SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Göteborg Friidrott
Friidrottsskola

Pep Athletics - Vårt nya koncept för nya barn och unga!
Bild: Linda Skoglund

Vi i IFK Göteborg är verkligen glada att så många barn är nyfikna på att prova friidrott. Ni är många fler än vi kan erbjuda plats till i våra befintliga träningsgrupper. Därför har vi arbetat fram ett helt nytt koncept och just ni är den första generation som vi erbjuder detta till. Konceptet har vi döpt till Pep Athletics och är en friidrottsskola under 10 veckor där vi hoppas att alla barn som vill ska få möjlighet att testa friidrott. Vi startar hösten 2022 och inledningsvis nyttjar vi endast Lindåshallen i Billdal. Vi är väl bekanta med hallen och vet att det kommer fungera med vårt koncept. Målsättningen är att vi i framtiden ska ta friidrotten dit barnen finns. Att vi ska kunna erbjuda Pep Athletics i lokala gymnastiksalar i närheten av där barnen bor. Så att barnen inte ska behöva åka till de områden där friidrottshallar finns. Men vi börjar lokalt i Lindåshallen.

 

Vad innebär då Pep Athletics? Jo, under en termin som består av 10 tillfällen testar vi en ny friidrottsgren vid varje träning. Det är också en friidrottsskola där vi till varje ny vecka får en liten friidrottsläxa. Man kanske behöver få hjälp av sin mamma eller pappa för att ta reda på svaret, men det fixar ni tillsammans. Under de tio veckorna kommer vi testa följande grenar;

 

Vecka 1 – Sprint

Vecka 2 – Längd

Vecka 3 – Kula

Vecka 4 – Häck

Vecka 5 – Höjd

Vecka 6 – Spjut

Vecka 7 – Medeldistans

Vecka 8 – Stavhopp

Vecka 9 – Diskus

Vecka 10 – Avslutningstävling med trekamp

 

Första tillfället är lördagen den 9 september 2023. Träningen leds av ungdomar som är aktiva friidrottare i IFK Göteborg och de är så peppade på att få träffa era barn, att utvecklas som ledare och att få lära ut det som de har lärt sig. Men till deras hjälp behöver vi minst fyra engagerade föräldrar som går bredvid och hjälper till. Vårt mål är att dessa föräldrar sedan ska ta över stafettpinnen och starta en ”riktigt” träningsgrupp till vårterminen. Under höstterminen finns möjlighet att gå tränarutbildning för ålder 7-10 år som IFK Göteborg bekostar, i gengäld går ni till vårterminen in och blir en del av vår tränarstab och fortsätter att träna veckovis med de barn som vill fortsätta träna friidrott efter Pep Athletics.

Vill ni vara hjälpledare har era barn förtur, mejla direkt till kansli@ifkgoteborgfriidrott.se

 

Träningstider i Lindåshallen/Billdal:

2015-2016 – Lördagar 09.00-10.00

2013-2014 - Lördagar 10.00-11.00

2015-2016 – Lördagar 11.00-12.00

 

Träningstider i Friidrottens Hus

2015-2016 – Lördagar 09.30-10.30

 

Pep Athletics är ett prova-på-koncept. Det finns många idrotter som lockar och till ”Pep” ingår inte några förpliktelser från föräldrar. Kostnaden för tio veckor är 1450 kr. Om man sedan väljer att fortsätta med friidrott i en riktig träningsgrupp till vårterminen ingår alltid minst 16 h funktionärsinsatser där Göteborgsvarvet är vårt absolut största och viktigaste arrangemang. Var beredda på att vara delaktig i den häftiga varvsveckan. Läs mer on våra funktionärsuppdrag här >>

 

Till hösten startar vi två Pep-grupper med 20 barn i varje grupp. Barn födda 2016-2013 är välkomna med er anmälan. Var noga med att välja rätt ålder till rätt grupp, barn födda 2015 väljer gruppen som heter "Pep Athletics 10 veckor födda 2015" tex.

 

Bokningen är öppen och ni kan redan nu gå in och bekanta er med bokningssidan: (välj friidrottsskola när ni loggat in och sedan Pep Athletics)

Till bokningen >>

 

Hoppas ni tycker det låter spännande och roligt! Hör gärna av er om ni undrar något, eller om ni vill anmäla er som hjälpledare till kansli@ifkgoteborgfriidrott.se

 

Hälsningar Kansliet på IFK Göteborg Friidrott

 
Visselblåsare
Stöd IFK Göteborg Friidrott
Våra arrangemang
Våra sponsorer