IFK Göteborg Friidrott
Välkommen till IFK Göteborg friidrott
Extra årsmöte lördag 25 mars kl 14.45. Samma dag som KM. Stående möte vid kastburen bakom målkurvan.

Info - Intern tränarutbildning 24 mars
2018-03-19 09:37

Vad glada vi blir. Hela 30 tränare har anmält sig till lördagens tränarutbildning. 
Kom gärna ombytta!
 
Dagen ser ut som följer:
 
08:50-09:00, Samling S-hallen 
09.00-09:40, Sprint/Häck med Fredrik Rogö 
09.40-10.00, Kaffe/smörgås 
10.00-10.40, Stav med Olof Moen 
10.40-11.20, Längd med Jeremy Pryce 
11.20-12.00, Höjd med Janne Wanhainen 
12.00-13.00 Avslutar med lunch i Friidrottens Hus (lunchföreläsning utgår)
 
13.00-15.00 Förberedelser inför KM 
 
Deltagarlista:
 
AngelaAnyai-Krantz
AnnaFolino
AnnaSeeman
DanielPettersson
DavidStenman
EmmiePersson Schöneberger
FilippaKindblom
HelenaEmilsson
JennieSäwström
JohanEdin
JohnTorgersson
JörgenHedin
LenaBergdén
LindaBorg
LindaSkoglund
MagnusHolmen
MalinKärnhagen Wolff
MatsEklund
MonicaDjerfi Södergård
MårtenHolm
OlleBergman
PaulaGraniffo
PeterPetrusic
PiaEspeland Nyhlén
PontusHjort
RobertProvci
RobertToll
SandraStolt Perlbo
SaraPersson
SusanneBjörneloo
 
Varmt välkomna!
 
Fredrik, Olof, Jeremy, Janne och Lisa
Sista anm.dag till Klubbmästerskap - söndag den 18 mars
2018-03-16 18:12
På söndag kväll stänger vi anmälan för årets mest rafflande mästerskap - Klubbmästerskapet.
Vill ni anmäla eller är ni osäkra på om ni verkligen har anmält er/era barn kan ni kika på: Arrangemang/IFK Klubbmästerskap och väl där klicka antingen på "Anmälan" eller på "Startlista". Ni kan sortera på ålder i startlistan.

Välkomna!!
Strålande prestationer och framskjutna placeringar vid Götalandsmästerskapen!
2018-03-12 11:40
På bilden saknas: Ludvig, Benjamin, Filippa och Tyra

Så var det äntligen var det dags för den efterlängtade Götalandsmästerskapen. På lördag morgon åkte 16 st aktiva och 4 ledare från IFK Göteborg Friidrott till Varberg för att tävla på mästerskapet för 13-14-åringar.

 

Hela 19 st hade kvalat in men p.g.a. sjukdom var tre st tvungna att stanna hemma. Dessutom hade några av de som åkte med som hade kämpat mot förkylning under senaste veckorna vilket givetvis inte gett optimala förberedelser. 

 

F14

Filippa Palmås sprang snabbt i försöken på F14 60 m och gick vidare till semifinal. En tid som hade räckt till final. Men tyvärr fick hon inte till löpningen lika bra i semifinalen utan slutade på 13:e plats. På 200 m vann hon sitt heat på en tid som räckte till 10:e plats sammanlagt, endast drygt 3 tiondelar upp till 4:e plats.

 

På F14 1000m sprang Saga Provci, Nora Denti och Tyra Rydén fint i försöken där Saga kvalificerade sig vidare till final och sprang strålande in på en finfin 2:a plats.

 

F13

I F13 60 m ställde IFK upp med Moa Bertilsson och Isabella Petrusic som båda avancerade från försök till semifinal. I semifinalen sprang Moa på 4:e snabbaset tid och avancerade till final och i finalen presterade hon sitt snabbaste lopp och pressade sig 7 tusendelar(!) före fyran i loppet och slutade på 3:e plats. 

 

På F13 800m sprang Nellie Skantze och Agnes Thundal. Agnes hade behövt slå sitt personbästa för att gå vidare till final. Nellie in på 4:e snabbaste tiden i försöken och gick vidare till söndagens final. Tyvärr bröt feber ut som gjorde att hon inte kunde ställa upp i finalen. Givetvis riktigt tråkigt men det kommer fler chanser.

På 60 m häck gjorde Moa och Isabella precis som på 60 m, avancerade vidare till semifinal. Men båda avancerade dessutom vidare till final! I finalen fick Moa till sitt snabbaste lopp någonsin och sprang in på 2:a plats medan Isabella inte till samma löpning som i semifinalen men hade endast 3 tiondelar upp till 4:e plats.

 

Men störst framgång kom i F13 tresteg där IFK inte bara fick en Götalandsmästare utan segrade dubbelt med Ivana Pekic på första plats och Moa Bertilsson på andra plats och hade dessutom ytterligare två bland topp 10, Moa Corneér 8:a och Ellen Stenquist 9:a.

 

I höjd deltog Agnes Thundal och Moa Corneér där Moa kämpade till sig 11:e plats och hoppade på höjder i närheten av personbästa, trots att hon haft besvär med känning i fot som besvärat.

 

I längd F13 hoppade Ivana Pekic återigen i närheten av 5 m men fick inte till den riktiga fullträffen i den jämna längdtävlingen där hon slutade på 4:e plats endast 3 cm från brons.

 

I kula stötte Isabella Petrusic till sig en 9:e plats, drygt 3 dm från finalplats och 3 ytterligare stötar.

 

P14

På P14 60m dundrade Tristan Heno till med sin snabbaste tid någonsin i försöken med tiden 7.85 sek och avancerade till final. I finalen sänkte tiden med ytterligare en hundradel och slutade på 6:e plats, endast 9 hundradelar från brons.

 

På 200m fick han dock revansch när han sänkte sitt personbästa med en halvsekund och slutade på 3:e plats. Tristan ställde även upp i tresteg där han slutade på 4:e plats.

 

I P14 höjd hoppade Oden Grahm Goles 1.50 m och slutade på 9:e plats.

 

P13

I P13 kvalificerade sig Olle Ackebjer vidare från försöken på 800 m till final och sänkte där sitt personbästa med 2,5 sekunder och vann en bronspeng.

 

I P13 höjd hoppade Ludvig Rittedal strålande t.o.m. personbästa 1.43 m och tog alla höjder i första försöket (utom en miss i första hoppet på ingångshöjden 1.20 m) vilket gjorde att han vann sin hoppgrupp och slutade på en finfin 4:e plats, endast 4 cm från bronspengen.

 

I P13 längd hoppade Benjamin Sander 4.70 m och slutade på 9:e plats men var endast 3 cm från finalhoppning med ytterligare 3 chanser att få till riktigt långa hopp. I kula blev det personbästa men ytterligare en 9:e plats endast 5 cm från final med ytterligare 3 stötar.

 

Efter första dagens tävlande så ledde Göteborgsdistriktet med 20 poäng före närmaste motståndare som var Skåne. På kvällen erbjöds alla möjlighet att titta inne i uppvärmningshallen på Melodifestivalen. Kl 23:00 var det knäpptyst i rummet.

 

Söndag morgon inleddes med tidig tävling för några aktiva så det var bara att gå upp redan vid kl. 6 och väcka de som ska tävla så att de hann med frukost och uppvärmning innan tävlande.

 

Söndagens tävlande avslutades med stafett där varje distrikt ställde upp med två killar och två tjejer från varje ålder (totalt 8 löpare) där IFK hade med Ivana Pekic och Tristan Heno i Göteborgslaget som slutade på 2:a plats i stafetten. Men vad gjorde väl det när Göteborgsdistriktet vann hela lagtävlingen!

 

Efter tävlingen gick ledare och aktiva till rummet för att packa. Men det visade sig att de som hade tävlat färdigt och stannat kvar inte bara hade packar ner alla saker utan de hade även städat och ställt tillbaka alla möbler så att det såg ut precis som när vi kom. Stort tack till er alla underbara ungdomar! Som ni förstår uppförde de sig exemplariskt både på och utanför arenan.

 

Tävlingen gick alltså mycket bra där var och en presterade otroligt bra, IFK tillförde många viktiga poäng som gjorde att Göteborgsdistriktet återigen vann lagmatchen. 


Samtliga resultat.


Funktionärstimmar - anmäl er senast 31 mars
2018-03-09 13:36
Vi har nu öppnat anmälningssidan till funktionärsuppdrag för 2018. Lindås Athletics har ju reden genomförts med hjälp av närmare 75 suveräna föräldrar. Nu stundar årets absolut viktigaste vecka (rent finansiellt) för oss, nämligen varvetveckan, där vi behöver sysselsätta 150-200 föräldrar i någon av veckans event.

Under mars månad har ni som föräldrar själva möjlighet att påverka ert val av era minst 16 timmar. Har ni inte gjort era val senast 1 april kommer föreningen att tilldela er aktiviteter att tjänstgöra vid. 
Det låter burdust, men vi hoppas på er förståelse och vilja att hjälpa oss mot nya mål!
...och succé dag 1 på ungdoms-SM!
2018-03-03 21:38
Längdhopp F15 blev en tävling långt ut över det vanliga. Skulle jag någonsin regissera en helt otrolig längdhoppstävling på film hade jag haft svårt att få ihop en mer rafflande, jämn och spännande (trovärdig) historia som handlar om den viktigaste tävlingen/mästerskapet under säsongen, som dessutom slutar lyckligt för huvudpersonen.

Så ibland blir faktiskt verkligheten bättre än historien och idag fick vi vara med om det. 38 deltagare ställde upp som på förhand såg ut att kunna bli en mycket jämn och spännande tävling och det var precis vad det blev.

Första omgången
Redan i första omgången slog två av deltagarna till med imponerande 5.51 m, som var personliga rekord. Elin, som i första försöket var ca 50-60 cm från plankan vid uthoppet, landade på 4.74 m. Formen var alltså mycket god. Nu gällde det att få så mycket som möjligt att stämma.

Andra omgången
Hon hoppade som 3:e tävlande och efter justeringen av ansats efter första hoppet så landade hon på 5.11 m i andra hoppet, vilket efter omgång 2 innebar att hon låg på 6:e plats.

Tredje omgången
Eftersom hon inte fått till ansatsen perfekt så fick vi korta in den något mer men tyvärr sprang hon marginellt längre steg i ansatsen i omgång 3 och fick övertramp. 

Mycket oroväckande då det var tuff konkurrens och mycket duktiga hoppare i startfältet där större flertalet av deltagarna hade kunnat hoppa längre än de 5.11 Elin nu hade som slutresultat efter grundomgång, vilket i så fall hade lett till att tävlingen skulle varit över för henne. Nu visade det sig att resultatet, hennes 5.11 från andra omgången, räckte till 7:e plats och finalhoppning med ytterligare 3 hopp/chanser att få allt att stämma.

Fjärde omgången
Efter genomgång hur hon skulle tänka igenom/programmera sig inför hoppet blev det betydligt bättre och en förbättring till 5.31, vilket just då innebar 3:e plats tävlingen. De två i topp, med sina 5.51 m, satsar verkligen fullt ut för att komma längre och presterar långa resultat eller övertramp men ingen förbättring.

Femte omgången
Elin får till ett lysande hopp. Längsta någonsin. Men som visar sig vara övertramp. Två av finalisterna som legat bakom Elin hoppar upp sig förbi henne och plötsligt ligger hon femma.

Sjätte omgången
Nu avgörs det. Elin inleder. Träffar plankan och får till ett riktigt långt men inte perfekt hopp. Hur långt är det egentligen? Funktionärerna mäter. Svaret dröjer men när det kommer upp på tavlan utbryter vilt jubel. Hon gjorde det! Hoppade längst av alla. I sitt sista försök landade hon på 5.53 m. 

Men alla andra hade alltså sina försök kvar att försöka hoppa förbi Elin igen så nu börjar jakten på henne och det satsas friskt. Det går inte beskriva känslan när det till slut är över och vi faktiskt inser att jag äntligen kan krama om och gratta Sveriges senaste svenska mästarinna i 15-års klassen i längd. 

Stort, stort grattis, Elin!

MEN det var inte bara Elin som var igång och tävlade bland våra ungdomar: 
  • Linnea Persson var med i kulstötning där hon stötte allt bättre och bättre men där resultatet tyvärr inte räckte till att nå finalen.
  • Kajsa Karila, som slog finfint personbästa på 60 m häck så sent som förra helgen, men tyvärr inte alls fick till det i försöket idag och missade vidareavancemang.
  • Klara Kindblom som satsade friskt på 1000 m i F15, vilket resulterade i ny sänkning av hennes personbästa men tyvärr inte till vidareavancemang.

Nyheter från våra grupper
Ungdomsmatcher, 08/03 10:22 
1997-2002 Blå FiH, 27/02 12:24 
2008 Blå S-hallen, 26/02 12:40 
2008 Blå S-hallen, 26/02 11:18 
Träningsläger 12-14 år, 20/02 14:26 
Lindås Athletics, 04/01 19:57 
 
Våra sponsorer
Våra arrangemang
Funktionärsuppdrag