SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Göteborg Friidrott

FEM blåvita till UEM i Slovakien!
2024-07-10 02:14

Igår kväll släppte förbundskaptenen David Frykholm sin trupp till sommarens UEM och vi kan glatt konstatera att IFK Göteborg friidrott har fått med FEM aktiva till mästerskapet! Ingen annan klubb i Sverige fick med lika många (Tureberg och Spårvägen har med fyra aktiva var) vilket visar att vi har en riktigt fin årgång som inspirerat och sporrat varandra på vägen.

Från klubben åker tre tjejer och två killar till Banska Bystrica i Slovakien i nästa vecka för att ha riktigt roligt, skaffa sig värdefull erfarenhet och få mäta sig mot Europas bästa ungdomar ur årgångarna 2007 och 2008.

 

Lisa Erkfelt (född 2007) kommer springa 100m häck. Lisa har i sommar underskridit kvalgränsen (som var 14.05) i samtliga sina nio häcklopp och tog även nyligen en fin femteplats på stora SM på de högre häckarna. Att formen är god visade hon genom att ta hem segern i Världsungdomsspelen i helgen på tiden 13.56w. I försöken hade Lisa 13.72 i godkänd vind, vilket är ett prydligt nytt distriktsrekord i F17. Lisa springer försök redan på kvällen den 18 juli. Semi och final avgörs sedan på kvällspasset dagen efter. Räkna med att det blir grymt tryck på stadion när det är dags för tjejernas häcklopp. Statistikettan Frličková (13.14) kommer nämligen just från Slovakien. Det ska bli riktigt spännande att se vad Lisa kan göra för tider när hon får chansen att springa med riktigt inspirerande motstånd! För Sverige deltar även Astrid Fakelius.

 

Ebba Holmén (född 2008) kommer tävla i stav. Ebba fixade kvalgränsen 3.70 när hon vann F17 på Världsungdomsspelen i helgen. Ebba hade felfri hoppning inklusive kvalhöjden och valde därefter att inte hoppa vidare. Dagen efter befäste hon sin nya nivå genom att hopp 3.60 och sedan göra fina försök på 3.78, när hon hoppade i seniorklassen. Ebbas stavkval avgörs på förmiddagspasset den 19 juli och en eventuell final går sedan på kvällen den 21 juli. Vid tidigare UEM har det krävts runt 3.80 för final. Ebba får sällskap i grenen av Beate Pott.

 

Ebba-Stina Bjuve (född 2007) kommer springa 1 500 meter. Ebba-Stina har haft en riktigt fin säsong och underskred kvalgränsen 4.30 när hon gick till final på stora SM och bekräftade sedan kvalet genom att sänka sig ytterligare till 4:28.02 på Världsungdomsspelen i helgen. Totalt innebär det en sänkning av personbästat med nästan 20 sekunder sedan fjolåret och det fattas nu bara 2,5 sekunder ner till tränings- och klubbkompisen Saga Provcis distriktsrekord på distansen. Ebba-Stina springer försök på kvällen den 18 juli och eventuell final på förmiddagen den 21 juli. I grenen deltar även Freja Bjerström.

 

Axel Rogö (född 2007) tävlar i stav. Axel har haft en prima säsong med bl.a. ett brons stora SM och en höjning av Patrik Klüfts (tidigare Kristiansson) 30 år gamla distriktsrekord i P17 med nästan två decimeter. Personrekordet är numera 5.25 och sattes så sent som den 4 juli vid GP i Karlstad. Det är fem killar i Europa som inför mästerskapet har ett personbästa över 5 meter. Axel hoppar kval redan det första förmiddagspasset den 18 juli och sedan förhoppningsvis final på kvällen den 20 juli. För final på UEM brukar det krävas runt 4.80. I stavhoppet deltar även Simon Lindström. Axel, som i helgen sprang 100m på 10.84, kan kanske även ta en plats i stafetten (1000m-stafett) där en eventuell final går på sista kvällspasset.

 

Rasmus Arnell (född 2007) tävlar i en tuff tiokamp. Tiokamparna är på arenan hela dagarna och väderprognosen indikerar att det kan bli heta dagar så glöm inte att packa keps och kylväst! Rasmus har redan hunnit göra två tiokamper i år, först kvaltävlingen i Ljungby mångkamp (6 941 poäng, nytt distriktsrekord i P17) och sedan NM på kallt och blåsigt Island (6 770 poäng). I båda dessa tiokamper har han varit tvåa bakom Liam Belo da Silva, som också startar i UEM. Målet för Rasmus är givetvis att få ihop en riktigt fin serie och gå mot dröm-7000. Men som alltid i mångkamp är det en gren i taget som gäller. Hittills i år har åtta killar i Europa gjort över 7 000 poäng. Rasmus tävlar från tidig morgon till sen kväll den 20-21 juli.

 

Utöver dessa fem aktiva från klubben ingår även vår tränare Lisa Rogö i coachteamet där hon kommer ha särskilt fokus på de svenska häcklöparna.

 

Sverige har en riktigt stor och stark trupp – hela 47 aktiva – och flera bra medaljchanser. UEM går vartannat år. Sedan starten 2016 har Sverige vid de tre UEM som genomförts (2020 blev det inställt) tagit totalt 12 medaljer, varav tre guld genom Ayla Hallberg Hossain 2022 i längd, Tilde Johansson 2018 i längd och Maja Nilsson 2016 i höjd. Klubben har i de tidigare upplagorna haft med två deltagare genom Agnes Thundal och Maud de Coninck (som representerade Belgien) på 2 000m hinder i Jerusalem för två år sedan. Agnes slutade då på en fin sjundeplats.

 

UEM sänds på SVT Play (dock bara kvällspassen) men alla pass streamas via European athletics. Så alla supportrar som inte har möjlighet att vara på plats, kan följa spännande tävlingar hemifrån och förhoppningsvis även ta del av en och annan rapport från SNP Dukla-stadion på vår Instagram.

 

Stort lycka till Lisa, Ebba, Ebba-Stina, Axel och Rasmus!

 

Se hela truppen här: Junior & ungdom arena - Friidrottsförbundet

Läs om mästerskapet här: European Athletics U18 Championships | Overview | European Athletics (european-athletics.com)

Länk till sändning på SVT Play: Friidrott: U18-EM | SVT Play

Kansliet håller semesterstängt v.28-v.30.
2024-07-02 11:14

Mail kommer att besvaras under v.31.

 

Vill man börja träna friidrott så skicka in din intresseanmälan som finns här på vår hemsida. Alla intresseanmälningar kommer gås igenom i v.31

 

Anmäl dig här:

https://www.ifkgoteborgfriidrott.se/form/?ID=144105

 

Önskar alla en skön sommar

 

Mvh / kansliet

Friidrottsskolan är i fullgång och vi har platser kvar till Friidrottsskolan i v.32
2024-06-25 23:04

 

Vid frågor

För mer information om IFK Göteborg Friidrotts Friidrottsskola läs mer på vår FAQ här >>

Kontakta gärna oss för fler frågor kansli@ifkgoteborgfriidrott.se 

Ny medlemsapp i SportAdmin
2024-06-20 15:19

IFK Göteborg Friidrott använder medlemssystemet SportAdmin. För medlemmar och föräldrar finns det en app som heter SportAdmin – för ledare och medlemmar.

 

Ladda ner den nya appen innan den gamla stängs

Sportadmin släpper nu sin nya medlemsapp! Vi uppmuntrar alla att ladda ner den nya appen då den gamla Medlemsappen kommer att stängas för användning inom några veckor. För er som är ledare så är det samma app som ni redan har idag men med en ny funktion att kunna växla mellan medlems- och ledarvy.

 

Detta innebär det för er som medlemmar & ledare:

  • Nedladdning av ny app: Medlemmar kommer att få information i sin nuvarande MedlemsApp om att de behöver ladda ner och logga in i den nya appen.
  • Ledare får en ny vy i appen: Ledare kommer få information om att de nu kan växla mellan ledarvy och medlemsvy.

Vidare information 

Dags för Sävedalsspelen 1-2 juni
2024-05-30 16:40
Signe Provci går i mål under GM i Trollhättan 2023. Under Sävedalsspelen finns det chans att heja på Signe och alla tävlande ifrån IFK Göteborg Friidrott. (Foto: Deca Text & Bild)

I helgen 1-2 juni hålls den 45:e upplagan av klassiska Sävedalsspelen på Björlandavallen. Tävlingen är en av de största friidrottstävlingarna i Sverige. IFK Göteborg Friidrott deltar i år med ett 40-tal aktiva. Vi önskar alla våra aktiva och ledare på plats stort lycka till och att ni får en riktigt fin tävlingshelg!

 

  • Sävedalsspelen kan följas på plats, i appen Roster Athletics eller här: LÄNK >>
  • Tävlingssidan med allt som du behöver veta inför tävlingen: LÄNK >>
Några få platser kvar till friidrottsskolan i sommar
2024-05-15 09:41

Friidrottsskola Friidrottens Husv. 25  |  Mån 17 juni - Tors 20 juni  Fåtal platser kvarv. 26  | Mån 24 juni - Fre 28 juni    Fåtal platser kvarv. 27  | Mån 1 juli - Fre 5 juli            Fåtal platser kvarv. 32  | Mån 5 aug - Fre 9 aug        platser kvar

Nyheter från våra grupper
Tävlingsresor, 16/11 15:47 
Full Moon Jump , 29/11 11:00 
 
Visselblåsare
Stöd IFK Göteborg Friidrott
Våra arrangemang
Våra sponsorer