Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Göteborg Friidrott

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt
Det är vad vi i IFK Göteborg Friidrott står för.

Vårt kansli finns i Friidrottens Hus och ni når oss på mail och telefon.

Fler föreningsuppgifter och telefontider hittar du här
Tävlingsresor
Quality Hotel Games 17-19 jan 2020
2019-11-19 14:09, Tävlingsresor
Tävlingssäsongen inomhus har dragit igång och vinterns höjdpunkt är ju vår gemensamma tävlingsresa till Quality Hotel Games (QHG) i Växjö 17-19 januari 2020. I år hälsar vi aktiva födda 2008 och tidigare välkomna att följa med. Vi tror på ett stort intresse och vi har bokat 105 bäddar för aktiva och ledare (90+15) på de tidigare årens suveräna hotell; Hotel Rådmannen i Alvesta.

QHG är en av Sveriges största inomhustävlingar där också en hel del duktiga seniorer är med och tävlar. Det är en bra tävling vilket främjar aktiva i jakt på kvalplatser till SM/JSM/USM/GM.

Vid ev överbokning tillämpar vi prioriteringsordning:
1. SM/JSM/USM (2005 och äldre) 
2. GM (2006/2007) 
3. Att man som aktiv tidigare ha deltagit på en stor tävling sedan tidigare såsom Julklappsjakten och/eller Världsungdomsspelen.

Pris:
Aktiva: 1600 kr* 
Ledare: 250 kr*

När ni anmäler er på fliken i menyn betalar ni en anmälningsavgift på 200 kr som inte är återbetalningsbar. Slutfakturan på 1400 kr sänder vi efter årsskiftet.

Vad ingår:
- Två nätter i delat rum på Hotell Rådmannen
- Alla transporter, dit och hit och emellan.
- Frukost x 2, Middag x 2
- Tävlingsanmälan Quality Hotel Games

Vad ingår inte:
- Matsäck till bussresorna, 
- Lunch båda tävlingsdagarna
- Middag vid stopp på vägen hem

Ledare
Ledare från varje åldersgrupp finns med på resan så era barn kan vara trygga med att de får uppbackning och coachning på tävlingen och att det finns vuxen som de känner de kan prata med utanför arenan om det skulle behövas.

Info till ledare
Föreningen subventionerar stora delar av aktuella ledares kostnad, dock betalar man 250 kr själv för sin plats. Separat utskick till ledare när vi ser anmälningsläget. Antalet subventionerade ledare från respektive grupp avgörs av antalet anmälda aktiva från respektive träningsgrupp. Ledartätheten brukar vara en ledare på sex aktiva. 

Övrigt
QHG är en sanktionerad tävling och önskar man resa och bo i egen regi är man välkommen att göra det. Föreningen står för anmälningsavgifterna för åldern 2008 och äldre.
_______________________

*Det finns möjlighet att söka stöd från föreningens Stödfond, läs mer på vår hemsida: http://www.ifkgoteborgfriidrott.se/Infoomforeningen/Stodfonden/
_______________________

Har ni frågor är ni välkomna att kontakta kansli@ifkgoteborgfriidrott.com

Nu kör vi!!

IFK Göteborg Friidrott

Nu är vi igång.. yes!!
2019-11-18
Bild: Deca | 1. Upprop P11 60m | 2. Sprintande coachen Filippa Palmås med F11-flickorna Emma och Astrid | 3. Hugo Kündig 60m | 4. Kajsa Roth och Ester Ahlbäck Björck 60m | 5. Emma Bergdén 60m
Så härligt! Nu är inomhussäsongen igång då Adventsspelen gick av stapeln i Friidrottens Hus under den gånga helgen. Våra äldre aktiva som siktar mot USM/JSM/SM låter säsongsdebuten vänta ett litet tag till men för våra ungdomar och barn så var det high life kan vi lova. Om vi inte missräknat så hade vi 135 IFK:are i startlistan, vilket i sig är ett litet rekord som är svårt att slå.

Nytt för i år är att tävlingen adderat klasserna 8 och 9 år och vi hade aktiva till start i de absolut yngsta grupperna. Det är fantastiskt gulligt att se knattarna tävla och verkligen glädjande att höra våra äldre aktiva heja på sina yngre klubbkompisar när de ger sig ut på rundbanelöpningen.

När vi kommer upp i 11-12-årsklassen visar vi upp vår bredaste bredd, med kolossalt många till start. En stor eloge till alla ledare som precis som sina aktiva ger allt en sån här helg. 
Bland bredden finns några riktigt fina resultat som vi väljer att benämna.

I P11-klassen fick se en spännande höjdtävling där Herman Ryding hoppade jättehögt med nya perset 1,41 och i F11 hoppade Nike Emanuelsson lååångt med sina 4,33.

I P12 visade Sebastian Siering grymt bra motstånd i den makalöst starka 08-kullen. Bl.a sprintade han igenom häckloppet med tre steg mellan häckarna och slutade tvåa och i den nervösa stavdebuten hoppade han direkt över dröm-2:an och klarade 2,10.

I F12 är det extra grannt att se Emma Bergdéns löpsteg. Denna gång var hon snabbast av alla i B-finalen på 60m. I stavhopp krossade Ebba Holmén sitt tidigare pers med flera decimeter då hon så galant klarade 2,20.

Vår satsning för gruppen 06/07 startade tidigare under hösten och aktiva från "stan" och "Lindås" börjar hitta varandra och det är mycket peppning och påhejande sins-emellan. För många av dem finns en målsättning om att delta i Götalandsmästerskapet, som för övrigt arrangeras av IFK och hålls på hemmaplan i Friidrottens Hus i mitten av mars. GM (som tävlingen förkortas) är det första mästerskapet man stöter på för åldern 13-14 år. Från 15 år och uppåt tävlar man sen på SM-nivå.

Vår redan starka P13-klass har fått ytterligare förstärkning av Samuel Rasmusson som behärskar det mesta och är riktigt stark på både kortare och lite längre distanser. Joel Pettersson fick sällskap av Ebbe Borg in i sprintfinalerna och Axel Rogö har siktet mot nästa drömnivå i stav, 3m.

Flickorna i 13-årsklassen tog ett kollektivt kliv framåt och det var så glädjande att se Vera Thiringer Coster få hoppa högst upp på pallen efter trestegstävlingen. Stella Johansson håller sin fina rytm i häck och fick med sig ytterligare tre IFK-flickor in i häckfinalen. Vera Nordwall var sprudlande glad då hon tog sig till final i både 60m och i längdhopp. 

I P14 visade Hugo Kündig sitt grymma klös under spikskorna då han sprintade hem 60m-finalen på nya perset 7.72. Hugo som även är en väldigt duktig häcklöpare ställs denna vinter för en alltför klurig utmaning. När man blir P14 sker en närmast brutal avståndsökning mellan häckarna. Från 7,65 till 8,50, vilket blir för tufft helt enkelt, så häckloppen får avvakta. 
Kristoffer Eneman som floppar så fint putsade sitt inne-pers till 1,46 och Axel Widerberg ökade rejält i stav till 2,50.

Till inomhussäsongen har vi fått riktigt fina nytillskott i F14 och vi hälsar Julia Kühnel Pappila, Ester Ahlbäck Björck och Alva Thunberg varmt välkomna till oss i IFK. Tjejerna avslutade helgens tävling med en jättefin längdfinal där de för första gången tävlade med planka, där Julia också för första gången hoppade över 5m-linjen med 5,03. Ester har ett löpsteg att beundra och Alva är en mångkampstalang av rang. Det ska bli spännande att följa er!
Isabelle Rydén hoppade både stilfullt och längst/högst av alla i tresteg och i höjd med resultaten 10,90 och 1,56. Kajsa Roth hade också en väldigt lyckad helg och med härligt tryck i stegen i 60m både med och utan häckar och var även uppe på personbästa i stavhopp.

Som vi skrev inledningsvis låter våra äldre aktiva inomhusdebuten vänta lite. Dock fick vi glädjande nog se några från 04/05 gänget till start som vill få ett kvitto på vart i träningen de står. 
Filippa Palmås som varit skadad länge fick äntligen ställa sig i startblocken igen och rev av ett 60m-lopp som gick undan där klockan stannade på 8.15. Förutom Filippa tävlade även Nicole Tiourine, Tindra Ladestam och Moa Cornéer och visade god form trots att de befinner sig i uppbyggnadsfasen. Det lovar något väldigt bra, säger nöjd coach Radmila.

Vill ni studera resultatlistan lite närmare hittar ni den här: 

Grattis till väl genomförda tävlingar!

Anmälan har öppnat till Lindås Athletics 2020 - Välkomna!
2019-11-15 08:39
Anmälan är nu öppen!
Boka in 25 januari! Lindås Athletics!

Fokus ligger helt på våra yngsta aktiva där IFK Göteborg Friidrotts mål är att arrangera en friidrottstävling och skapa uttryck utifrån barnens värld, men med inslag från de stora galornas stjärnglans.

Lindås Athletics - av inomhussäsongens mest fartfyllda friidrottsfester för våra yngre snabba och starka friidrottsatleter. En tävlingsdag med spännande grenar, roliga överraskningar och fin friidrottsgemenskap.

Varm välkomna!

Information om inbjudan, anmälan (senast 19/1, 2020) och övrig information se Lindås Athletics arrangemangssida >>
Quality Hotel Games 2020 - Vinterns tävlingsresa
2019-11-11 14:56

Efter samstämmiga önskemål från aktiva och ledare är vi mycket glada över att äntligen kunna meddela att vinterns höjdpunkt, liksom tidigare år, blir IFK Göteborg Friidrotts gemensamma tävlingsresa till Quality Hotel Games och Växjö 17-19 januari 2020. 


Denna gång hälsar vi aktiva födda 2008 och tidigare välkomna att följa med. Vi tror på ett än större intresse än 2019, och vi har återigen bokat samma suveräna hotell som tidigare år: Hotel Rådmannen i Alvesta, där vi bor och laddar tillsammans inför de båda tävlingsdagarna. Vi åker ifrån Friidrottens hus i abonnerade bussar på fredagseftermiddagen och kommer tillbaka på söndagskvällen fulla av upplevelser och inspiration. Mer information, inklusive uppgifter om anmälan, om IFK Göteborgs tävlingsresa kommer inom kort.


Quality Hotel Games - information och inbjudan här >>

IFK Göteborg Friidrott och OnePartnerGroup har tecknat tvåårigt samarbetsavtal
2019-11-09 09:18
IFK Göteborg Friidrott och OnePartnerGroup har tecknat tvåårigt samarbetsavtal

IFK Göteborg Friidrott har funnits sedan 1904, har ca 600 medlemmar och genom åren fostrat många friidrottare som nått stora framgångar. Vi är idag en av de snabbast växande friidrottsklubbarna i Göteborgsregionen och vi är väldigt stolta över vår ständigt växande träningsverksamhet för barn och ungdomar.


Vårt samarbete med OnePartnerGroup kommer att stödja vår verksamhet att fortsätta satsa på såväl barn och ungdomar som seniorer och hjälpa dem att få utvecklas i en sund och hälsosam miljö under ledorden glädje, schysst och tillsammans. Det hjälper oss också att stötta våra aktiva att kunna friidrotta på den nivå som de önskar, oavsett om målet är att satsa emot högsta möjliga elitnivå eller träning och tävling på klubbnivå


OnePartnerGroup

OnePartnerGroup är en svenskägd koncern med ett unikt helhetskoncept för företag. Vi är en trygg partner när du behöver hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Hos oss har du tillgång till den bästa lokala kompetensen inom både yrkesarbetar- och tjänstemannasektorn. Du får också flexibla lösningar som möjliggör långsiktig tillväxt och lönsamhet.

Vi finns nära dig. OnePartnerGroup är verksamt på 47 orter med drygt 2600 engagerade medarbetare. Genom vår kännedom om, och närvaro på, så många platser är vi Sveriges lokalaste samarbetspartner. 


Hur kan vi hjälpa dig?


Vill du veta mer? Kontakta ordförande i IFK Göteborg Friidrott John Skantze med e-postadress john.skantze@ifkgoteborgfriidrott.com eller OnePartnerGroup och Eldin Ljutovac på e-postadress eldin.ljutovac@onepartnergroup.se


På bilden ovan:

Elin Pettersson och Madeleine Björlin-Delmar, två framgångsrika atleter från IFK Göteborg Friidrott, tillsammans med Eldin Ljutovac VD/Partner från OnePartnerGroup

Nyheter från våra grupper
Tävlingsresor, 19/11 14:09 
Träningsläger 12-14 år, 01/10 16:47 
Lindås Athletics, 15/09 14:17 
Nationaldagskampen, 19/03 11:13 
 
Våra arrangemang
Sociala medier
Våra sponsorer
Funktionärsuppdrag