Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Göteborg Friidrott

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt. Det är vad vi i IFK Göteborg Friidrott står för.

Vårt kansli finns i Friidrottens Hus och ni hittar alla våra föreningsuppgifter och telefontider  här
Inomhus SM i Växjö - Madde håller vår fana högt!
2020-02-21 12:50
Till helgen går ISM på Telekonsult Arena i Växjö. IFK Göteborg Friidrott representeras av Madeleine Björlin-Delmar på 800m. Vi ställde några snabba frågor till Madde inför resan mot Småland.

1. Hur har uppbyggnadsträningen sett ut?
- "Det har gått jättebra! Jag har kunnat träna på bra hela hösten och har inte haft några skador."

2. Hur är formen nu?
- "Den känns helt ok på slutet. Tävlandet i vinter har gått lite upp och ner. I vissa tävlingar har den rätta känslan inte infunnit sig. Resulaten kunde har gått bättre.

3. Vad är förväntningarna inför ISM?
- "Första målet är att ta mig till final. Väl där vill jag slås om en pallplats. Det kommer att bli tufft och jag kan inte förutsäga vilken strategi jag skall ha. Det beror på hur loppet artar sig, men pallen finns inom räckhåll."

Vi önskar Madde lycka till på sin medalj jakt!! 

Friidrottskanalen sänder live från SM där vi kan följa Maddes framfart under helgen (mot en kostnad)

Liveresultaten hittar ni här:

Forza!!
Friidrottsskolan i sommar, bokningen öppnar 1 mars - först till kvarn!
2020-02-13 14:59

Friidrottsskola i sommar med IFK Göteborg Friidrott - bokningen öppnar 1 mars!

Direkt efter skolavslutningen startar vår fantastiska friidrottsskola för barn i åldrarna 7-13 år (födda 2013-2007). Vi tränar måndag-fredag mellan kl 09.30-14.00, med möjlighet att komma lite tidigare och stanna lite längre på friidrottsfritids.


De aktuella veckorna är
v. 25 |  Mån 15 jun - Tors 18 jun  (4 dagar, ej Fre 19 jun midsommarafton)
v. 26  | Mån 22 jun - Fre 26 jun
v. 27  | Mån 29 jun - Fre 3 jul
v. 32  | Mån 3 aug - Fre 7 aug 
v. 33  | Mån 10 aug - Fre 14 aug (Teknikvecka endast för IFK:s yngre aktiva medlemmar)


Tid & Plats 

Friidrottsskola kl 09.30-14.00, samling på Slottsskogsvallen där vi håller till samt i Friidrottens Hus vid dåligt väder.
Friidrottsfritids morgon och eftermiddag kl 08.30-09.30 samt 14.00-16.00. Vi äter frukost och tittar på Sommarlov i Friidrottens Hus och eftermiddagarna spenderar vi på Slottsskogsvallen och tar en mellanmålspaus.

Pris
Friidrottsskola 1500 kr/vecka (vecka 25 kostar 1200kr)
Vill man även vara med på Friidrottsfritids tillkommer en kostnad på 500 kr/vecka

Viktigt! Tänk på att Friidrottsskola och Friidrottsfritids ligger i två olika grupper i bokningen, så att ni inte missar anmälan. 

I priset ingår superrolig friidrottsträning med våra omtyckta äldre aktiva, varm lunch, t-shirts, gymbag, vattenflaska och lite annat smått och gott.

Info på hemsidan:
http://www.ifkgoteborgfriidrott.se/sida/?ID=222796

Bokningslänken: (Obs! grupperna syns från 1 mars)
https://sportadmin.se/book/?F={9C591599-D6E0-404E-9862-0B559888EBA2}

HäcXksan 2020 - Hugo imponerar igen!!
2020-02-13 09:42
Foto: Fredrik Bankler
I helgen som gick arrangerade ÖIS HäcXksan i Friidrottenshus, tävlingen där 60m häck har huvudfokus. IFK Göteborg hade 11 kamrater igång denna lördag. Flertalet av dem gjorde fint ifrån sig - i P17 sprang Lukas Lorensson 8.68 och i och med det knödde han in sig på en tolfteplats i Sverige statistiken. Även Moa Bertilsson tog sig in på F15 Sverige statistik med det nya personliga rekordet 9.15. Axel Rogö vann P13 klassen på goda 9.66. På grund av låg deltagarantal i P14 (och att avstånd och häckhöjd är densamma) sprang P14 killar med F19. Där imponerade återigen Hugo Kündig med att springa finfina 8.30 i finalen. Det är den tredje bästa tiden i Sverige någonsin av en 14 åring. De två bästa tider innehar han själv från Hotel Quality Games i Växjö...
I F14 sprang Alva Thunberg 10.16 när hon knep en tredjeplats och visar att hennes goda vinter form håller i sig.

Forza kamrater!!!
Träningsläger 12-14 år
Favorit i repris - Vi välkomnar aktiva födda 2006-2008 till Bislett Games och Tyrvinglekene 2020
2020-02-07 15:50, Träningsläger 12-14 år

Eftersom förra årets ungdomsresa till Oslo var så uppskattad så har vi nu glädjen att meddela att vi gör en favorit-i-repris och drar till grannlandet i väster för att uppleva högklassig friidrott på Diamond Leauge på Bislett, och sedan får vi själva ta på oss spikskorna och tävla i en av Norges bästa och största ungdomstävlingar; Tyrvinglekene. Vi hoppas att vi skapar än fler minnesvärda och roliga upplevelser tillsammans i IFK Göteborg Friidrott.

11 JUNI | BISLETT GAMES
Vi lämnar Göteborg i gemensamma bussar på torsdag eftermiddag den 11 juni och till kvällen har vi biljetter till Diamond League på Bislett i Oslo. En gala som brukar vara stjärnspäckad. Extra roligt blir det att se den norska 400mH stjärnan Karsten Warholm och killarna i Team Ingebrigtsen. Håll i dig vilket tryck det kommer att bli. Vi försöker att få platser vid stavkurvan även i år.


11-14 JUNI | BOENDE
Efter galatävlingen kör vi ca 10 km västerut och tar in på vandrarhemmet Holtekilen där vi ska kampera ihop under tre nätter. Holtekilen är ett enkelt vandrarhem och ligger vackert intill Oslofjorden, 5 km från idrottsplatsen i Sandvika (Tyrving IL). I varje rum finns fyra bäddar och vi har toalett och dusch på rummen.
Vi har valt att inkludera frukost och middag i priset som serveras på boendet samt lunch som vi får serverat på idrottsplatsen.


12 JUNI-14 JUNI | TYRVINGLEKENE
Under helgen 12-14 juni deltar vi i en av Norges största ungdomstävlingar ”Tyrvinglekene” på Nadderud stadion, Bekkestua. Ett väldigt roligt grenutbud med bl.a 200mH/300mH, 1500m, längd, kort häck, höjd, stav, diskus.. och så STAFETT (4x60m)!! Tyrvinglekene är en välorganiserad tävling, och förra året kände vi oss varmt välkomna av våra norska vänner.
Här ser ni förra årets dagsprogram: http://tyrving.idrett.no/10/tlute/informasjon/dagsprogrammet
J=Jenter (flickor) och G=Gutter (pojkar)


VILKA BJUDER VI IN?
Ungdomsresorna kom till på efterfrågan från ungdomarna själva som vill resa bort tillsammans och ha något att se fram emot. Vi i föreningen har de senaste två åren riktat ungdomsresan till dem som är i den s.k GM-åldern, alltså 13-14 år, men för att 12-åringarna ska få en känsla för ”vad som komma skall”, så vill vi även bjuda in dem. Yngsta ålder är 2008.


FÖRÄLDRAR, SYSKON OCH SUPPERTERS

Vandrarhemmet Holtekilen är stort, så är du som familj till den aktive intresserad av att följa med så går det utmärkt, att i egen regi och egen transport, bokar in er på samma ställe. Det kan vara gott att ha ett extra stöd med och så tycker vi att ur föreningsperspektiv att det bara är trevligt. Vill ni även följa med och titta på Diamond Leauge och vill sitta tillsammans med oss, så är ni välkomna att höra av er, så bokar vi fler platser.


EVENTUELL KROCK MED SKOLAVSLUTNING
Vi är medvetna om att datumet för vissa krockar med skolavslutningen, som man riskerar att missa. Så var det även förra året. Men det trista med att eventuellt behöva ta ledigt och missa skolavslutningen kompenserades verkligen av att upplevelsen av Dimond League, Tyrvinglekene och den fina samvaron mellan ungdomarna under resan blev så stor.


VAD KOSTAR DET?
Ett preliminärt pris för:
- Buss
- Boende 3 nätter inkl frukost och middag + samt lunch på idrottsplatsen
- Inträde till Diamond Legaue på Bislett den 11 juni

- Startavgifter Tyrvinglekene


Pris: ca 2.600* kr beroende lite av hur den norska och svenska valutan står sig mot varandra.


_______________________
*Det finns möjlighet att söka stöd från föreningens Stödfond, läs mer på vår hemsida
_______________________


ANMÄLAN

Anmälan är öppen redan nu och anmälningsavgiften om 200 kr dras sedan av på slutbetalningen. Anmälningsavgiften är inte återbetalningsbar vid ev. avbokning.

Klicka på fliken "Anmälan till Oslo" här uppe i menyn.


LEDARE

Vilka ledare som följer med beror på anmälningsläget och det vet vi lite längre fram.


Varmt välkomna alla IFK-vänner!

Välkomna till Götalandsmästerskapen Inomhus 14-15 mars 2020!
2020-02-07 11:27
IFK Göteborg Friidrott och Götaland Friidrott hälsar alla varmt välkomna till Götalandsmästerskapen Inomhus i friidrott för 13- och 14-åringar. Tävlingen avgörs den 14-15 mars 2020 i Friidrottens Hus i Göteborg.

Förberedelserna inför mästerskapet pågår för fullt och vi ser fram emot att snart träffa alla deltagare, tränare och supportar. 

Med några veckor kvar till GM vill vi påminna distrikten och föreningarna om att sista anmälningsdag till tävlingens grenar är onsdagen den 4 mars, samt att det är viktigt att säsongsbästa anges för varje gren. Anvisningar för anmälan har skickas till distrikten, som väljer sina principer för uttagning. Vi uppmuntrar er att i god tid planera och boka boende & logi. Under tävlingshelgen erbjuder vi olika boende- och matalternativ som kan bokas och förbeställas. 

För information om Götalandsmästerskapen se vår arrangemangssida länk >>
Nyheter från våra grupper
 
Stöd IFK Göteborg Friidrott via Svenska Spel
Våra arrangemang
Sociala medier
Våra sponsorer
Funktionärsuppdrag