SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Göteborg Friidrott

Ungdomsmatcher för barn 10-12 år

Syfte

Tanken med Ungdomsseriematcherna är att de yngre barnen skall få tävla under lättare former. Det som gör denna tävling ännu bättre är att de tävlar i lag! Fler som ”vinner” än om man tävlat individuellt, samt fler som vågar prova på, de blir inte ensamma om sin prestation. Tävlingen i sig är kompakt och snabb så man inte låser upp en hel dag för denna tävling, utan ca 2h ska det ta. De arrangeras både inomhus (Friidrottens Hus) och utomhus (t.ex. Slottsskogsvallen, Stenkullen, Åby Friidrott) och det är olika smidigt/möjligt med vissa grenar inomhus respektive utomhus. Läs mer om ungdomsseriematcher hos Göteborg Friidrott här >>.


Regler
Pojk- respektive flicklag var för sig. Maxantal: 15 stycken. Fler aktiva innebär fler lag, exempelvis GKIK röd, GKIK vit och så vidare.

Lagen lottas ihop i matcher två och två. Bästa fem resultat i varje lag läggs ihop. Varje lag får en placeringssiffra efter varje gren. Dessa läggs ihop för att få fram matchens resultat. 
Segrande lag i matchen är laget med lägsta sammanlagda placeringspoäng. (Vid samma poäng räknas flest segrar etcetera). 

Regler grenar
  • Tre försök i längd/boll, fyra försök i kula.
  • Vid femsteg skall den tävlande stå i ”split” (inte jämfota), båda fötterna i backen. Bakre hälen får lyftas, men INTE hela foten!
  • Avrundning när det gäller tider är som följande: Påbörjad tiondel avrundas uppåt, alltså 12.41 = 12.5.
  • 60m häck ska ha 11m (till första) och 7m (emellan). Observera nya häckhöjden på 55cm.
  • Höjningsschema höjd: 82, 87, 92, 97, 102, 107, 112, 117, 122, 127 etcetera. Vet man som tränare att dennes aktive klarar 112 behöver den aktive inte börja på 82!
  • Två försök per höjd och deltagare i höjdhopp.
  • Använd flera mattor för att vara effektiva.
Föreningar medtager själva uppdaterade och ifyllda protokoll med sina deltagare till varje match (Ett protokoll/gren) + sex stycken funktionärer/lag som följer laget runt! OBS! Kolla igenom protokollen för varje enskild U-seriematch så det stämmer överens med grenarna!
Lagen till matchen 11 mars är klara
2018-03-08 10:22
Till söndagens match ställer IFK upp med 2 x flicklag och 2 x pojklag. Vi har delat in er så ni som tränar i S-hallen tävlar tillsammans och ni som tränar i Lindås tävlar tillsammans, mixat i åldern 2006-2008.

Vi samlas kl 14.45 i den förlängda löpargången i Friidrottens Hus.
Tävlingen startar 15.30 och beräknas pågå till 18.00.

Vi har en lagledare i varje lag samt flera assisterande. Ni printar själva ut ert protokoll och fyller även i närvaron via sportadmin.


Lagledare är:

Flickor Blå
Daniel Pettersson - L.L
Magnus Holmén
Emmie Persson Schöneberger/Filippa Kindblom

Flickor Vit
Jennie Säwström - L.L
Mattias Bogeblad
Susanne Björneloo
Ola Walvenius

Pojkar Blå
Niclas Arnell - L.L
Henrik Eneman
Robert Toll

Pojkar Vit
Henrik Tholson L.L
Filip Linnér
Johan Edin
Karin Edin
Nenne Pettersson

Vi önskar stort lycka till och hoppas ni får riktigt skoj!
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Visselblåsare
Stöd IFK Göteborg Friidrott
Våra arrangemang
Våra sponsorer