SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Göteborg Friidrott

IFK Göteborg Friidrotts vision är att vara en av de mest attraktiva och framgångsrika friidrottsklubbarna i Göteborg. Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt. Det är vad vi i IFK Göteborg Friidrott står för. Vårt kansli finns i Friidrottens Hus och ni hittar alla våra föreningsuppgifter och telefontider här
Inbjudan till årsmöte 15 April kl.17.30
2021-03-28 13:09
Som tidigare angivits kommer årsmötet i IFK Göteborg att hållas torsdag den 15 April 17.30 via Teams.
 

Deltagande anmäls med mail till kansli@ifkgoteborgfriidrott.com senast fredag den 9/4.            

Inbjudan med Teams länk skickas ut i god tid före mötet.

Gäller rösträtt på mötet - enligt stadgarna definieras rösträtt som:

3.4 Rösträtt samt yttrande- och förslagsrätt på årsmötet
För att vara röstberättigad på årsmöte krävs:
a) att medlemmen under det kalenderår mötet genomförs fyller lägst femton (15) år;
b) att medlemskap har beviljats minst en(1) månader före årsmötet; och
c) att medlemsavgifter har betalats senast en (1) månader före årsmötet.


Medlem som inte har rösträtt har yttrande- och förslagsrätt på mötet.

 

Här presenteras de dokument som kommer hanteras på Årsmötet.

 

Föredragningslista Årsmöte 2021

 

 

Årsredovisning och revisionberättelse 2020

 

 

Styrelsens förslag till medlemsavgift och övriga av styrelsens förslag

 

 

Verksamhetsberättelse 2020

 

Valberedningens föreslår personerna nedan till årsmötet 2021:

Person Mandat tom Notering
Åsa Mohalland 2021 Orförande, nyval 1 år
Håkan Linnér, v ordf 2022 Ledamot, omval 2 år
Anna-Karin Wikström 2022 Ledamot, nyval 2 år
Klara Blomdahl 2022 Ledamot, nyval 2 år
Karin Edin 2021 Ledamot
Patrik Österlund 2021 Ledamot
Jakob Gabriels 2022 Ledamot, nyval 2 år
Jenni Keen 2022 Suppleant, nyval 2 år
Magnus Holmén 2021 Suppleant, nyval 1 år
Tore Svensson 2021 Revisor, nyval 1 år
John Skantze 2021 Ordf valberedningen
omval, 1 år
Helena Emilsson 2021 Ledamot valberedningen
omval, 1 år

Ordförande 1 år; Åsa Mohalland, nyval

Åsa Mohalland heter jag och är född och uppvuxen i mellan Sverige. Började min resa i Uppsala för att sedan genom studier och jobb flyttat runt mellan Västerås, Nora, Örebro, Sandviken och Stockholm, för att tillslut landa i härliga Göteborg sedan snart 2 år tillbaka.

 

Vuxenlivet började jag med studier i två omgångar. Den första var examen som grundskolelärare i Ma/No och sedemera la jag till en kandidatexamen i Redovisning och Finansiering. Detta la en oväntat bragrund för mitt arbete idag som innebär mycket dialog och interaktioner med människor.

Mitt dagjobb är att vara SVP och CIO Digital & IT på Volvo Trucks sedan 2 år tillbaka. De senaste 20 åren har jag arbetat över hela världen med förändringsarbete och hur man skapar effektiva och glädjefyllda team inom olika branscher allt från IT och Gruvindustrin till Rullstolar och numer Lastbilar. Det har bidragit till att inse att diversifiering och inkludering är en viktig framgångsingrediens i teamarbete.

Min familj är kärnan och hjärtat i tillvaron och består av min man André och vår dotter Alysia. Min man som tränat och tävlat i sin ungdom i Jamaica(idag aktiv som veteran) och min dotter på 11 år, brinner för kortare distanser och provar nu även på längdhopp. Tack vare dem har mitt intresse för friidrott väckts och att då få möjlighet att bidra utifrån från min förmåga och erfarenhet till detta är otroligt roligt. Att arbeta i team med gemensamma mål och värderingar är viktigt och att få möjlighet att göra detta med en så pass väletablerade friidrottsklubb som Göteborg Friidrottsklubb, är en ära.

Mitt motto i vardagen är “If something seems impossible it might be worth it” översätts till ”Om något verkat omöjligt så kan det vara värt det”

Ser framemot att möta er alla!

Ledamot 2 år; Anna-Karin Wikström; nyval

Mitt namn är Anna-Karin Wikström och jag är mamma till en flicka född 2009. Hon tränar i Friidrottens hus sedan några år tillbaka och har sedan i höstas dessutom deltagit i höjdhoppsträning i Lindåshallen. Hennes lillebror har deltagit på friidrottsskola och jag hoppas att även han och lillasyster är sugna på att komma igång med friidrottsträning såsmåningom.

Till vardags arbetar jag med personalfrågor inom Volvo Cars. Jag har sedan tidigare en del erfarenhet ifrån föreningslivet. Under min studietid var jag en aktiv medlem inom MBV Skolskepp på Öckerö. Den föreningen är sprungen ur högstadieskolan Brattebergsskolan och hade under min aktiva tid skutorna Hawila och Astrid Finne. Med dessa båda skutor seglade vi

med ungdomar i när och fjärran. Under senare år, då barnen gått på förskola, har jag varit personalansvarig på deras föräldrakooperativ.

Privat bor jag och familjen i Påvelund, Västra Frölunda. Jag trivs i vår trädgård men lika bra på ett par skidor eller nära havet.

Ledamot 2 år; Jakob Gabriels, nyval

 

Mitt namn är Jakob Gabriels och jag är bosatt i Mölnlycke med min fru och våra tre barn. Sedan

höstterminen 2020 är jag huvudtränare för den då, nystartade gruppen 2013 där även min yngste son ingår. Jag stortrivs med gruppen och mina hjälptränare.

Mitt idrottsliga intresse har präglats av främst fotboll och tennis, men

friidrotten har på ett eller annat sätt ständigt funnits med. Under skolåren var Friidrottsdagen det jag alltid såg fram emot där mina främsta grenar var 60 m, längdhopp och

kula. Jag är även fotbollstränare i Västra Frölunda IF, där min äldste son spelar i P-09, och har varit det de senaste sex åren. Jag är även en representant för styrelsen i föreningen.

Yrkesmässigt har jag varit inom statens tjänst i drygt ett decennium och har en examen inom offentlig förvaltning. Jag har dessförinnan jobbat inom den privata sektorn, bl a som teamledare vid Volvo personvagnar. Min drivkraft med barn- och ungdomsidrott är att vi tillsammans är tillmötesgående för att motivera, lära och uppnå en kompetens, ett långvarigt idrottande och ett gott välmående. Jag känner mig stolt och tacksam för att kunna representera IFK Göteborg Friidrott.

Ledamot 2 år; Klara Blomdahl, nyval

Jag heter Klara Blomdahl, bor i västra Göteborg och har tre barn varav ett tränar friidrott sedan fyra år tillbaka. Redan från första stund har jag som förälder upplevt IFK Göteborg Friidrott som en välfungerande och omhändertagande förening med engagerade ledare. Att utföra funktionärstimmar på Göteborgsvarvet och andra arrangemang har tillhört årets roligaste stunder för mig och jag gillar känslan av att alla ställer upp för föreningen.

Som styrelseledamot vill jag att vår förening blir det självklara valet för alla som vill träna och tävla i friidrott i Göteborg och jag vill verka för att vi med kvalitet i både bredd och

spets kan erbjuda något för alla. Jag vill också fokusera på att vidareutveckla våra arrangemang och skapa sammanhang som är attraktiva för både de tävlande, publiken och sponsorer.

Till vardags arbetar jag som tjänsteman i en av Göteborgs kranskommuner med uppdrag att stötta och utveckla det lokala föreningslivet och skapa offentliga arrangemang. Jag har även arbetat mycket med kommunikation och pressrelationer. Med dessa erfarenheter, en ständig vilja till utveckling och ett (nästan alltid) glatt humör tror jag att jag kan bidra med både kompetens, driv och ytterligare god stämning i styrelsearbetet.


/Styrelsen

Stöd IFK Göteborg Friidrott när du handlar på nätet!
2021-03-28 08:05

IFK Göteborg Friidrott är ansluten till Sponsorhuset. Det är otroligt enkelt att stötta IFK Göteborg Friidrott när du handlar eller bokar hotell på nätet. Går du till butiken via Sponsorhuset så får både du själv och IFK Göteborg Friidrott pengar tillbaka. Som medlem får du alltså pengar tillbaka från CDON, Zalando, Hotels.com, Gymgrossisten och över 600 andra nätbutiker. Inget blir dyrare för dig som handlar. Genom att börja använda Sponsorhuset och gå igenom deras bonusstege så får du en Trisslott och stödjer IFK Göteborg Friidrott med hela 50 kr. OBS! Tänk på att du som handlar eller bokar hotell via företaget nu kan göra detta via Sponsorhuset.

 

Besök vår sida här och tipsa gärna era vänner:

https://www.sponsorhuset.se/ifkgoteborgfriidrott/intro

Sponsorhuset finns även som app.

 

Vi hoppas att du väljer att använda Sponsorhuset för att gå till den butik du ska handla, boka, beställa och på så sätt stödja IFK Göteborg Friidrott.

Du stödjer IFK Göteborg Friidrott och tjänar på det själv!
1. Handla från över 600 välkända nätbutiker
2. Varje köp ger pengar till både dig och IFK Göteborg Friidrott 
3. Du och föreningen får dela pengarna 50/50 på varje köp
4. Du väljer själv om du vill skänka din del till föreningen eller om du vill få pengarna utbetalda till ditt konto
5. Det kostar inget extra att handla via Sponsorhuset.

 

Tack för ditt stöd!

GFIF´s Förbundsdirektör Martin Bergman har ordet
2021-03-26 14:26
Foto: Göteborgs Friidrottsförbund
Hej!

 

Göteborgs Friidrottsförbund följer kontinuerligt upp om en tendens till smittspridning skulle kunna finnas via verksamheten som bedrivs i Friidrottens Hus. Utifrån informationen att en handfull aktiva som har tränat i Friidrottens Hus konstaterats smittade förra helgen har vi samlat in en lägesbild från de föreningar som bedriver verksamhet i anläggningen. Rapporteringen visar att man inte ser någon som helst ökning i föreningen som helhet utan att mönstret från hösten och vintern håller i sig, med enstaka fall av sjukdom, men ingen konstaterad spridning inom träningsgrupperna.

 

  • I förebyggande syfte vill vi uppmana alla föreningar, tränare och aktiva att noggrant följa nu gällande riktlinjer, samt att i så stor grad som möjligt genomföra er träningsverksamhet ute!
  • Vi önskar att se en ökad fokus på smittspårning/information om det skulle uppstå fall. (Inspireras gärna av IF Kville som har implementerat en föredömlig rutin som bygger på FHM:s rekommendationer.
  • Som tillägg införs även en regel from idag att tränare eller aktiva som kommer hem efter utlandsvistelse skall kunna uppvisa någon form av negativt covid-test innan man återgår i träning i Friidrottens hus. Respektive förening, eller ansvarig tränare ansvarar för att detta sköts.

 

Vi har nu ett extra öga på att det inte sker någon ökning av smitta som kan tyda på spridning. Vi vill att dialogen är tät mellan föreningar och GFIF och vid förändringar som tyder på smittspridning behöver föreningen skyndsamt kontakta GFIF för vidare utredning. Vid ett läge då vi bedömer att det finns en nog så liten risk för smittspridning kommer vi i första hand vidta åtgärden att stänga Friidrottens hus en vecka då det minst tar 5 dagar från smitta till uppvisade symptom på smitta. Detta tillvägagångssätt är beslutat av Verkställande Utskottet för förbundsstyrelsen och beslutet är delegerat Förbundsdirektören att fatta.

Mvh,

Martin Bergman
Förbundsdirektör GFIF

/Kansliet

Ändringar i sommarens SM program
2021-03-19 11:49

Vid SFIF´s tävling och arrangemangskommitténs möte i veckan, togs ett antal beslut om förändringar i sommarens SM program:

   * Kvalet till Lag SM i Norrköping och Huddinge senareläggs och genomförs den 29/5.
   * Stafett SM senareläggs och genomförs den 31/ - 1/8.
   * SM i halvmaraton 
flyttar med till Göteborgsvarvets nya datum den 11/9.
   * SM i maraton 
flyttar till den nya datumet för Stockholms maraton 9/10.

Detta innebär att den första seriematchen för IFK Göteborg i Div 1 också förläggs till den 29/5.

Nedan en länk till SFIF´s Centrala Program för 2021
https://www.friidrott.se/tavling/program.aspx?type=1&year=2021

 

Här hittar du alla svenska mästerskap i friidrott, se länk>>

/Kansliet

Kostnadsfria webbinar från 2motiv8
2021-03-18 09:09

Intressanta webbinar med erkända duktiga föreläsare erbjuds grattis sista tisdagen i mars, april och maj!

1. Hållbar talangutveckling (30 mars, 18:30-20:30)

2. Hållbar träning (27 april, 18:30-20:30)

3. Ditt unika ledarskap (25 maj, 18:30-20:30)

För mer information och amälan, klicka på länken nedan.

https://www.2motiv8.se/webshop/p/webinarie123?fbclid=IwAR30Jk6tgUyQp40fZ6HWaa1Ch-XTJII66hwZW1QwffXT8G5cQgml4OijeIU

/Kansliet

Nyheter från våra grupper
GM Inomhus 20-21 mars 2021 INSTÄLLT!, 12/01 15:00 
GM Inomhus 20-21 mars 2021 INSTÄLLT!, 15/10 14:51 
Resultattävlingar, 17/08 12:16 
Kraftmätningen (kvaltävling) 6 juni 2020, 24/06 23:59 
 
Stöd IFK Göteborg Friidrott
Våra arrangemang
Sociala medier
Våra sponsorer
Funktionärsuppdrag