SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Göteborg Friidrott

IFK Göteborg Friidrotts vision är att vara en av de mest attraktiva och framgångsrika friidrottsklubbarna i Göteborg. Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt. Det är vad vi i IFK Göteborg Friidrott står för. Vårt kansli finns i Friidrottens Hus och ni hittar alla våra föreningsuppgifter och telefontider här
Klubbtävling i Friidrottens Hus lördag 27/2
2021-02-26 16:25
Lucas Lorentzon klarar höjden med god marginal i Friidrottens Hus (foto: Deca Text & Bild).
Vi välkomnar alla tävlande till IFK Göteborg Friidrotts Klubbtävling lördagen den 27/2! Nedan finns allt som ni behöver veta inför tävlingen. Vi ber också alla att följa rekommendationerna som är fastslagna av SFIF om att hålla avstånd, men framförallt stanna hemma vid sjukdomssymptom.

Tävlingsinformation
 • Tidsprogram - F/P13 Längd är delat i två grupper/pooler med olika starttider.
 • PM - ta del av information om avprickning och upprop.
 • Startlista - efteranmälan under lördagen i mån av plats (och om det inte resulterar i fler startheat). Se aktuell startlista i appen Roster Athletics | Track & Field.
 • Resultat - följ tävlingsresultaten i appen Roster Athletics | Track & Field.
Om tävlingens genomförande:
Svenska Friidrottsförbundet har bekräftat att lördagens tävling kan genomföras som planerat. De nya riktlinjerna som bl a berör tävlingsverksamhet under elitnivå gäller från och med den 1/3. IFK Göteborg Friidrott strävar efter att Klubbtävlingen genomförs på ett säkert sätt för alla deltagare, tränare och funktionärer. Vi ber alla att ta del av och följa nedanstående rekommendationer:

Obs! 
 • Stanna hemma om du är sjuk eller har symptom på sjukdom.
 • Håll avstånd och använd handsprit.
 • Pga gällande restriktioner får endast aktiva, tränare och funktionärer befinna sig i hallen. Aktiva som har tävlat färdigt ombeds att lämna Friidrottens Hus när de är redo. Anhöriga som önskar hämta eller lämna av aktiva får inte vistas i Friidrottens Hus.
 • Endast tävlande (deltagare) i aktuell gren får befinna sig i tävlingszonen. Övriga aktiva hänvisas till annan plats i hallen till zoner där tävling inte pågår. 
 • Uppvärmning sker utomhus, samt före grenstart utanför aktuell tävlingszon. Omklädning och dusch sker hemma.
=> Svenska Friidrottsförbundets riktlinjer kring corona/covid-19.

Lycka till alla tävlande!
Nestlé Spelen - ny tävlingsform för de yngre!
2021-02-15 15:18
Nestlé Spelen är ett koncept framtaget av Svensk Friidrott och Nestlé i syfte att få fler barn i rörelse, hjälpa föreningar arrangera aktiviteter för barn och att sprida kostråd. 

Bakgrund: På förbundsårsmötet 2019 togs beslutet om att fram ett regelverk för hur barn upp till 12 år ska tävla i friidrott. Till detta presenterades ett antal rekommenderade tävlingsformer, så som Svensk Friidrott vill att barn tävlar i friidrott. Regelverket trädde i kraft i maj 2020.

I idéhäftet Friidrottens tävlingar för barn finns de rekommenderade tävlingsformerna presenterade. Här finns förslag på lagtävlingar och individuella tävlingar. Tävlingar som går att anordna inomhus och utomhus samt med tävlingar för olika typer av underlag. Gemensamt är att lärande och lekfullhet är i fokus.

Hur går det till? 

Nestlé Spelen är en miniserie aktiviteter för barn upp till 11 år. Med Nestléspelen får barn testa på olika typer av friidrott, träffa nya kompisar eller tävla tillsammans med klubbkompisen.

Du som förening arrangerar tre tävlingar för barn under 2021 där ni vid varje tillfälle testar en ny tävlingsform från häftet Friidrottens tävlingar för barn

Exempel: I september arrangerar ni en Kids Athletics tävling (1), i oktober ett terränglopp (2) och i november en mångkamp (3)!


Läs mer om tävlingsformerna i Friidrottens tävlingar för barn. https://www.friidrott.se/docs/friidrottenstavlingarforbarnwebb.pdf 


Nestlé Spelen kommer gå att arrangera 2020 - 2023 där du som förening arrangerar minst tre aktiviter för barn per år.

Arrangerande förening får utan kostand:

 • Barnen: Snygg gympapåse för barnen 

 • Föräldrarna: Ett nutritionshäfte med smarta tips och råd kring goda och hälsosamma matvanor för barn

 • Föreningen: Arrangörsbidrag på 5 000 kr. OBS! Först till kvarn.                             

Vi vill vara med – hur gör vi?
 1. Planera era aktiviteter: Datum, ålder på deltagare och vilka tävlingsformer

 2. Mejla barn-och ungdomsansvarig Frida Hogstrand och beskriv ert upplägg med datum, plats, vilka tävlingsformer samt hur många barn ni planerar för att ta emot vid varje tillfälle.

3. SFIF godkänner er ”ansökan” via mejl.

4. Ni beställer själva det antal gympapåsar och nutritionshäften ni önskar för tävlingen (kostnadsfritt).

  Beställningen görs genom att mejla per@hallmans.se med: 

   • Antal häften och gympapåsar

   • Förening/privatperson

   • Adress, postnummer och stad

   • Mobilnummer för SMS-avisering (paketet skickas med Postnord eller DHL) 

   5. Ni genomför tävlingen. Ta en/flera bilder under tävlingens gång och skicka in (om ni har föräldrarnas tillåtelse). Använd gärna #Nestléspelen om ni i föreningen har ett instagram konto. 

   6. Utvärdera! Utvärdera tävlingsformerna genom att besvara frågorna aktivitetsrapporten för barn 6-12 år för att sedan skicka till Frida Hogstrand. Fyll i en aktivitetsrapport per tävling.


   Varför ska vi vara med?

   Detta är ett bra sätt för din förening att testa på de nya rekommenderade tävlingsformer, i er egen klubbmiljö eller varför inte sätta ihop Nestlé Spelen tillsammans med en annan närliggande förening?


   Ambassadörer 
   Nestlé Spelens ambassadörer är Tilde Johansson och Simon Pettersson.
    

   Hör av er till kansliet om ni har några funderingar eller frågor! Vi hjälper gärna till att drar igång detta i IFK. Vi finns här för er. :-)

   Framåt kamrater!
   Klubbtävlingar inomhus 27/2 och 20/3!
   2021-02-15 13:46
   Snabba friidrottare redo för start (foto: Deca Text & Bild).
   IFK Göteborg Friidrott kommer att anordna två tävlingar i vinter för aktiva födda 2010 och äldre.

   Uppdaterat: 
   Startlista (publicerat 25/2)
   Fastställt tidsprogram till Klubbtävling 1 (publicerat 24/2)

   Grenprogram:
   Löpning - 60m, 60mh, 200m, 600m (P/F11/12), 800m (P/F13), 1000m (P/F14)
   Hopp - höjd, stav, längd och tresteg (Zon för P/F11-13).
   Kast - kula

   Klubbtävling 1 - 27/2-2021
   Sista anmälningsdag till tävlingen den 27/2 är torsdag 18/2. 
   • Tidsprogram (Kommentar: F/P13 Längd är delat i två grupper/pooler)
   • PM
   • Startlista - (uppdaterad 26/2) efteranmälan tas emot i mån av plats (och om det inte resulterar i fler startheat) under lördagen.
   • Resultat
   Obs! 
   • Pga gällande restriktioner får endast aktiva, tränare och funktionärer befinna sig i hallen. Anhöriga som önskar hämta eller lämna av aktiv får inte vistas i Friidrottens Hus.
   • Endast tävlande (deltagare) i aktuell gren får befinna sig i tävlingszonen. Övriga aktiva hänvisas till annan plats i hallen till zoner där tävling inte pågår. 
   • Uppvärmning sker utomhus, samt före grenstart utanför aktuell tävlingszonen. Omklädning och dusch sker hemma.
   • Stanna hemma om du är sjuk eller har symptom.

   => Vi ber alla att ta del av och följa Svenska Friidrottsförbundets riktlinjer kring corona/covid-19.


   Klubbtävling 2 - 20/3-2021
   Länken till anmälningen för tävlingen den 20/3 finner ni här: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdhj1rPbjrJPeZpEwVBkBr_a0oZS0ls0QxyS9iU7kuVSxfMIg/viewform
   • Preliminärt tidsprogram (vi försöker spika tidsprogram på fredag 12/3).
   • PM
   • Startlista
   • Resultat

   Sista anmälningsdag är torsdag 11/3. Samma grenprogram som för Klubbtävling 1 gäller. 


   Passa gärna på att tävla! Vi kommer att släppa platser till andra klubbar i mån av plats.

   Hör av er till sportchefen om ni har frågor om tävlingarna!

   Väl mött!

   /Kansliet
   Gren-/teknikträning utanför de ordinarie grupper
   2021-02-12 13:38
   IFK Göteborg Friidrott vill kunna erbjuda bra träning för våra aktiv. Förutom den vanliga gruppträning erbjuder klubben diverse gren-/teknikträning där vi utnyttjar den tränarerfarenhet och kompetens som finns i klubben och som är villiga att jobba extra för de aktiva som brinner för friidrotten. Det är viktigt att vi tar tillvara på den glöden som finns hos våra aktiva!

   För den som önskar fler träningsalternativ erbjuder vi möjligheten att delta i träningsgrupper för löpning, stav, hopp och häck. Nedan finner ni utbudet som finns idag och det som kommer att erbjuds fr.o.m v.9. Intresseanmälan går via huvudtränare i respektive ordinarie träningsgrupp. Vid erlagd tränings- och medlemsavgift sker deltagande (efter anmälan) i dessa grengrupper utan kostnad. Tider, dagar och platser för träning kan variera beroende på vilken fas man är i under säsongen. Huvudtränarna för respektive grengrupp informera om detta i separata utskick.

   IFK Race Team (löpning) 08-och uppåt.
   Huvudtränare: Per Skoog, tel. 073-813 80 80, per_skoog@hotmail.com
   Träningsdagar: onsdag 16.30-18, fredag 16:30-18:00 och söndag kl. 14:30-16:00, träningen utgår från Friidrottens Hus
   Beskrivning: IFK Race Team består av ett gäng IFK:are men också några aktiva som representerar andra klubbar. De är födda främst 2004-2008. Gruppen är till för de som har ett särskilt intresse för de längre sträckorna. Den aktive skall kunna springa åtminstone 15 min i sträck då det är en normal uppvärmnings jogg. Söndagarna består av distans då vi springer lite längre varför det viktigt att man har den kapaciteten (man kanske inte har sprungit det men ändå kan det). Intervallerna består ofta av jogg vila under grundträningen.

   Stavhoppsgrupp (05-08)
   Huvudtränare: Fredrik Rogö, tel. 076-173 13 01, fredrik_rogo@yahoo.se
   Hjälptränare: Robert Roth, Magnus Holmen
   Träningsdagar: söndag kl. 18-20 och varannan onsdag i Lindåshallen kl.18.30-20.
   Beskrivning: Sedan två år tillbaka har vi en stavgrupp på söndagar i Lindåshallen. Gruppen riktar sig till dig som kanske testat grenen och tycker stav verkar spännande. Det är en fördel om man har god kroppskontroll och exempelvis gillar att gå på händer. Alla träningar innehåller teknikövningar, gymnastik (ibland är vi i den intilliggande gymnastikhallen) och specifik styrka.

   Stavhoppsgrupp (09/10)
   Huvudtränare: Kajsa Roth, tel: 0709-142718, kajsa.roth06@gmail.com, Axel Rogo, tel: 0703-303855, axelrogo2007@gmail.com
   Träningsdag: varannan söndag 17-18.30 i Lindåshallen
   Beskrivning: Stavträning för de nyfikna som har god kroppskontroll och gillar gymnastiska övningar.

   Häckgrupp (05-07)
   Huvudledare: Fredrik Rogö, tel. 076-173 13 01, fredrik_rogo@yahoo.se, Lisa Rogö, tel. 0703-30 38 55.
   Hjälptränare: Per Kündig och Jonas Örnborg.
   Träningsdag: måndag kl 18.30-20.30 i Lindåshallen.
   Beskrivning: Teknikgruppen för häcklöpning är till för dig som tävlar i häck (både kort och lång) eller mångkamp. Det blir mycket drillar för att utveckla teknik och rytmkänsla. Vi kör också specifik styrka och rörlighet för just häck.

   Teknikgrupp (05-07)
   Huvudledare: Jeremy Pryce, tel: 0703-401589, jeremy.pryce@ifkgoteborgfriidrott.com, Henrik Eneman, tel: 0723-371504, henrikeneman@yahoo.se, Lisa Rogö, tel: 0703-303855.
   Träningsdag: lördag 13.00-14.30 i Friidrottens hus
   Beskrivning: Varierande kombination av teknik träning för dig som tävlar ofta i olika grenar. Hög tempo och intensitet på träningen utlovas! 

   Höjdhopp (07-08)
   Huvudledare: Jeremy Pryce, tel: 0703-401589, jeremy.pryce@ifkgoteborgfriidrott.com; Jennie Säwström, tel: 0730-769515, jenniesawstrom@gmail.com
   Träningsdag: söndag 18-19 i Lindåshallen
   Beskrivning: Gruppen är till för er som tycker om att träna och är nyfiken på höjdhopp. Vi kommer att göra många olika typer av hopp övningar för att utveckla hopp koordinationen.

   Höjdhopp (09/10)
   Huvudledare: Kristoffer Eneman, tel: 0706-824832, krille060725@gmail.com, Lina Sandström, tel: 0727-151002, lina.sandstroms@gmail.com
   Träningsdag: varannan söndag 17-18 i Lindåshallen
   Beskrivning: Höjdhoppsträning för den träningsflitige som gillar höjdhopp extra mycket!

   Kastgrupp (06-08)
   Huvudledare: Linnea Person, tel: 0723-661500, linnea.persson03@hotmail.com
   Träningsdag: söndag 10 - 11 i Friidrottens hus
   Beskrivning: Varierande kast träning för de aktiva som tycker att kast är roligt. Träningen varieras mellan kula, diskus och spjut.

   Vissa grupper är redan igång andra kommer att starta v.9. Vår avsikt är att startar ytterligare en löpgrupp som vi kommer att kalla IFK Running kids och som vänder sig till aktiva födda 09/10. I skrivande stund har alla pusselbitar inte riktigt fallit på plats än, men vår förhoppning är att även den gruppen kommer att starta v.9. Vi återkommer så fort allt är spikat.

   För övrigt - hör av er till era huvudtränare för mer information om hur man anmäler sig. Övriga frågor besvaras av sportchefen på jeremy.pryce@ifkgoteborgfriidrott.com

   Väl mött!!

   /Kansliet
   Raska takter på Göteborg Inomhus!
   2021-02-06 16:02
   Madeleine och Saga under K 800 m (foto: Deca Text & Bild).
   Madeleine Björlin-Delmar vann K 800m på Göteborg Inomhus på raska 2:09.35! Tiden är en putsning av hennes personrekord. Även Saga Provci slog personligt rekord med tiden 2:09.90 när hon kom trea i loppet.

   Tiderna placerar tjejerna 3:a och 5:a på Sverigestatistiken.

   Stort Grattis och bra kämpat tjejer!!

   /Kansliet
   Nyheter från våra grupper
   GM Inomhus 20-21 mars 2021 INSTÄLLT!, 12/01 15:00 
   GM Inomhus 20-21 mars 2021 INSTÄLLT!, 15/10 14:51 
   Resultattävlingar, 17/08 12:16 
   Kraftmätningen (kvaltävling) 6 juni 2020, 24/06 23:59 
    
   Stöd IFK Göteborg Friidrott
   Våra arrangemang
   Sociala medier
   Våra sponsorer
   Funktionärsuppdrag