IFK Göteborg Friidrott
Välkomna till vår fantastiska friidrottsskola!
I sommar arrangerar vi friidrottsskola på Slottsskogsvallen. Är ni intresserade av att veta mer så klickar ni här:
Välkomna alla mångkampare till Lilla Nationaldagskampen 6 juni
2018-05-22 15:00

Välkomna alla mångkampare med er anmälan till Lilla Nationaldagskampen 6 juni. Sista dag för anmälan är 29 maj.


Förgyll självaste nationaldagen med vår mångkampstävling på härliga Slottsskogsvallen. De yngsta tävlar i 3-kamp och de äldre i 4- och 5-kamp. Ett perfekt tillfälle för friidrottare att prova olika grenar. Lilla Nationaldagskampen är en del av en mångkampssatsning som görs av Svenska Friidrottsförbundet inom ramarna för Säsongsmångkampen 2018 för att uppmuntra tävling i många olika grenar.


Vi håller flera kiosker öppna och serverar riktig mat och i övrigt ett smaskigt utbud.

Pannkaksspelen - here we come!
2018-05-21 13:38
Under fliken Läger/resor hittar ni senaste info inför helgen roliga ungdomsläger i Eslöv.
Till veckans alla funktionärer - TACK ❤
2018-05-21 09:47
Cityvarvets laguppställning framför Poseidon
Vi vill sända ett stort, varmt TACK!! till alla våra 175 funktionärer som hjälpte oss genomföra IFK:s åtaganden under varvsveckan. Den här veckan har en enormt stor betydelse för vår verksamhet och vi är så stolta över att vi har så många engagerade IFK-föräldrar.

Vad har vi gjort under veckan? Jo, vi har byggt start- och mål till Stafettvarvet. Delat ut nummerlappar, stafettpinnar och mat. Jobbat i växlingsområde och delat ut vatten. Vi har byggt startområde till Cityvarvet vid Götaplatsen och cyklat före och efter hela startfältet. Vi har bemannat området från korsning Vasagatan/Övre Husar hela vägen upp till Linnéplatsen samt Margretebergsgatan som är den sista 600 m sträckan från utgången ur Slottsskogen till målområdet vid Slottsskogsvallen. Vår uppgift här är att hålla säkerheten hög för löparna så korsande åskådare inte råkar komma i vägen. I Friidrottens Hus har vi haft ett jourgäng både på lördag och söndag som på kommando rycker ut om arrangören behöver hjälp och vi har delat ut t-shirts på Lilla Varvet.
Till det har vi även fått några extra uppdrag såsom att en kvartett veteraner var med och tränade under Robert Kronberg på Expot. Och till premiären av Yogarun gjordes avgörande insatser :)
Vi vill även tacka Chalmerstjejerna som under hela veckan har agerat parkeringsvakter och sett till att organisationen kunnat jobba så effektivt det bara gått.

En tuff men en rolig vecka är till ända. Vi som varit ansvariga är väldigt nöjda över hur vi genomfört alla våra åtaganden och det är tack vare er.  Njut av det fortsatt fina vädret så ses vi!


Många IFK:are på Lilla Varvets startlinje
2018-05-21 09:07
Varvsveckan avslutades på bästa sätt genom att barn mellan 7-13 år sprang Lilla Varvet på distanserna 1,3 km och 2,4 km. Och som sista-års-löpare kunde det inte slutat bättre för Olle Ackebjer som sprang snabbast av alla i klassen P13 och belönades med en välförtjänt pokal och en gigantisk chokladask. Stort grattis Olle!

Lilla Varvet följer RF:s linje och från och med i år presenteras inte resultatlistan i placeringsordning för barn upp till 12 år och IFK följer efter. Vi kan istället stolt konstatera att 40-talet barn gav järnet i blåvita färger. Ni har alla gjort en fantastisk prestation och vi sänder ett stort grattis till alla som genomförde loppet!

Vill du se vilken tid du hade som du kanske siktar mot att slå nästa år, så hittar ni resultatlistan här:
Daniel slutade 7:a på varvet i klassen M40
2018-05-19 16:04
Vår tränare för 08:or i Lindåshallen, Daniel Pettersson, löpte starkt i värmen och kom i mål på en fantastisk 7:e plats i klassen M40. Efter målgång sa Daniel att värmen tog ut sin rätt. Det gick bra fram till Götaälvsbron men sen fick han slita sista biten. Trots det stod sig tiden bra mot de senaste åren. 1:17:46 stannade klockan på efter att de 21 kilometrarna var avverkade. Grattis Daniel!
Nyheter från våra grupper
Träningsläger 12-14 år, 21/05 13:21 
2008 Blå S-hallen, 29/04 21:35 
2007 Blå Lindås, 22/03 17:06 
Ungdomsmatcher, 08/03 10:22 
 
Våra sponsorer
Våra arrangemang
Funktionärsuppdrag