För att genomföra en friidrottstävling är det många bitar som skall falla på plats. Det krävs kompetens på många olika plan, allt från smörgåsbredning till eltidtagning!

Utan starters blir det exempelvis inga löpningar. I Göteborg har vi en starterförening som sköter denna viktiga funktion vid distriktets alla tävlingar. Exempelvis Världsungdomsspelen kräver ett tiotal starters under tre intensiva tävlingsdagar!

Nu flaggar Starterföreningen för att det börjar bli brist på starters. Man har tappat några medlemmar de senaste åren och behöver ovillkorligen påfyllning i leden för att kunna fullgöra sina uppdrag även fortsättningsvis.

Vi i IFK har lite dåligt samvete eftersom vi i nuläget inte har någon aktiv starter. Därför går vi nu ut med en allvarligt menad förfrågan till våra medlemmar om det är någon som är intresserad av att hjälpa till med denna viktiga uppgift. Det krävs egentligen inga förkunskaper utan Starterföreningen åtar sig utbildningen av alla intresserade.

Sedan får man praktik på mindre ungdomstävlingar.

Du som läser detta, ta en allvarlig funderare på om detta inte skulle kunna vara något för dig! Det är en väldigt viktig uppgift vi måste lösa om vi vill ge våra ungdomar möjlighet att tävla på allra bästa sätt.

Har du några frågor eller funderingar är du välkommen att höra av dig till Jeremy på kansliet.

Nyheter från våra grupper
Kraftmätningen (kvaltävling) 20 juni 2021, 12/05 13:13 
Nationaldagskampen 5-6 juni 2021 INSTÄLLT!, 27/04 08:12 
GM Inomhus 20-21 mars 2021 INSTÄLLT!, 12/01 15:00 
GM Inomhus 20-21 mars 2021 INSTÄLLT!, 15/10 14:51 
Resultattävlingar, 17/08 12:16 
 
Stöd IFK Göteborg Friidrott
Våra arrangemang
Sociala medier
Våra sponsorer
Funktionärsuppdrag