Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Göteborg Friidrott

Välkomna till vårt klubbmästerskap!
2019-03-20
Förberedelserna är i full gång och vi ser väldigt mycket fram emot årets absolut roligaste och "viktigaste" tävling, nämligen IFK Göteborgs Klubbmästerskap.
Antal anmälda är hela 275 aktiva och om vi lägger till 38 härliga knattar i småsyskon-loppet så är vi en bit över 300 aktiva som tävlar på lördag kväll.

I Friidrottens Hus på lördag pågår utbildning fram till kl 16.00 så vi ber er att inte släppa iväg barnen att springa fritt när ni kommer, utan vi samlas på den utmarkerade platsen.

15.30 | Samling i den förlängda löpargången. När ni kommer ner till hallen tar ni direkt vänster och där ser ni hela gänget. Ni letar efter skylt med rätt åldersgrupp. Det står ex P9 (pojkar 9 år) och det är den ålder ert barn har fyllt eller kommer att fylla under 2019. Samma regel gäller när ni läser tidsprogrammet.

15.45 | Gemensam uppvärmning som leds av våra äldsta aktiva

16.00 | Samling på innerplan där vi tillsammans kör världens största IFK-ramsa. Därefter drar barnen sig bort mot sin första gren och förbereder sig.

16.15 | Klart för start!

18.30 | De allra yngsta ska ha tävlat klart och i väntan på prisutdelning ställer de upp sig utanför avgränsningen till 60m, för att titta på när klubbens snabbaste killar och tjejer springer 60m. Kanske får de göra en high five med dem på tillbakavägen.

ca 19.00 | Prisutdelning för de yngsta, alltså 8-10-åringarna.

ca 20.30 | Sista grenen är avslutad och vi som är kvar hjälp åt att städa undan.

TIDSPROGRAM med grenkolumner. Här ser ni exakt när varje gren startar.
Café
Mellan höjdhoppsbäddarna dukar vi upp IFK-caféet. Gillar ni att baka tar vi tacksamt emot bakverk. Gluten- och laktosfritt alternativ vore också toppen. Viktigt att det är absolut fritt från nötter/mandel! Vi har allergiker i lokalen. I övrigt finns att handla korv med bröd, mackor, kaffe, festis, loka och så lite lördagsgodis.


Funktionärer och föräldrar
Vi är så tacksamma att så många ställer upp och hjälper sina barn att mäta, kratta osv. Ni föräldrar som inte har någon uppgift ber vi stå utanför avspärrningarna.


Slutligen
IFK Göteborg välkomnar till en kväll i sann kamratlig anda. Vi hejar friskt på varandra. Ger ryggdunkningar om det inte blev så bra som man hoppats på och vi tackar alla medtävlare för en riktigt fint motstånd. Vi i föreningen jämför aldrig barnen med varandra. Det är en individuell sport och alla har olika förutsättningar. Vi blir otroligt glada för allas skull när de förbättrar sig. Samma inställning ska våra föräldrar ha. Det är superkul att tävla. Spännande, nervöst men roligt! Den känslan ska vi alltid bära med oss.

Vi ses på lördag! 

Hellyckat Götalandsmästerskap för våra 13-14 åringar!
2019-03-19 09:32
Olle Ackebjer 1:a P14 1000m | Kajsa Roth 2:a F13 stavhopp + 3:a F13 60m | Lovisa Emanuelsson 3:a F13 800m | Nicole Tiourine 3:a F14 1000m | Foto: Deca Text och bild

Götalandsmästerskapen (GM) inomhus avgjordes i år i Växjö. IFK Göteborg Friidrott deltog med 21 aktiva, som under tävlingen nådde såväl medaljplaceringar, lagpoängsplaceringar, en mängd nya personliga rekord, men hade också en del motgångar som ju också hör idrotten till. Det var fint att under helgen se den växande gemenskapen bland aktiva och ledare från våra olika göteborgsföreningar. Stämningen var på topp under helgen, där alla stöttade och hejade på varandra.


Med gemensamma krafter från Göteborgsdistriktets duktiga aktiva nåddes en fin silverplacering i lagtävlingen, - där guldet i år gick till Skåne och bronset till Småland. Skåne tog också tog hem segern före Göteborg i den avslutande och rafflande lagstafetten (8x200 m). Tack IFK Växjö för ett mycket fint och professionellt genomfört arrangemang!

 

Vi är så stolta över våra ungdomar och hoppas att ni alla är nöjda över era insatser och över allt som ni har fått uppleva och lära er under GM. Nu börjar snart utomhussäsongen, och efter sommaren är det dags för Götalandsmästerskapen utomhus i Kalmar. Kanske ses vi där också tillsammans med än fler ungdomar från IFK Göteborg Friidrott?

 

IFKs medaljörer på Götalandsmästerskapen (som ni också ser på bild här ovan)

Olle Ackebjer 1:a P14 1000m 

Kajsa Roth 2:a F13 stavhopp + 3:a F13 60m

Lovisa Emanuelsson 3:a F13 800m

Nicole Tiourine 3:a F14 1000m

 

Fler resultat | placering 4-8

P14: Ludvig Rittedal 8:a höjd, Benjamin Sander 6:a kula

 

P13: Hugo Kündig 6:a 60 m häck, Kristoffer Eneman 6:a tresteg, Erik Toll 8:a kula

 

F14: Moa Bertilsson 6:a 60 m, Ivana Pekic 5:a 200 m + 5:a längd + 4:a tresteg, Nicole Tiourine 3:a 1000 m, Agnes Thundahl 6:a 1000 m, Isabelle Petrusic 6:a 60 m häck, Moa Bertilsson 8:a 60 m häck, Ellen Stenqvist 7:a tresteg

 

F13: Isabella Rydén 5:a 200 m + 8:a höjd


För samtliga resultat läs vidare här >>

Läs mer om GM hos Göteborgs Friidrottsförbund här >>

Lycka till på Götalandsmästerskapen i Växjö 16-17 mars!
2019-03-14 15:59

På lördag åker totalt 21 st aktiva från IFK Göteborg Friidrott till Götalandsmästerskapen för 13- och 14-åringar som går av stapeln i Växjö 16-17 mars. Där tävlar våra aktiva för Göteborgsdistriktet dels som lag, och dels individuellt tillsammans med aktiva från andra Göteborgsföreningar. Det blir faktiskt så många som ett hundratal ungdomar från Göteborg som kommer att tävla i Telekonsult Arena mot andra distrikt som t ex Skåne, Västergötland, Östergötland och Småland. Jätteroligt!


Läs mer om mästerskapet hos Göteborg Friidrott, på vår mästerskapssida, och följ tävlingen via IFK Växjös arrangemangssida. Vi håller tummarna för våra aktiva och för Göteborg. Stort lycka till alla ungdomar!

USM: finfina prestationer, placeringar och ett brons med smak av guld.
2019-03-11 17:29
För 9 av IFKs 13 deltagare stora trupp var det första gången som de var med på svenska mästerskap och mästerskap skiljer sig på flera sätt mot "vanliga" tävlingar. Inte minst för att de då får möta landets främsta aktiva i sin ålder men även att det är en procedur med calling, inmarsch m.m. som vanligtvis inte sker annars.

Det blir alltså en större anspänning, mer nerver än vanligt som kan vara tufft att bemästra i denna åldern. Därför kan det för många ta några mästerskap innan man lär sig hantera mästerskapstävlande. Sedan finns det vissa som helt plötsligt presterar bättre än någonsin, när det gäller som mest. Det är det som gör mästerskapen så otroligt kul och intressanta att följa. 

Det viktiga för oss är att vi får fler och fler i ung ålder som är med på mästerskapen. Då vet vi att de om några år kan  blomma ut och nå riktigt stora framgångar. För det viktiga är inte att prestera som bäst i ung ålder utan att bygga på steg för steg mot vuxen ålder.

Så hur gick det då? Fantastiskt bra! På 22 starter lyckades våra aktiva att prestera 14 st personbästa eller i närheten av personbästa, 10 st topp tio placeringar med en tredjeplats som främsta placering. 

Pojkar 16
Lucas Lorentzon och Nicholas Thoong sprang riktigt fint 60 m lopp i försöken. Tyvärr fick Nicholas en varning i samband med starten (blev omstart) då han råkade rycka till, vilket gjorde loppet extra nervöst och spänt. Lucas lyckades sprinta sig vidare både till semifinal och final. Alla lopp under eller i paritet med tidigare personbästat och endast 18 hundradelar från medalj. Dessutom ställde de upp i längd och Lucas i höjd och det är grenar de kommer att göra fina framsteg i när vi hunnit jobba mer med rytm, teknik och hoppkänsla. Alexander Hedar sprang 400 m där vi testade av nytt upplägg men som tyvärr inte föll väl ut för honom denna gången. Därför utvärderar vi och gör annorlunda så att vi hittar upplägg som passar honom på bästa sätt till kommande mästerskap.

Pojkar 15
I pojkar 15 sprang Tristan Heno och Anthon Bokelund Singh 60 m och 200 m där båda låg i trakterna av sina personbästan eller bättre och där Tristan även han lyckades avancera sig vidare till semi och final och så när gick vidare till final på 200 m. Han ställde även upp på 60 m häck där han tyvärr slog i hårt på sista häcken vilket gjorde att han både tappade fart och rytm och missade avancemang till final. Även Oden Grahm Goles var ytterst nära final på 1000 m när han sänkte sitt personbästa i försöksloppet. Desto bättre gick det i tresteget där han krossade sitt tidigare personbästa med över 70 cm längre hopp och fightades om medalj men slutligen fick nöja sig med finfin 6:e plats. 

Flickor 16
Linnea Persson fick tyvärr inte alls till det i kulan, där hon nyligen slagit personbästa men lyckades desto bättre i viktkastning där hon slog till med nytt personbästa. Ännu gladare var Klara Kindblom som haft en "strulig" vinter och inte alls fått till loppen hon gjort men nu satsat fullt på 400 m inför ungdoms-SM och krossade sitt tidigare personbästa med hela 1,5 sekunder och placerade sig topp 10 i mästerskapet. För Elin Pettersson såg det otroligt bra ut i de tre första omgångarna och låg på medaljplats ända inför sista omgången då en tjej puttade ner henne på fjärde plats. Men då slog Elin till med nytt personbästa i längd i sista hoppet, bara 4 cm från silverpengen. Men några av hoppen hade i effektiv hopplängd t.o.m. hotat guldmedaljösen så det var verkligen en bronspeng med guldsmak. 

Flickor 15
Filippa Palmås gjorde ett av sina snabbaste lopp någonsin i 60 m försöken och gick vidare till semifinal men missade helt i semin och kvalificerade sig tyvärr inte till finalen. Men på 200m lyckades hon sänka personbästat och var bara halvsekund från medalj. Tyra Rydén var med i höjd men fick tyvärr inte till hoppningen på samma sätt som när hon nyligen höjde sitt personbästa till finfina 1,51. Nora Denti och Saga Provci kämpade fint på 1000 m där Saga lyckades avancera till final och i finalen slog nytt personbästa och en finfin 6:e plats i den tuffa konkurrensen. 


Stort tack till Karin Denti som stöttade coach Wanhainen och Pryce på plats samt tog finfina bilder som ni kan se ovan. Grymt jobbat allesammans och vi ser verkligen fram mot sommarens och kommande års tävlingar och mästerskap. Detta är ju bara början!
Dags för 15-16 åringarnas svenska mästerskap!
2019-03-07 14:48
Då var det dags för vinterns tävlingshöjdpunkt för 15-16 åringarna: inne-USM i Västerås. IFK ställer upp med en rekordstor trupp på totalt 13 aktiva (läs mer på vår mästerskaps sida) som alla har presterat finfina resultat under inomhussäsongen och nu får möjlighet att vara med på mästerskapet. Läs mer och följ tävlingen via arrangörens hemsida
Handingar till årsmötet finns nu tillgängliga
2019-03-05 20:33
Årsmötet är den 12/3 kl 18:00 i Friidrottenshus, enligt utskickad kallelse.

Handlingarna till årsmötet finns nu tillgängliga i mappen Årsmöte 2019

Anmälan till årsmötet görs på denna länken.

Hälsningar
Styrelsen
Nyheter från våra grupper
Nationaldagskampen, 19/03 11:13 
Träningsläger 12-14 år, 22/02 13:20 
2007 Blå FIH, 19/12 21:33 
2007 Blå FIH, 16/12 19:39 
Lindås Athletics, 30/09 15:12 
 
Våra arrangemang
Sociala medier
Våra sponsorer
Funktionärsuppdrag