SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Göteborg Friidrott

Intresserad av att börja träna friidrott i höst?
2024-04-19 10:16

Är man intresserad av att börja träna friidrott i höst, i åldrarna 2013-2017

 

Skicka isåfall in din intresseanmälan redan nu, då planering pågår.

 

Du anmäler ditt intresse här: 

https://www.ifkgoteborgfriidrott.se/form/?ID=144105

 

Ni hittar mer info om vad det innebär att bli medlem i klubben här:

Börja friidrotta / Bli medlem

 

Frågor, kontakta kansliet

kansli@ifkgoteborgfriidrott.se

 

Högt tryck på sommarens friidrottsskola
2024-04-12 11:23
Så kul har vi det på våra Friidrottsskolor

Vi har ett högt tryck på sommarens friidrottsskola. Flera grupper håller på bokas upp, så anmäl er nu för att säkra er plats för ert barn.

Åldersgrupperna är 2012 - 2017 och under veckorna 25 - 27 samt 32. 

 

Boka via denna länken och gör det så snart du kan:

https://www.ifkgoteborgfriidrott.se/sida/?ID=222796

 

Välkomna!

 

Hälsningar kansliet

Träning under Slottsskogsvallens renovering
2024-04-12 11:00

Här kommer information om vad som gäller för träning under Slottsskogsvallens renovering. 

Läs gärna på länken från GFIF:

 

https://www.goteborgfriidrott.se/traningsmojligheter-under-slottsskogsvallens-renovering/

 

Hälsningar kansliet

Välkomna till Årsmöte 10 april
2024-04-09 21:21

Årsmöte IFK Göteborg Friidrott

10 april kl 18.00-19.00

Friidrottens Hus - stora konferensen (övre plan FiH)

 

En kallelse är skickad till alla medlemmar, svara gärna på den om ni planerar att komma.

 

Dokument:

Årsmöte 10 april 2024.pdf

 

Alla medlemmar är välkomna. Medlemmar över 15 år, eller som under 2024 fyller 15 år är röstberättigade. Medlem som inte har rösträtt har yttrande- och förslagsrätt på mötet.

Förslag på föredragningslista

 

 1. Fastställande av röstlängd för mötet
 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet
 3. Val av två (2) protokolljusterare
 4. Val av röstkontrollanter
 5. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt
 6. Fastställande av föredragningslista
 7. Styrelsens verksamhetsberättelse med årsredovisning/årsbokslut för det senaste verksamhets-/räkenskapsåret
 8. Revisorernas berättelse över styrelsens förvaltning under det senaste verksamhets- /räkenskapsåret
 9. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen för den tid revisionen avser
 10. Fastställande av ersättning för styrelseledamöter och revisorer
 11. Fastställande av medlemsavgifter
 12. Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner 13. Val av föreningens ordförande för en tid av ett (1) år
 13. Val av halva antalet övriga ledamöter i styrelsen för en tid av två (2) år
 14. Val av som mest två (2) suppleanter för en tid av ett (1) år
 15. Val av revisorer och revisorssuppleanter
 16. Val av valberedning
 17. Utse ombud till styrelse och årsmöte i Alliansföreningen
 18. Val av Stödfondens ledamöter och ordförande.
 19. Övriga frågor

Val av nya ledamöter till styrelsen

Valberedningen kommer i särskilt utskick att föreslå personer till årsmötet.

 

 

Varmt välkomna!

Styrelsen

Götalandsmästerskapen 2024 i Malmö  
2024-03-27 19:34
Bild tagen från Daniel Thunberg

Atleticum nere i Malmö kokade av förväntan när det var dags för inmarsch av lagen på arenan. Det fanns helt säkert många i Göteborgs trupp som hade både fjärilar i magen och en gnutta svett i handflatorna inför tävlingarna. Göteborg har inte lyckats ta hem GM på flera år och nu tyckte alla att tiden var inne. IFK mönstrade en trupp på 12 stycken laddade ungdomar. 

 

Resultat P/F-14 

 

Bland de första ut var Gustav Waborg 60m där han gick till semifinal men hade ett fint PB på 8,11 redan i försöken. Han fortsatte sedan med längd där han efter en lite trevande start med några tramp sedan fick till en riktigt fin finalhoppning som gav honom en 5:e plats och ett PB på 5,36m. På söndagen hade Gustav 3-steg på schemat och vilken tävling det blev. I den sista omgången var han uppe och nosade på en 3:e plats efter strålande hoppning på PB 11,07m, det enda problemet var att fler överträffade sig själva och det blev till slut en hedrande 5:e plats även här. 

 

På 1000m var IFK välrepresenterade, och på kill-sidan visste vi att Elliot Croona hade goda chanser efter att ha visat fin form under vintern. När väl loppet var igång strålade Elliot av självförtroende där han gled med i täten och med varvet kvar lade han in en högre växel som ledde honom hela vägen till ett GULD på tiden 2:50.09. 

Bland tjejerna på 1000m var Ilse Bjuve först ut i C-finalen där hon gjorde ett riktigt fint lopp som gav ett PB på 3:28.95, därefter var det Signe Provci i B-finalen som visade på styrka när hon fick köra sitt egna race i täten hela vägen in i mål på 3:25.79. Slutligen i A-finalen var det dags för Emma Falk att visa vad hon gick för. Dessvärre fick hon en riktigt tuff start där hon hamnade sist efter en del gruff, men hon gick snabbt upp på en andra plats där hon låg länge. De slösade krafterna hon fick lägga i början av loppet tog dessvärre ut sin rätt på upploppet vilket tillslut resulterade i en 7:e plats på 3:13.86. Emma fick en fin revansch på söndagen så hon vann sin C-final på 200m på fina 28,01. 

 

Resultat P/F-13 

 

Lia Ullman startade tävlandet med fantastiska resultat på 60m som ledde henne hela vägen till ett GULD på PB 8,35. Dag två var det ett tajt schema med längd och 60mh parallellt. Lia startade längden bra och gick upp i ledningen direkt och efter ett par hopp gick hon vidare mot häcken där hon tyvärr kort in i loppet gick omkull. Efter en kort återhämtning gick hon åter till längden där hon nu missat omgång 4 och 5 och tappat ledningen. Lia lyckades hitta nya krafter och återtog ledningen i omgång 6 med ett hopp över 5m. Gren Ledaren gjorde här dock en felbedömning och lät tjejerna också hoppa de hopp som de missat i omgång 4 och 5 vilket inte är regelrätt. Lia tappade återigen ledningen och blev nedflyttad till en andraplats och ett silver då en annan tävlande lyckades med ett otroligt PB. Efter prisutdelning fick tävlingsledningen dock in en protest (från annan klubb) gällande att man frångått tävlingsreglerna och efter lång överläggning beslutades att Lia och mottävlande fick dela på guldmedaljen, så GULD i längd till Lia. 

 

Julia Folino inledde sitt tävlande med 3-steg där hon dock inte riktigt fick till det med ansatsen men fick ändå till ett hopp på 9,27m. Däremot kom hon mycket taggad och en gnutta nervös till 60mh dag två och som hon levererade. Med ett sänkt PB på hela 5 tiondelar så tog hon sig hela vägen fram till ett BRONS på tiden 10,16. Efter det här fick hon även till ett fint PB på 200m på 29,21. 

 

Stina Grahnemo startade sin kula med en fin stöt på 8,65m som länge såg ut att räcka till en finalplats men fick tyvärr se sig utknuffad i sista omgången. 

 

Efter att ha fått kämpa in i det sista för att kvala till GM var det en väldigt taggad Leo Lövgren som stod på startlinjen i 800m. Leo genomförde ett bra lopp på tiden 2:45.85. 

 

I en stavtävling med fantastiskt hög och jämn nivå där hela 6st var med upp till den näst sista höjningen visade Rasmus Eneman vad han gick för när han knep SILVRET på 2,74m. 

 

Dominik Richter var uppe och kände på PB i höjden men fick nöja sig med 1,32m och dag två väntade längd för Dominik som han har visat fin form det senaste, men han kom inte riktigt upp i de längderna för dagen. 

 

För Hugo Thunberg var det precis som för Lia 60mh och längd samtidigt som ställde till det lite, men efter att han tog sig till final i 60mh på bästa tid och PB 10,24 så kände han att han inte ville hoppa mer än två hopp i längden eftersom han inte fick till ansatsen. Istället gick fokuset till finalen i häcken där han efter ett fint lopp i finalen säkrade ett SILVER

 

Tävlingarna avslutades med sedvanlig stafett på 6 x 200m där vi hade med Emma Falk i P/F-14 laget som tog SILVER. IFK hade även med Lia Ullman och Hugo Thunberg i P/F-13 laget som dessvärre råkade ut för en funktionärstokighet när de ledde stort efter tre sträckor, så tyvärr blev Göteborg snuvade på en trolig seger där.  

 

Efter två dagars intensivt tävlande där IFK´s aktiva i allra högsta grad var delaktiga i poängskörden stod det klart att Göteborg hade tagit hem mästerskapet efter flera års väntan. Strålande lyckliga ledare var stolta som tuppar när resultaten visades på ljusskärmarna.

 

Text: Daniel Thunberg och Robert Ullman

Nyheter från våra grupper
Nationaldagskampen 2024, 01/03 12:10 
Full Moon Jump 27 jan 2024, 24/11 16:14 
Tävlingsresor, 16/11 15:47 
Full Moon Jump 27 jan 2024, 29/11 11:00 
Full Moon Jump 27 jan 2024, 29/11 10:50 
 
Visselblåsare
Stöd IFK Göteborg Friidrott
Våra arrangemang
Våra sponsorer