SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Göteborg Friidrott
träningsläger 12-14 år

Bislett Games och Tyrvinglekene - tävlingsresa för 2008-2009
2023-04-17 13:00
Världens främsta kvinnliga diskuskastare kommer till Bilsett!

Innan pandemin gjorde vi en ungdomsresa till Oslo som var så uppskattad att vi nu har glädjen att meddela att vi gör en favorit-i-repris och drar till grannlandet i väster för att uppleva högklassig friidrott på Diamond Leauge på Bislett. Efter Bislett Games åker vi till Tyrvingleken, där vi själva får ta på oss spikskorna och tävla i en av Norges bästa och största ungdomstävlingar. Vi hoppas att vi skapar än fler minnesvärda och roliga upplevelser tillsammans i IFK Göteborg Friidrott.

15 JUNI | BISLETT GAMES
Vi lämnar Göteborg i gemensamma bussar på torsdag eftermiddag den 15 juni och till kvällen har vi biljetter till Diamond League på Bislett i Oslo. En gala som brukar vara stjärnspäckad. Extra roligt blir det att se den norska 400mH stjärnan Karsten Warholm samt sydafrikanen Van Niekerk (som har det flottaste löpsteget i hela världseliten) på 400m slätt. Van Niekerk är tillbaka i full kraft efter en korsbandsskada. Eller vad sägs om att världens sex främsta kvinnliga diskuskastare kommer till start, med den tidigare balettdansösen Valerie Allman i spetsen. I tävlingsprogrammet finns också stav för herrar, men deltagarna är inte offentliggjorda än. Vi har dock garderat oss för att en viss Duplantis kommer till start och våra platser på läktaren är precis ovanför stavbädden, vid 200m-starten. Och att sen se Ingebrigtsen springa 1500m på hemmaplan. Wow!! Håll i dig vilket tryck det kommer att bli. 

 

15-18 JUNI | BOENDE
Efter galatävlingen kör vi ca 10 km nord-väst och checkar in i mysiga stugor på Bogstad Camping där vi ska kampera ihop under tre nätter. Topcamp Bogstads stugor är rymliga och jättefina. Det finns fyra ordinarie bäddar samt ett vardagsrum och kök. För att få ner priset nyttjar vi soffan som en sovplats, samt att vi även sover på en bäddmadrass. Så totalt försöker vi få in sex ungdomar per stuga. I varje stuga toalett och dusch.
Gällande måltider är vi inte på det klara med än hur vi ska ordna med det. Mest troligt är att vi köper vår egen frukost och lagar i stugorna. Lunchen äter vi på idrottsplatsen och middagen.. antingen fixar vi själva, eller hittar ett ställe i närheten av campingen som kan servera middag åt oss.

 

16 JUNI-18 JUNI | TYRVINGLEKENE
Under helgen 16-18 juni deltar vi i en av Norges största ungdomstävlingar ”Tyrvinglekene” på Nadderud stadion, Bekkestua. Ett väldigt roligt grenutbud med bl.a 200mH/300mH, 1500m, längd, kort häck, höjd, stav, diskus.. och så STAFETT (4x60m)!! Tyrvinglekene är en välorganiserad tävling, och sist vi var där kände vi oss varmt välkomna av våra norska vänner.
Här ser ni årets dagsprogram: Dagsprogram - Oslo Sportslager Tyrvinglekene
J=Jenter (flickor) och G=Gutter (pojkar)

 

VILKA BJUDER VI IN?
Ungdomsresorna kom till på efterfrågan från ungdomarna själva som vill resa bort tillsammans och ha något att se fram emot. Vi i föreningen har tidigare år rest till Uddevalla, Eslöv, Kalmar och senast de begav sig var det Oslo, som vi nu gör en favorit-i-repris av.

Vi riktar resan till aktiva födda 2008-2009!

 

FÖRÄLDRAR, SYSKON OCH SUPPERTERS

Stugbyn vid Bogstad är stor, så är du som familj till den aktive intresserad av att följa med så går det utmärkt, att ni i egen regi och egen transport, bokar in er på samma ställe. Det kan vara gott att ha ett extra stöd med och så tycker vi att ur föreningsperspektiv att det bara är trevligt. Vill ni även följa med och titta på Diamond Leauge och vill sitta tillsammans med oss, så kan ni mejla till tickets@bislettgames.no och uppge att ni vill sitta nära IFK Göteborg. Vi har bokat på sektion S.

 

EVENTUELL KROCK MED SKOLAVSLUTNING
Vi är medvetna om att datumet för vissa krockar med skolavslutningen, som man riskerar att missa. Så var det även förra året. Men det trista med att eventuellt behöva ta ledigt och missa skolavslutningen kompenserades verkligen av att upplevelsen av Dimond League, Tyrvinglekene och den fina samvaron mellan ungdomarna under resan blev så stor.


VAD KOSTAR DET?
Ett preliminärt pris för:
- Buss
- Boende 3 nätter inkl lunch på idrottsplatsen
- Inträde till Diamond Legaue på Bislett

- Startavgifter Tyrvinglekene

 

Pris: ca 3.500* kr beroende lite av hur den norska och svenska valutan står sig mot varandra.

Det tillkommer kostnad för frukost och middag.

 

_______________________

*Det finns möjlighet att söka stöd från föreningens Stödfond, läs mer på vår hemsida

_______________________

 

ANMÄLAN

Anmälan är öppen redan nu och anmälningsavgiften om 500 kr dras sedan av på slutbetalningen. Anmälningsavgiften är inte återbetalningsbar vid ev. avbokning.

Klicka på fliken "Anmälan till Oslo" här uppe i menyn.

 

LEDARE

Vilka ledare som följer med beror på anmälningsläget och det vet vi lite längre fram.

 

Varmt välkomna alla IFK-vänner!

 
Visselblåsare
Stöd IFK Göteborg Friidrott
Våra arrangemang
Våra sponsorer