SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Göteborg Friidrott
träningsläger 12-14 år

Bislett Games och Tyrvinglekene - tävlingsresa för 2008-2009
2023-04-17 13:00
Världens främsta kvinnliga diskuskastare kommer till Bilsett!

Innan pandemin gjorde vi en ungdomsresa till Oslo som var så uppskattad att vi nu har glädjen att meddela att vi gör en favorit-i-repris och drar till grannlandet i väster för att uppleva högklassig friidrott på Diamond Leauge på Bislett. Efter Bislett Games åker vi till Tyrvingleken, där vi själva får ta på oss spikskorna och tävla i en av Norges bästa och största ungdomstävlingar. Vi hoppas att vi skapar än fler minnesvärda och roliga upplevelser tillsammans i IFK Göteborg Friidrott.

15 JUNI | BISLETT GAMES
Vi lämnar Göteborg i gemensamma bussar på torsdag eftermiddag den 15 juni och till kvällen har vi biljetter till Diamond League på Bislett i Oslo. En gala som brukar vara stjärnspäckad. Extra roligt blir det att se den norska 400mH stjärnan Karsten Warholm samt sydafrikanen Van Niekerk (som har det flottaste löpsteget i hela världseliten) på 400m slätt. Van Niekerk är tillbaka i full kraft efter en korsbandsskada. Eller vad sägs om att världens sex främsta kvinnliga diskuskastare kommer till start, med den tidigare balettdansösen Valerie Allman i spetsen. I tävlingsprogrammet finns också stav för herrar, men deltagarna är inte offentliggjorda än. Vi har dock garderat oss för att en viss Duplantis kommer till start och våra platser på läktaren är precis ovanför stavbädden, vid 200m-starten. Och att sen se Ingebrigtsen springa 1500m på hemmaplan. Wow!! Håll i dig vilket tryck det kommer att bli. 

 

15-18 JUNI | BOENDE
Efter galatävlingen kör vi ca 10 km nord-väst och checkar in i mysiga stugor på Bogstad Camping där vi ska kampera ihop under tre nätter. Topcamp Bogstads stugor är rymliga och jättefina. Det finns fyra ordinarie bäddar samt ett vardagsrum och kök. För att få ner priset nyttjar vi soffan som en sovplats, samt att vi även sover på en bäddmadrass. Så totalt försöker vi få in sex ungdomar per stuga. I varje stuga toalett och dusch.
Gällande måltider är vi inte på det klara med än hur vi ska ordna med det. Mest troligt är att vi köper vår egen frukost och lagar i stugorna. Lunchen äter vi på idrottsplatsen och middagen.. antingen fixar vi själva, eller hittar ett ställe i närheten av campingen som kan servera middag åt oss.

 

16 JUNI-18 JUNI | TYRVINGLEKENE
Under helgen 16-18 juni deltar vi i en av Norges största ungdomstävlingar ”Tyrvinglekene” på Nadderud stadion, Bekkestua. Ett väldigt roligt grenutbud med bl.a 200mH/300mH, 1500m, längd, kort häck, höjd, stav, diskus.. och så STAFETT (4x60m)!! Tyrvinglekene är en välorganiserad tävling, och sist vi var där kände vi oss varmt välkomna av våra norska vänner.
Här ser ni årets dagsprogram: Dagsprogram - Oslo Sportslager Tyrvinglekene
J=Jenter (flickor) och G=Gutter (pojkar)

 

VILKA BJUDER VI IN?
Ungdomsresorna kom till på efterfrågan från ungdomarna själva som vill resa bort tillsammans och ha något att se fram emot. Vi i föreningen har tidigare år rest till Uddevalla, Eslöv, Kalmar och senast de begav sig var det Oslo, som vi nu gör en favorit-i-repris av.

Vi riktar resan till aktiva födda 2008-2009!

 

FÖRÄLDRAR, SYSKON OCH SUPPERTERS

Stugbyn vid Bogstad är stor, så är du som familj till den aktive intresserad av att följa med så går det utmärkt, att ni i egen regi och egen transport, bokar in er på samma ställe. Det kan vara gott att ha ett extra stöd med och så tycker vi att ur föreningsperspektiv att det bara är trevligt. Vill ni även följa med och titta på Diamond Leauge och vill sitta tillsammans med oss, så kan ni mejla till tickets@bislettgames.no och uppge att ni vill sitta nära IFK Göteborg. Vi har bokat på sektion S.

 

EVENTUELL KROCK MED SKOLAVSLUTNING
Vi är medvetna om att datumet för vissa krockar med skolavslutningen, som man riskerar att missa. Så var det även förra året. Men det trista med att eventuellt behöva ta ledigt och missa skolavslutningen kompenserades verkligen av att upplevelsen av Dimond League, Tyrvinglekene och den fina samvaron mellan ungdomarna under resan blev så stor.


VAD KOSTAR DET?
Ett preliminärt pris för:
- Buss
- Boende 3 nätter inkl lunch på idrottsplatsen
- Inträde till Diamond Legaue på Bislett

- Startavgifter Tyrvinglekene

 

Pris: ca 3.500* kr beroende lite av hur den norska och svenska valutan står sig mot varandra.

Det tillkommer kostnad för frukost och middag.

 

_______________________

*Det finns möjlighet att söka stöd från föreningens Stödfond, läs mer på vår hemsida

_______________________

 

ANMÄLAN

Anmälan är öppen redan nu och anmälningsavgiften om 500 kr dras sedan av på slutbetalningen. Anmälningsavgiften är inte återbetalningsbar vid ev. avbokning.

Klicka på fliken "Anmälan till Oslo" här uppe i menyn.

 

LEDARE

Vilka ledare som följer med beror på anmälningsläget och det vet vi lite längre fram.

 

Varmt välkomna alla IFK-vänner!

Träningsläger 05/06 - Varberg 20-21/11 - 2021
2021-10-29 14:00
Tresteget Arena i Trönninge och Destination Apelviken.

IFK Göteborg Friidrotts 05/06-grupp planerar en höstlig träningsresa med övernattning i Varberg. Ett tillfälle att träna tillsammans, ha roligt och lära känna varandra än bättre. Anmälan senast 11 november

 

****** Anmälan har öppnat ******

I anmälningsfunktionen står den som ej öppen, men den är öppen för aktiva i grupp 2005/2006

 

LÄGERUPPLÄGG

Samling lördag 20/11 kl 09.15 vid Friidrottens hus (eller enligt överenskommelse med förare) - avresa ca kl 09.30. Restid ca 60 min. Vi hoppas att vi kan få hjälp av några föräldrar att köra till och från Varberg (en förfrågan med svarsalternativ finns i anmälan). Det går också att resa på egen hand med tåg + buss. Den som vill har med sig ett enkelt mellanmål att äta vid ankomst (frivilligt) innan vi kör ett första träningspass i fina och nybyggda Tresteget Arena, Trönninge. Vi äter gemensam lunch innan vi försätter träningen under eftermiddagen. Efter träningen åker vi i bilar till Destination Apelviken för incheckning i lägenheter.

 

Middagen + samling i gemensam lokal i samma byggnad som restaurang Solviken, vi tänker oss en pizzabuffé eller liknande. Före frukost på söndagen erbjuds frivillig morgonlöpning + utegym för de som vill hänga på. Frukost äts på Nisses Bodega alldeles nära lägenheterna. Efter ett avslutande träningspass på söndagen på Tresteget Arena åker vi hem till Göteborg, med ungefärlig ankomsttid till Friidrottens hus kl. 15:00. Se preliminära hålltider nedan.

 

Träningarna kommer att innehålla varierande träningsmoment med möjlighet till val av olika alternativ under delar av träningarna. Detta kommer att ge er en bra grund och förberedelse inför inomhussäsongens träningar och tävlingar. Vi planerar förstås också för några roliga utmaningar under helgen. :-)

 

Uppskattad kostnad är max 700 kr/person.

 

Vi vill även passa på att informera om att IFK Göteborg Friidrott har en stödfond där man kan söka bidrag för exempelvis denna typ av aktiviteter. Mer information finns på hemsidan >>

 

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 11 november     

Aktiva anmäler sig i fliken ovan "Anmälan till Varberg". I samband med anmälan betalar ni en avgift på 200 kr + adminavgift som inte är återbetalningsbar (resterande belopp faktureras i efterhand). Föräldrar som anmält att de kan köra kommer att kontaktas separat. Aktiva och ledare som följer med framgår i fliken "Vilka följer med" - "Anmälda till träningsläger Varberg". I anmälningsfunktionen står den som ej öppen, men den är öppen för aktiva i grupp 2005/2006, ej för övriga.

 

PRELIMINÄRA HÅLLTIDER

 

Lö 20/11

09:30 Avresa Friidrottens Hus (eller enligt överenskommelse)

11:00-13:00 Träning, Tresteget Arena

13:00-14:00 Lunch, Tresteget Arena

14:00-16:30 Träning, Tresteget Arena

17:00-17:30 Incheckning, Destination Apelviken

18:30 Middag (pizza) + kvällsaktivitet (lokal: Stora Apelviken i samma byggnad som restaurang Solviken)

 

Sö 21/11

07:00-07:45 Frivillig morgonlöpning + utegym längs strandpromenaden mot Varbergs Fästning

08:00-08:45 Frukost, Nisses Bodega, Destination Apelviken

08:45-10:00 Packning, utcheckning, transport

11:00-13:30 Träning, Tresteget Arena

13:30-14:00 Lunch och sedan avresa

15:00 Ankomst Friidrottens Hus

 

  • Tresteget Arena, Trönninge Idrottscentrum (Kockatorpsvägen 3) länk >>
  • Destination Apelviken (Sanatorievägen 4, Varberg) länk >>
  • Områdeskarta Apelviken, länk >>

 

VÄLKOMNA!

 

Tränarteamet -05/06

Favorit i repris - Vi välkomnar aktiva födda 2006-2008 till Bislett Games och Tyrvinglekene 2020
2020-02-07 15:50

Eftersom förra årets ungdomsresa till Oslo var så uppskattad så har vi nu glädjen att meddela att vi gör en favorit-i-repris och drar till grannlandet i väster för att uppleva högklassig friidrott på Diamond Leauge på Bislett, och sedan får vi själva ta på oss spikskorna och tävla i en av Norges bästa och största ungdomstävlingar; Tyrvinglekene. Vi hoppas att vi skapar än fler minnesvärda och roliga upplevelser tillsammans i IFK Göteborg Friidrott.

11 JUNI | BISLETT GAMES
Vi lämnar Göteborg i gemensamma bussar på torsdag eftermiddag den 11 juni och till kvällen har vi biljetter till Diamond League på Bislett i Oslo. En gala som brukar vara stjärnspäckad. Extra roligt blir det att se den norska 400mH stjärnan Karsten Warholm och killarna i Team Ingebrigtsen. Håll i dig vilket tryck det kommer att bli. Vi har platser i startkurvan även i år.


11-14 JUNI | BOENDE
Efter galatävlingen kör vi ca 10 km västerut och tar in på vandrarhemmet Holtekilen där vi ska kampera ihop under tre nätter. Holtekilen är ett enkelt vandrarhem och ligger vackert intill Oslofjorden, 5 km från idrottsplatsen i Sandvika (Tyrving IL). I varje rum finns fyra bäddar och vi har toalett och dusch på rummen.
Vi har valt att inkludera frukost och middag i priset som serveras på boendet samt lunch som vi får serverat på idrottsplatsen.


12 JUNI-14 JUNI | TYRVINGLEKENE
Under helgen 12-14 juni deltar vi i en av Norges största ungdomstävlingar ”Tyrvinglekene” på Nadderud stadion, Bekkestua. Ett väldigt roligt grenutbud med bl.a 200mH/300mH, 1500m, längd, kort häck, höjd, stav, diskus.. och så STAFETT (4x60m)!! Tyrvinglekene är en välorganiserad tävling, och förra året kände vi oss varmt välkomna av våra norska vänner.
Här ser ni förra årets dagsprogram: http://tyrving.idrett.no/10/tlute/informasjon/dagsprogrammet
J=Jenter (flickor) och G=Gutter (pojkar)


VILKA BJUDER VI IN?
Ungdomsresorna kom till på efterfrågan från ungdomarna själva som vill resa bort tillsammans och ha något att se fram emot. Vi i föreningen har de senaste två åren riktat ungdomsresan till dem som är i den s.k GM-åldern, alltså 13-14 år, men för att 12-åringarna ska få en känsla för ”vad som komma skall”, så vill vi även bjuda in dem. Yngsta ålder är 2008.


FÖRÄLDRAR, SYSKON OCH SUPPERTERS

Vandrarhemmet Holtekilen är stort, så är du som familj till den aktive intresserad av att följa med så går det utmärkt, att ni i egen regi och egen transport, bokar in er på samma ställe. Det kan vara gott att ha ett extra stöd med och så tycker vi att ur föreningsperspektiv att det bara är trevligt. Vill ni även följa med och titta på Diamond Leauge och vill sitta tillsammans med oss, så kan ni mejla till tickets@bislettgames.no och uppge att ni vill sitta nära IFK Göteborg. Vi har bokat på sektion T.


EVENTUELL KROCK MED SKOLAVSLUTNING
Vi är medvetna om att datumet för vissa krockar med skolavslutningen, som man riskerar att missa. Så var det även förra året. Men det trista med att eventuellt behöva ta ledigt och missa skolavslutningen kompenserades verkligen av att upplevelsen av Dimond League, Tyrvinglekene och den fina samvaron mellan ungdomarna under resan blev så stor.


VAD KOSTAR DET?
Ett preliminärt pris för:
- Buss
- Boende 3 nätter inkl frukost och middag + samt lunch på idrottsplatsen
- Inträde till Diamond Legaue på Bislett den 11 juni

- Startavgifter Tyrvinglekene


Pris: ca 2.600* kr beroende lite av hur den norska och svenska valutan står sig mot varandra.


_______________________
*Det finns möjlighet att söka stöd från föreningens Stödfond, läs mer på vår hemsida
_______________________


ANMÄLAN

Anmälan är öppen redan nu och anmälningsavgiften om 200 kr dras sedan av på slutbetalningen. Anmälningsavgiften är inte återbetalningsbar vid ev. avbokning.

Klicka på fliken "Anmälan till Oslo" här uppe i menyn.


LEDARE

Vilka ledare som följer med beror på anmälningsläget och det vet vi lite längre fram.


Varmt välkomna alla IFK-vänner!

Ungdomsresa Borås 19-20/10 - 2019
2019-10-01 16:47
Ryahallen i Borås [foto: IK Ymer]
IFK Göteborg Friidrott arrangerar en träningsresa med övernattning för vår nya gemensamma ungdomsgrupp 13-14 åringar (2020 års åldersbenämning). Nu när grupperna ska träna mer ihop vill vi tränare kickstarta detta genom ett läger i Borås där vi tränar samt lär känna varandra bättre. Ett tillfälle att träna tillsammans, ha roligt och lära känna nya kompisar - och de som man redan känner än bättre. Anmälan senast 10 oktober.
2019 ÅRS UNGDOMSRESA: BISLETT GAMES OCH TYRVINGLEKENE
2019-02-22 13:20
Till vårens ungdomsresor brukar vi söka oss till orten som senare på hösten arrangerar Götalandsmästerskapen, men i år går GM i Kalmar och vi hittar ingen lämplig tävling för oss i närområdet. Därför har tränarlaget klurat och sett sig om och enats om att det vi nu presenterar blir något alldeles otroligt minnesvärt och en väldigt rolig erfarenhet.
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Visselblåsare
Stöd IFK Göteborg Friidrott
Våra arrangemang
Våra sponsorer