SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Göteborg Friidrott

Full Moon Jump 7 januari 2023

Full Moon Jump avgörs den 7 januari 2023 då det är årets första fullmåne. För att komma till hemsidan för arrangemanget klickar ni här >>

 

Anmäl er på www.trackandfield.se senast 31 december

 

VÄLKOMNA!!

Säg hej till vår nya klubbkompis Hanna Jansson!
2022-12-02 14:08

På hösten, mellan den 15 oktober och 15 november, är det ett fönster där föreningsbyten sker och vi har till vår stora glädje fått en ny klubbkompis i stavhoppande Hanna Jansson.

 

Vi träffade Hanna och hade med oss fem frågor som vi delar med oss till våra medlemmar:

 

Berätta om dig och din bakgrund, ålder, hur kom det sig att du flyttade till Göteborg etc.

Jag heter Hanna Jansson, är 27 år och kommer ursprungligen från Falun. Jag flyttade till Göteborg hösten 2014 med ambitionen att satsa på stavhopp och framåt även skaffa mig en universitetsutbildning. Under min första tid i Göteborg jobbade jag som vikarie på förskolor främst i västra delen av Göteborg. Hösten 2016 började jag plugga ekonomi på Handelshögskolan. Under studietiden jobbade jag dessutom extra som ekonomiassistent på Göteborgs Friidrottsförbund och Göteborgsvarvets kundservice. I januari 2021 kände jag dock att jag ville testa något nytt och började då som revisorsassistent på  80 % på KPMG.

Idag består mitt liv främst av jobb och träning, jag försöker även få in lite tid med vänner och familj däremellan för att ladda batterierna.

 

Låt oss veta lite om din friidrottsbakgrund.

Jag började med friidrott när jag var 12 år och då testade jag de flesta grenarna. Första gången jag testade stav var när det skulle vara ett klubbmästerskap i stavhopp och de saknade en deltagare för att tävlingen i min åldersklass skulle gälla som officiell tävling. Jag erbjöd mig att testa och där efter var jag fast. De första åren tränade jag dock bara på somrarna för att jag höll på med gymnastik resten av året. Under årskurs 8 började jag träna mer friidrott och mindre gymnastik, och när det var dags att söka till gymnasiet så blev det en ansökan till friidrottsgymnasiet i Falun. Där gick jag 3 år och då var det bara friidrott och stavhopp som gällde.

 

Har du några meriter du vill delge oss?

Jag har varit aktiv ganska många år nu, så det har blivit ett antal SM- och lag-SM tävlingar. Jag har även deltagit i både ungdoms- och senior finnkampen, vilket är riktigt roliga minnen. Jag har även deltagit i bland annat junior-EM och Universiaden.

 

Hur mycket tränar du idag?

En vanlig vecka under grundträningen tränar jag 5 pass/veckan. Under tävlingssäsongen blir det mellan 4-5 pass/veckan.

 

Vilket mål har du för säsongen 22/23?

Jag har några tuffa år bakom mig där jag haft stora problem främst med min rygg, som gjort att jag inte kunnat träna/tävla. Under hösten har jag äntligen börjat kunna träna mer normalt igen och mitt mål för säsongen 22/23 blir med bakgrund i detta att lyssna på kroppen och att hitta tillbaka till glädjen att tävla.

 

Vi hälsar Hanna varmt välkommen till IFK Göteborg och önskar henne stort lycka till i sin fortsatta satsning. GO HANNA!!!

Inomhussäsongen har kickat igång!
2022-11-23 13:33

Efter en liten smygstart på inomhussäsongen i Sävedalen förra helgen så blev det äntligen dags för en tävling på hemmaplan. Från IFK hade vi många startande från lägsta åldern 9 år till 14 år. De som är äldre väntar lite på säsongspremiären.

Här följer ett referant från våra 09:ors perspektiv.

 

Den stora skillnaden för våra 09 nu när de har gått in i P/F14-klassen är att kulan väger 1 kg mer, det är bara planka som gäller i längdhopp, häckarna är högre och distansloppen blir längre. 21 st av våra 09:or kom till tävlingen och det resulterade i 45! grenstarter.

För att nämna några nysatta PB minns vi Adrian Krantz fina 10.02 på 60mH. Sagas Boströms första tävling med 3 kg kula som mätte 8 m. Oliver Hedins, Adrians och Alexander Ahlins grymma 60m lopp och tog hela prispallen. Gabriella Larsson 4.76 i längd. Alice Lindblads första 1000m-lopp där hon direkt gick in på topp 10-listan i IFKs klubbhistoria för F14. Liv Holm 2.60m i stavhopp. Tindras Nymans nysatta PB på 9.34 ynka 2/100 från B-final, en final som Ida-Märta Norrby senare vann på 9.03. Ellen Bäckmans 200m där hon för första gången gick under 30 sek (29.75) och Olivers 200m på otroliga 25.55. Utöver dessa nämnda PB, fanns det lika många till. Men det fanns såklart också de som inte fick allt att stämma. Som exempel kan nämnas att det blev väldigt många övertramp i längd. Inte helt oväntat nu när det gäller att få en plankträff för att komma i närheten av sitt PB. Men vi höjer på hatten för alla våra modiga ungdomar som kom till start 👏👏👏 och tar nya friska tag på Julklappsjakten om ca 2 veckor.

 

Text: Mårten Holm

Extra årsmöte
2022-11-22 20:59

Hej medlemmar!

Vår ordförande Åsa Mohalland har valt att avgå som ordförande och lämna styrelsen på grund av hög arbetsbelastning.

Valberedningen för IFK Göteborg Friidrott bjuder därför in till extra årsmöte onsdag 30/11 kl 18.00 i Friidrottens Hus, alternativt via Teams. Vill man delta via teams så maila kansliet så får man en länk för att delta.

På föredragningslistan finns endast en punkt:

Fyllnadsval till ledamot i styrelsen, tillika ny ordförande.

Valberedningens förslag till ny ordförande är Angela Anyai Krantz. 

Ordinarie årsmöte planerad i mars och då välja styrelse enligt vanligt förfarande. 

 

Mvh, Valberedningen 

Byter dag på köp/sälj spikskor kvällen
2022-10-31 10:12

Hej alla som ville sälja/köpa spikskor ikväll!

Jag har precis tänkt om lite och inser att det är halloween idag och många har annat att tänka på ikväll och är även höstlovs lediga, många bortresta kanske. 
Jag tänker att vi flyttar fram detta EN vecka till måndagen den 7 november, samma tider. Hoppas det är ok, jag tänker att det finns fler som har möjligheten att komma då.

mvh / Linda på kansliet

Intresseanmälan till Quality Hotel Games har öppnat!
2022-10-24 15:47

Vi är väldigt glada att kunna planera verksamheten lite mer som vanligt efter ett par minst sagt märkliga år. Något som är av tradition i IFK är att vi arrangerar en klubbresa till Växjö där vi tävlar i Quality Hotel Games. Den 20-22 januari 2023 går tävlingen i den fantastiska Telekonsult Arena och vi bjuder in våra aktiva födda 2011 och tidigare.

Vi har bokat upp bäddar dels på Rådmannen Hotell i Alvesta, men denna gång även på Scandic i Växjö. Vi tror att vi blir ett stort deltagarantal och därav finns det troligtvis behov av att dela upp oss på två boenden. 
Vi tänker oss i så fall att våra yngre deltagare bor på Rådmannen eftersom vi där följer med den gemensamma bussen fram och tillbaka och inte avviker från gruppen. 
För våra äldre deltagare som kan ansvara att gå mellan hotell och arenan på egen hand lägger vi i så fall på Scandic. 

Tidigare år har denna resa kostat kring 1500 kr. Vi vet att allt har blivit dyrare. Så räkna med ett totalpris på 1700-1800 kr och då ingår:

- Gemensam bussresa
- Två nätter på hotell
- Två frukost
- Två middagar
(Lunch brukar vi köpa själva i arenan)

I nuläget vill vi att ni gör en intresseanmälan så vi ser på ett ungefär hur många bäddar vi behöver boka/behålla.

Sista svarsdag för intresseanmälan är 9 november.

I början av december sänder vi ut för att göra en skarp anmälan och då vet vi mer exakt prislapp och då tar vi in en anmälningsavgift för tävlingsresan. Vi brukar kunna vänta tills i slutet av januari för slutbetalning vilket kan vara skönt efter alla kostsamma helger som stundar.

Till intresseanmälan: (klicka på rubrik Tävling)
Bokning - IFK Göteborg Friidrott - SportAdmin

Till hemsida för Quality Hotel Games:
IFK Växjö Friidrott (myclub.se)

Hälsningar,
Kansliet

Nyheter från våra grupper
Full Moon Jump 7 jan 2023, 29/11 11:00 
Full Moon Jump 7 jan 2023, 29/11 10:50 
Tävlingsresor, 07/11 14:33 
Kraftmätningen Final 3-4 sep 2022, 02/09 08:50 
Kraftmätningen Final 3-4 sep 2022, 30/08 21:57 
Kraftmätningen Final 3-4 sep 2022, 16/08 09:56 
 
Stöd IFK Göteborg Friidrott
Våra arrangemang
Sociala medier
Våra sponsorer
Funktionärsuppdrag