SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Göteborg Friidrott

Välkommen funktionär! (2021 uppdateras inom kort)

 

 

Föräldrarnas stöd till vår förening är avgörande och oerhört viktig. Som förälder till en eller flera aktiva i föreningen ska följande obligatoriska timmar uppfyllas:

 

 

  • Tjänstgöra som funktionär minst 16 tim/år/aktiv vid evenemang som genererar intäkter till föreningen. 
  • Vid flera aktiva barn i föreningen är den maximala tjänstgöringstiden 24 tim/år. 
  • Hjälpledare i våra träningsgrupper får tillgodoräkna sig 1 timme/1,5 timme per träningstillfälle. 

 

       Följande evenemang är aktuella under 2021: 

       1. Lindås Athletics, eget arrangemang (23-24 januari) - INSTÄLLT

       2. Götalandsmästerskapen 2 dagar, eget arrangemang (20-21 mars) - INSTÄLLT

       3. Stafettvarvet (19 maj)
       4. Cityvarvet och Göteborgsvarvet (22 maj)

       5. Lilla varvet (23 maj)    

       6. Nationaldagskampen, 2 dagar, eget arrangemang (5-6 juni)

       7. Varvetmilen Mölndal (september)
       8. Göteborgsvarvet Marathon (19 sept)
 
    
 
Beskrivning av uppdragen 2020:
 
25 januari Lindås Athletics (ca 8h)
Vårt egna arrangemang för de yngsta. Plats: Lindåshallen
Café, grenfunktionär eller sekretariat.
 
13-15 mars Götalandsmästerskapen Inomhus (ca 8h per dag)
IFK Göteborg Friidrott arrangerar Götalandsmästerskapen Inomhus 13-14 år i Friidrottens Hus. Här kan det behövas hjälp med att bygga (13 mars) café, boendepersonal, grenfunktionärer, sekretariat.
 
13 maj Stafettvarvet "Bygga start och mål" 13.00-17.00 (4h)
Vi förbereder inför kvällens stafettvarv och kommer i oömma kläder och handskar och är beredda på att ta i.
 
13 maj Stafettvarvet 15.00-21.00 (6h)
Till kvällens Stafettvarv delar vi ut nummerlappar och stafettpinnar, picknick-lådor, vi står vid vätskestationer och agerar kravallstaket så de aktiva inte störs av gångare som korsar löpvägen. Även ser till att löparna leds på och av växlingsstationen i rätt riktning.
 
16 maj Cityvarvet 09.30-13.30 (4h)
Vid Poseidon går starten för Cityvarvet kl 13.00, samma klockslag som eliten lämnar starten vid Slottsskogen. Vi samlas kl 09.30 och bygger startområde, sätter upp kravallstaket och förbereder på annat sätt. Kl 13.00 går starten och därefter återställer vi startområdet till rundningsområde för halvmaralöparna.
 
16 maj Skanstorget 10.30-19.15 (8,75h)
Vill ni beta av många funktionärstimmar på en gång, så är detta en riktigt långkörare. När löparna passerat Vasaallén svänger de vänster upp på Övre Husargatan. Där börjar vår bansträckning och når ända fram till rondellen vid Linnéplatsen. Innan loppet startar bygger vi avgränsningar i mittfilen och spärrar av för fotgängare. Under loppets gång är vi helt och hållet här för löparna. Ser till att fotgängare inte korsar vägen förutom på bestämda övergångsställen. Det är i slutet av loppet och här kan flera löpare bli utmattade, så vi har vatten i reserv att langa trots att det inte finns någon vätskestation på vårt område. När siste löpare passerat ställer vi snabbt ihop vårt material och checkar ut.
 
16 maj Margretebergsgatan 11.30-19.30 Löpargrupp samt Flaggvakter (8h)
Också här kan ni beta av många funktionärstimmar. Margretebergsgatan är den relativt korta sträckan som löparna når direkt efter Slottsskogen och innan de viker in på Slottsskogsvallen. Här är det bitvis trångt och lite stökigt då löparna ska samsas om utrymmet med ambulanser som kör skytteltrafik mellan vallen och Sahlgrenska.
I år skapar vi en löpargrupp som dedikerat springer framför Ambulansen och bereder väg genom att vifta med flagga och blåsa i visselpipa. Det blir några kilometers löpning denna dag så du bör vara av den uthålligare arten.
Den andra gruppen vi behöver här har samma uppgift som Skanstorget. Se till löparnas säkerhet så inga fotgängare korsar vägen förutom på bestämda övergångsställen. Intensivt men roligt! 
 
16 maj Jourgrupp förmiddag 08.30-14.00 (5,5h)
Vi utgår från Friidrottens Hus och går efter en checklista som Göteborgsvarvets Projektledare har skapat åt oss. En to-do-list att utföra. Även finns tillgänglig om ad hoc uppgifter dyker upp
 
16 maj Jourgrupp eftermiddag 13.30-19.30 (6h)
På eftermiddagen brukar vi mest agera informatörer till undrande löpare som kommit i mål. Vart duschar jag? Toaletter? Mat? Ja, allt möjligt!
 
17 maj Lilla Varvet 09.00-16.00 (7h)
Jourgrupp.
 
5-7 juni Nationaldagskampen (6-8h per dag)
Vi storsatsar på vårt eget arrangemang "Nationaldagskampen", vilken är i särklass Sveriges största mångkamp. I år har vi klasser från 8 år till 15 år. Denna s.k arenatävling håller vi på anrika Slottsskogsvallen och uppgifter är café, grenfunktionär eller sekretariat. Även bygge, förberedelser dagen innan den 5 juni på eftermiddag/kväll.
 
22 november, Varvetmilen på Åby 07.30-14.00 (4-6,5h)
Varvetmilen på Åby är till för dem som vill försöka springa till sig en bättre seedningsgrupp på Göteborgsvarvet. Vi har ett helhetsansvar tillsammans med Göteborgsvarvet för detta lopp. Vi bygger, lämnar ut nummerlappar, snitslar banan, är flaggvakter längs banan och håller hög säkerhet för löparna.
   

Viktigt!

- Har ni inte möjlighet att närvara vid den bokade aktiviteten behöver ni ansvara för att själva söka ersättare.

- Klubbmästerskapet genererar ingen intäkt och räknas inte in i tjänstgjorda timmar.
 
Välkommen med er funktionärsanmälan för 2020 genom att klicka på fliken "Anmälan"!
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Stöd IFK Göteborg Friidrott
Våra arrangemang
Sociala medier
Våra sponsorer
Funktionärsuppdrag