Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Göteborg Friidrott

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt
Det är vad vi i IFK Göteborg Friidrott står för.

Vårt kansli finns i Friidrottens Hus och ni når oss på mail och telefon.

Fler föreningsuppgifter och telefontider hittar du här
Cafét i Friidrottens Hus öppnar onsdagar
2020-01-15 12:59
Nu öppnar vi upp Cafét i Friidrottens Hus, plan 2. 
Njut av en nygräddad kanelbulle och kaffe och slå dig ner i de nya sofforna.

Onsdagar kl: 18-20

Välkomna!!!

Välkomna till Lindås Athletics-anmälan är öppen!
2020-01-09 13:50

Välkomna till Lindås Athletics 2020!

Denna gång är det flickor och pojkar födda 2008-2012 som bjuds in för att få sätta spikskorna i de snabba, vackra blåvita banorna! Lindås Athletics hålls lördagen 25 januari, 2020 i Lindåshallen, Sjöbackevägen 1.


Lindås Athletics - en av inomhussäsongens mest fartfyllda friidrottsfester för våra yngre snabba och starka friidrottsatleter. En tävlingsdag med spännande grenar, roliga överraskningar och fin friidrottsgemenskap.


Välkommen med din anmälan på :

www.easyrecord.se 


Mer info på vår hemsida:

http://www.ifkgoteborgfriidrott.se/start/?ID=175717

Gröten och ruschen: framgången fortsätter!
2019-12-17 09:39
Bild 1: Föreningsmatchen går till IFK, Bild 2-3: Glada stafettlöpare!
För två veckor sedan blev vi bästa klubb på Julklappsjakten. I helgen avgjordes Julgröten på lördagen och Julruschen på söndagen. Det var bara den senare som hade lagtävling. Men precis som för Julklappsjakten kan vi nu även – efter att ha upprepat fjolårets vinst – lägga till lagseger i Julruschen som en trevlig jultradition!

IFK Göteborg har en lång och innehållsrik friidrottshistoria. Visste ni exempelvis att vi sedan starten 1904 tagit hela 22 guld på senior-SM utomhus? Aldrig tidigare har det dock varit en sådan aktivitet och bredd på barn- och ungdomssidan som just nu! En som har det svettigt är därför statistikansvarige Robert Roth. Han gör ett fantastiskt jobb och uppdaterar våra fylliga 10-bästa listor (från 12 år både inne och ute) direkt efter varje tävlingshelg. Om ni inte redan gjort det ta en titt i listorna här: Inomhus och utomhus
Tävling: först att mejla kansliet det allra äldsta rekordet i listorna vinner en IFK mugg!

Helgens tävlingsrapport tar avstamp i just våra klubbrekord och bland alla nya fetmarkerade resultat i statistiken, vilket indikerar ett nytt resultat, redovisar vi nedanstående ”ovanligt” bra prestationer.

Moa Bertilsson (2005) sprang det snabbaste 60-meters loppet i klubbens historia på tjejsidan. Med 8.02 direkt i säsongsdebuten visar Moa att det bara är en tidsfråga innan vi har en sub-8-tid som klubbrekord. Frågan är vem som blir först? Det finns fler snabba tjejer som säkert är sugna att utmana Moa! Träningskompisen Ivana Pekic (2005) hoppade in på en andraplats i F15-listan i längd med fina 5.45. Det är bara åtta centimeter efter Elin Petterssons klubbrekord i klassen på 5.53, vilket när det slogs, gav guld på IUSM.

Att Hugo Kündig (2006) kan springa snabbt på häcken vet vi, men 8.67 i P14 var ändå brutalt kvickt. Kolla in attacken och drivet nästa gång det finns möjlighet att se Hugo tävla – så ska häck springas!  Kanske, kanske kan Hugo till sommaren även utmana det urgamla (från 1982!) distriktsrekordet på 80m häck i P14 som lyder på 11.30. Så bra är helt enkelt 8.67!

Axel Rogö (2007) fortsatte vinterns fina svit av att sätta klubbrekord i varje stavtävling och efter 2.90 och 3.00 tidigare i vinter kom nu ett luftigt hopp över 3.05. En mångsysslare av rang är Sebastian Siering (2008) som körde mer eller mindre en hel mångkamp både på lördagen och söndagen. Resultat som sticker ut är spänstiga 1.49 i höjd och sedan ett rytmiskt och tekniskt fint tresteg där han – direkt i debuten i grenen – skuttade hela 10.36 och satte klubbrekord. På tal om fina tresteg så hoppade Vera Thiringer Coster (2007) för första gången över 10 meter – och det tre gånger om med 10.35 som längst. Med det resultatet tränger hon sig in på en fjärdeplats på F13-listan i grenen. Då ska man veta att både de som ligger före (Ivana, Ida och Moa) samt den närmast efter (vår numera 800m-specialist Madde) alla tog medalj, och tre till och med guld, på GM när de var F13.

Friidrott är inte bara individuella tävlingar. På lördagen sprangs det rafflande stafetter – och vi hade representation i alla klasser! Mest spännande var nog F17 respektive P14 där det var fajt hela vägen i på mållinjen. Tjejerna fick till slut ge sig för ÖIS medan killarna fixade en blåvit dubbelseger. Även i F14 hade vi ett starkt lag som kunde glida ifrån till en klar triumf.

Nu tar vi julledigt med tävlandet och kickar sedan igång 2020 med DM, Växjöresa och inte minst vår egen Lindås Athletics!
Terminsavslutning för våra yngsta aktiva födda 2012
2019-12-16 09:29
Bilder från 2012:ornas träningstävling i Lindåshallen lör 14 dec 2019

Under helgen fick våra yngsta friidrottare prova på att tävla för första gången. Som avslutning på vår första friidrottshöst så ordnade vi en träningstävling i Lindåshallen för alla 12:or i IFK Göteborg Friidrott.


Och vilken tävling det var! Den hade alla ingredienser som behövs för att uppleva den där magiska tävlingskänslan – förväntan, nervositet, glädje, tävlingsinstinkt, en massa hejarop, ett och annat övertramp och så himla go fika förstås. Grymt jobbat alla barn som kämpade på så gott!


Ett stort tack till alla barn och tränare för höstens fantastiskt roliga friidrottsträningar. Vilken start vi har fått! Vi ser er med glädje fram emot vårens träningar och tävlingar. Både tränare och barn är så taggade. Ett extra stort tack till Lisa Rogö som har välkomnat oss och serverat oss träningsupplägg på silverfat. Vi har känt oss så välkomna.


Tack för en rolig höst och en kanontävling. Vi ses igen till våren!
Annica, Malin och Sofi
Huvudtränare 2012 Lindåshallen och Friidrottens Hus

Julklappsjakten - Three on the bounce!!
2019-12-02
Foto: Deca Bild
Helgen bjöd på en tidig julklappsutdelning när en av Nordens största inomhustävlingar arrangerades av GKIK i Friidrottens Hus. Julklappsjakten genomfördes för 42 gången i ordningen och lockade närmare 1300 aktiva från Sverige, Norge och Danmark. IFK Göteborg hade återigen en respektingivande laguppställning om 135 aktiva från 10 år upp till senior-klassen. 
För två år sedan vann vi lagtävlingen för allra första gången vilket var stort. Det kom så överraskande. Förra året försvarade vi vår titel och vet ni.. vi lyckades göra en Three on the bounce! Tredje året i rad.

 I de yngsta klasserna stoltserar vi med en återväxt som heter duga. Vi upplever att barnen hanterar tävlingssituationen väldigt bra. Friidrott går ut på att mäta och ta tid och allt blir väldigt exakt och risken att jämföra sig är överhängande. Vårt stora fokus som ledare ligger i att förmedla att det inte är någon big deal vad placeringslistan säger. Den här sporten är så himla bra för vi kan verkligen jämföra oss med oss själva och vår egen utveckling. Tänk om man slår sitt pers. Då har man sprungit så snabbt som man aldrig gjort förut. Det, om nåt, är stort! Och det slogs massor av pers under helgen och vi lyfter ut några personliga prestationer här nedan:

Vi fick så glädjande se vår stolthet Madde Björlin Delmar till start på 1500m och tillsammans med duktiga Bohuslöparen Julia Svennblad höll de ett högt tempo som resulterade i nytt inne-pers för Madde på 4:39.87. Vi önskar dig ett lyckosamt läger i Sydafrika och vi håller tummarna för fortsatt utveckling denna vinter. 

På herrsidan testade Samuel Andreasson formen i sprintdistanserna 60m och 400m och putsade sitt pers med tiondelen på 60m till 7.37 och goda 52.81 i premiären över 400m inomhus.
04-grabbarna Robin Turan och Oden Grahm Goles hamnade i samma heat och drog fram varandra till riktigt fina sluttider på 400m; 53.60 och 55.01. Vi fick även se Elin Pettersson (03), Saga Provci (04) och Tyra Ryden (04) ge sig ut på två varvs rundbanelöpning och ni såg riktigt starka ut!!
På den dubbla distansen 800m putsade Filip Ackebjer (07) sitt nyligen satta pers från Adventsspelen ytterligare till starka 2:18.99.

Våra aktiva besitter ruskigt snabba klipp över häckarna där Tristan Heno (04) som nu är uppe på häckhöjden 91,4 cm sprang i mål som trea på tiden 9.20. 
Hugo Kündig (06) har även han klivit upp en häckhöjd till 84 cm i år och med en sådan flott teknik sprintade han igenom loppet på 9.07. Axel Rogö (07) fick en pangstart och flöt igenom loppet med rytm och gick i mål på 9.53 och tangerade julklappspelsrekordet som festligt nog innehas av just Hugo Kündig. 
P12, som för övrigt är en starkt årskull, radade upp åtta olika klubbtillhörigheter på startlinjen och där vår Sebastian Siering (08) så glädjande fick vinna racet på tiden 10.21. 
På flicksidan gick det undan då Isabella Petrusic (05) sprang i mål som trea på utmärkta 9.23. Kajsa Roth (06) flöt ifrån finalfältet och vann på 9.44 och lika vackert flyt hade Stella Johansson (07) i sitt finalheat på 9.41.

I hopp lyckades Isabell Rydén (06) återigen klämma till med toppresultaten 11.05 i tresteg och 1.60 i höjdhopp. Julia Kühnel Pappila (06) var även hon lyckosam med sina 10.55 i tresteg och Ester Ahlberg Björck hoppade för första gången över 5 m i längd med 5.05.
Vera Thiringer Coster lyckades förbättra sitt trestegsresultat än mer från Adventsspelen och hoppade 9.81.
I 07-killarnas längdfinal fick Måns Lindqivst, Joel Pettersson och Rasmus Arnell hoppa ytterligare tre hopp och där Måns knep tredjeplatsen med 5.03.

I kast klämde Noomi Emanuelsson (08) till med superstöten 9.40. Våra yngre aktiva visar på stor explosivitet i kulringen och vi hoppas att vi även med er vara med och konkurrera i kastgrenar i framtiden. 

Det är så många som vi egentligen vill skriva om, men referatet skulle bli oändligt långt. Vi ser er alla och gläds med era framgångar. Det ska ni veta.

Vilka barn och ungdomar vi har i vår förening! Vilka ledare och föräldrar vi har i vår förening! Vi kan inte sammanfatta det på ett bättre sätt än: VI ÄR PÅ VÄG FRAMÅT KAMRATER!!

Tack GKIK för en suveränt arrangerad tävling. Grymt jobbat!!


Nyheter från våra grupper
Tävlingsresor, 19/11 14:09 
Träningsläger 12-14 år, 01/10 16:47 
Lindås Athletics, 15/09 14:17 
Nationaldagskampen, 19/03 11:13 
 
Våra arrangemang
Sociala medier
Våra sponsorer
Funktionärsuppdrag