SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Göteborg Friidrott

IFK Göteborg Friidrotts vision är att vara en av de mest attraktiva och framgångsrika friidrottsklubbarna i Göteborg. Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt. Det är vad vi i IFK Göteborg Friidrott står för. Vårt kansli finns i Friidrottens Hus och ni hittar alla våra föreningsuppgifter här.
 
 
OBS! Information från Göteborg Friidrottsförbund.
Förändrade öppettider Friidrottens Hus maj/juni 2022:
 
I samband med Varvetveckan samt omläggning av banor i Friidrottens hus är huset stängt.
14-25/5 Varvetveckan - Friidrottens Hus är stängt. 
25/5-25/6 Montering av nya banor i Friidrottens Hus - Friidrottens hus är stängt.
 
Gymmet är under denna tid delvis öppet. Mer information finner ni här: Informationsbrev Vår 2022 Team Friidrott Göteborgs Friidrottsförbund.pdf (ifkgoteborgfriidrott.se)
Lyckat tävlings- och träningsläger i Tyskland
2022-05-10
Hela truppen på Jahnstadion, Neubrandenburg.

I fredags efter lunch samlades 15 aktiva 14-15 år och fyra ledare för att starta resan den efterlängtade träningsresan till Tyskland.. som även inkluderade en tävling tillsammans med jämnåriga tyska friidrottare. Träningslägret hade sin bas i Rostock, medan tävlingen hölls i Neubrandenburg. Rolig kuriosa är att just på den stadion där tävlingen hölls har båda världsrekorden i diskus slagits. Alltså både för män och för kvinnor. 

SM-pokalen, en framgångsrik inomhussäsong för våra ungdomar
2022-05-07 07:15
Aktuell poängställning i SM-pokalen Ungdom 15-17 år efter inomhussäsongen.

När resultaten ifrån inomhussäsongens SM-tävlingar summeras noterar vi glädjande att våra ungdomar 15-17 år just nu placerar Göteborg Friidrott så bra som på plats 8 i landet och främst bland Göteborgsdistriktets friidrottsföreningar i ungdomsklassen! Nu ser vi fram emot utomhussäsongens spännande SM-tävlingar, och önskar våra ungdomar, juniorer, seniorer och veteraner stort lycka till!

 

SM-pokalen tilldelas den friidrottsförening som presterat bäst på SM-tävlingar för seniorer, juniorer och ungdomar - ute och inne - under ett år, där hela SM-året räknas. Poäng fördelas utifrån placering; 7, 5, 4, 3, 2, 1, för ungdomar, juniorer och seniorer. Poängen är viktad vilket innebär full poäng för seniorer, 19-22 år poäng x 0.75, 17 år poäng x 0.5 och 15-16 år poäng x 0.25. 

 

SM-pokalen, aktuell ställning här >>

SM-pokalen, filtrering efter ålder, klass, gren etc här >>

Anmälan till Nationaldagskampen 2022 har öppnat!
2022-05-04 09:41
Flyers: Linda Skoglund

Men en månad kvar till att vi för första gånger ska genomföra ett tvådagarsarrangemang av Nationaldagskampen öppnar vi idag anmälan.

 

Lägsta ålder är 8 år och vi har nyligen bestämt att vi höjer högsta ålder till 19 år.

 

Ni hittar mer all info på vår arrangemangssida om Nationaldagskampen >>

Där finns även länkar till anmälan som vi gör via Roster. 

 

Vi är så peppade och vi hälsar alla hjärtlig välkomna!

Klubbrekord inomhus är nu uppdaterad!
2022-04-25 11:54
Foto: Deca text & bild

Vi sänder ett stort tack till Robert Roth som uppdaterat våra klubbrekord inomhus från seniorer ner till ålder 12 år. Det finns mycket spännande att läsa på vår statistiksida som ni hittar uppe i toppmenyn. Allt från IFKs interna till världsstatistik.

 

Till klubbrekord inomhus >> 

Funktionäruppdragen är viktiga för IFK!
2022-04-14

Se diagram över IFKs intäkter senaste "normala året" 2019 (före pandemin). Största intäkten kom från vårt engagemang som funktionärer i Göteborgsvarvet. 

 

Evenemangen som förgyller våren är inte bara fantastiskt roliga att vara en del av, de är också viktiga intäktskällor för föreningen. Göteborgsvarvet och Nationaldagskampen är vårens stora evenemang, där vi behöver er medlemmar som funktionärer.

Läs mer här: Funktionärsuppdrag IFK våren 2022.pdf (ifkgoteborgfriidrott.se)

Tidigare erfarenhet för att vara funktionär är inget krav. 

 

Information om funktionärsuppdragen finner ni här: IFK Göteborg Friidrott - Funktionär 2022 (ifkgoteborgfriidrott.se)

Bokning: Bokning - IFK Göteborg Friidrott - SportAdmin

Boka er till Göteborgsvarvet under rubriken Göteborgsvarvet funktionärer

Boka er till Nationaldagskampen under rubriken Funktionärer.

 

Det ingår i medlemsskapet att som föräldrar till en aktiv medlem tjänstgöra minst 16 tim/år/aktiv. Har ni flera aktiva barn i föreningen är tjänstgöringstiden 24 tim. Läs mer i klubbens riktlinjer: IFK Göteborg Friidrott (ifkgoteborgfriidrott.se) Det är möjligt att skicka en vän, släkting eller annan familjemedlem, ni bokar i den aktives namn eller ert eget, var noga med att notera barnets födelseår och träningsgrupp vid funktionärsanmälan samt den som ska vara funktionär.

 

Sista dag att boka sig som funktionär för uppdragen är 18/4, sedan kommer vi behöva placera ut de medlemmar som har funktionärstimmar för året kvar på uppdragen. 

 

IFK Göteborg Friidrott önskar er en glad påsk.

Nyheter från våra grupper
Nationaldagskampen 5-6 juni 2022, 12/04 14:10 
träningsläger 15 år och äldre, 22/03 13:32 
IGM 2022 | 19-20mars 2022, 21/01 15:51 
Funktionär 2022, 14/12 13:19 
Tävlingsresor, 29/11 14:37 
Träningsläger 12-14 år, 29/10 14:00 
 
Stöd IFK Göteborg Friidrott
Våra arrangemang
Sociala medier
Våra sponsorer
Funktionärsuppdrag