SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Göteborg Friidrott

IFK Göteborg Friidrotts vision är att vara en av de mest attraktiva och framgångsrika friidrottsklubbarna i Göteborg. Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt. Det är vad vi i IFK Göteborg Friidrott står för. Vårt kansli finns i Friidrottens Hus och ni hittar alla våra föreningsuppgifter här.
Adventsspelen - sann tävlingsglädje!
2021-11-22 15:00
Foto: Deca Text och Bild

Under helgen arrangerade Utby IK tillsammans med Majornas IK Adventsspelen i Friidrottens Hus och från IFK marcherade 125 aktiva in till start. Det är mycket glädjade att se att tävlingslusten finns även bland våra yngre medlemmar och den gren som gav högst tryck från publiken var nog när F9 sprang 400m. 

 

Bland våra aktiva får vi nog säga att 12-åringa Alicia Mohalland presenterade sig på riktigt. Med ett superelegant löpsteg sprintade hon 60m på 8.62 och helvarvet 200m på 28.28. Det blev fina och roliga fighter i båda loppen så det är många snabba flickor i Göteborgsdistriktet.

 

Redan i säsongen första tävling fick vi också se två nya klubbrekord. I P15 kula var det en tajt kamp mellan Samuel Rasmusson och Rasmus Arnell där Samuel drog det längsta ståt med stöten 11.34 och strax därefter stötte Rasmus 11.25. I P15 stav gjorde Axel Rogö comeback efter sin allvarliga skada men hoppade övertygande 3.60. Både pers och klubbrekord för åldern.

 

Glädjen till att få tävla igen var verkligen stor och det var förstås jättekul för alla barn och ungdomar att få träffas, men det var minst lika roligt för alla ledare att få mötas igen. 

 

Om två veckor är det stortävling igen då Julklappsjakten genomförs i Friidrottens Hus. Vi vill passa på att påminna våra medlemmar om att föreningen betalar för max fyra grenar vid en tvådagars tävling. Anmäler ni i fler grenar sänder vi faktura på överskridande antal. Läs gärna mer om att tävla på denna sida:

 

Vill ni kika närmare på resultatlistan hittar ni den här: 

 

Hälsningar,

IFK-kansliet

Stötta IFK Göteborg Friidrott
2021-11-18

Det finns många sätt att stötta IFK Göteborg Friidrott!

 

Handla via Sponsorhuset

IFK Göteborg Friidrott finns anslutna till Sponsorhuset. Det är ett otroligt enkelt sätt att stötta IFK Göteborg Friidrott när du handlar eller bokar hotell på nätet. Går du till butiken (finns över 600 st) via Sponsorhuset så får både du själv och IFK Göteborg Friidrott pengar tillbaka. Inget blir dyrare för dig som handlar. Genom att börja använda Sponsorhuset och gå igenom deras bonusstege så får du en Trisslott och stödjer IFK Göteborg Friidrott med hela 50 kr. OBS! Tänk på att du som handlar eller bokar hotell via företaget nu kan göra detta via Sponsorhuset. Kom igång här och tipsa gärna era vänner https://www.sponsorhuset.se/ifkgoteborgfriidrott/intro 

 

Som många säkert redan vet finns Sponsorhuset även som app. Detta gör det ännu enklare för dig att stödja IFK Göteborg Friidrott när du gör dina nätköp och hotellbokningar. Har du ännu inte laddat ner appen så gör det här: www.sponsorhuset.se/ifkgoteborgfriidrott/appen 

 

Nu kan du aktivera Sponsorhusets tilläggsprogram Handla Smart på din dator. När detta är klart får du en påminnelse varje gång du besöker en butik som ger pengar till både dig och IFK Göteborg Friidrott: Klicka här och kom igång:

https://www.sponsorhuset.se/ifkgoteborgfriidrott/hs 

 

 

Bli stödmedlem

Som stödmedlem är du fullvärdig medlem i IFK-familjen, har rösträtt på årsmötet och får möjlighet att aktivt delta och påverka föreningens verksamhet.

Bli stödmedlem här: Bokning - IFK Göteborg Friidrott - SportAdmin

Läs mer om stödmedlemsskap här >>

Intresseanmälan till Växjö har öppnat!
2021-11-11 12:21

Nu drar vi igång förberedelserna inför vinterns höjdpunkt och vi har skickat mejl till alla aktiva födda 2010 och äldre där vi vill undersöka hur intresset är för att följa med på 2022 års Växjöresa.

 

Quality Hotel Games går 21-23 januari. Vi brukar lämna Göteborg kring kl 15.00 på fredag och komma hem igen vid 21-tiden på söndag.

 

Prislappen brukar hamnar på ca 1600 kr och inkluderar; bussresa, 2 nätter på hotell, 2 middagar. 

 

För att följa med på resan behöver du ha tävlingsvana från större tävlingar såsom Världsungdomsspelen och Julklappsjakten och vet vad det innebär med avprickning, uppvärmning och upprop. Givetvis är era tränare med på resan men ni bör vara relativt självgående och vet vad ni har att vänta.

 

Vi håller intresseanmälan öppen fram till 30 november. Det kostar 200 kr att anmäla sig och den avgiften är inte återbetalningsbar, men räknas av när vi sänder ut meddelande om slutbetalning.

Klicka på denna länk och så hittar ni resan under rubriken "Tävling"
https://sportadmin.se/book/?F=9c591599-d6e0-404e-9862-0b559888eba2

Vi håller tummarna att du vill följa med!

Hälsningar,
IFK-kansliet

Stort tack alla Light Run-funktionärer
2021-11-10 13:51

 

Stort tack till alla fantastiska funktionärer som deltog på helgens Light Run. IFK´s hejarklack gjorde succé i Majorna/Slottsskogen och peppade löparna längs banan med hejarop, musik och LED-stavar. IFK´s jourgrupp gjorde även de ett superjobb och stöttade upp med diverse uppgifter i start- och målområdet på Slottskogsvallen. Trots ihärdigt regnande hela kvällen var det ett glatt humör på samtliga. Ni gjorde ni ett grymt jobb!

 

Tack för er funktionärsinsats!

 

/kansliet. 

Lisa Rogö tillbaka där hon hör hemma!
2021-11-05 12:55

Det är mycket glädjande för IFK Göteborg Friidrott familjen att Lisa Rogö är åter anställd hos oss som ungdomsansvarig från 1/11. Lisa har stor erfarenhet av klubben och rollen som ungdomsansvarig och det känns tryggt att hon är tillbaka med ett ansvar att utveckla klubbens kärnverksamhet.

Vi ställer tre frågor till Lisa:

- Hur känns det att vara tillbaka på kansliet?
"Det känns jättebra. Våra barn och ungdomar är ju de bästa som finns och jag vill verkligen finnas här och hjälpa dem på vägen samt bidra till att träningarna för våra barn innehåller bra och variationsrik träning med mycket fokus på koordination och motorik."
 
- Vad är den viktigaste föreningsfråga för dig att ta tag i just nu?
"Att vi skapar en struktur i föreningen som är hållbar över tid och som vi alltid kan falla tillbaka på."
 
- Om du fick bestämma, hur ser den närmaste framtiden (1-3 år) ut för IFK Göteborg Friidrott?
"Vi har ju skatt bland ungdomarna att förvalta och jag vill att vi ska låta dem fortsätta få utvecklas i en energifylld, glad och motiverande träningsmiljö så de kan bidra till den starka frammarsch som IFK Göteborg är inne på. På två år har vi klättrat från 37 till 19 plats i SM-pokalen och tittar vi endast på ungdomar 15-17 år så hamnar IFK på 3:e plats av Sveriges alla klubbar. Att härifrån ta steget in i junior och senioråldern är ingen enkel sak, men vi ska verkligen försöka göra vårt yttersta att hjälpa våra aktiva rätt!"

Sportchefen Jeremy säger:
"Det känns fantastiskt roligt att ha Lisa tillbaka på nära håll. Hon är en person som jag har ett stort förtroende för som jag ser fram emot att bolla utvecklingstankar och idéer med. Vi har en gemensam värdegrund och syn på idrott i stort och i synnerlighet friidrott, så det känns som om jag har fått en angenäm tillskott på jobbet."

Vi hälsar Lisa varmt välkommen tillbaka och önskar henne lycka till på det ny gamla jobbet!

/Kansliet

 

Nyheter från våra grupper
Träningsläger 12-14 år, 29/10 14:00 
Lindås Athletics 29 jan 2022, 21/10 21:54 
Häckgruppen, 28/09 09:53 
IFK Göteborg Challenge 6 juni 2021, 04/06 17:05 
Kraftmätningen (kvaltävling) 20 juni 2021, 12/05 13:13 
Nationaldagskampen 5-6 juni 2021 INSTÄLLT!, 27/04 08:12 
 
Stöd IFK Göteborg Friidrott
Våra arrangemang
Sociala medier
Våra sponsorer
Funktionärsuppdrag