Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Göteborg Friidrott

Styrelsen i IFK Göteborg Friidrott 2019

ORDFÖRANDE


John Skantze

Har varit aktiv i föreningen sen 2013 då min dotter Nellie , född -05, började i en träningsgrupp i S-hallen. Jag är en relativt engagerad person, men utan idrottserfarenhet, så en plats i styrelsen lockade. Sen dess har jag haft olika positioner i styrelsen och har nu fått uppdraget att för andra året vara ordförande i föreningen. Till vardags är jag VD på ett säljbolag och har, i takt med att mina barn idrottat mer och mer, skapat ett idrottsintresse, främst friidrott och handboll. Jag är mycket intresserad av ledarskap, drivkraft och individens utveckling, något som jag får utlopp för både i det professionella och ideella.


LEDAMÖTEN


Benny Krantz

Min resa startades på landet utanför Ulricehamn. Som mellanbarn med spring i låret i en ganska stor familj bestod 80 och 90 talet av många timmar på fotbollsplanen och jag fortsatte sparka på bollen i över 25 år och har fortfarande exceptionellt svårt att inte hänge mig om möjligheten ges.

Högre teknisk utbildning startade i Göteborg -96 då jag läste en el/data-ingenjörsutbildning. Efter det har vägen varit berikande brokig och jag har även pluggat nätverksteknik, grafisk design, webb-applikationsutveckling och projektledning och ledning. Jobbat som lärare, systemutvecklare,  inhousechef, projektledare, konsultchef och affärsområdeschef.

Vår son tränar i klubben sen två år tillbaka och älskar sporten och atmosfären i klubben. Jag ser mycket fram emot att få bli en del av styrelsen och hjälpa till att föra IFK Göteborg Friidrott framåt.


Helena Emilsson

Jag har två döttrar som tränar i IFK: Emilia 10 år som tränar i Friidrottens Hus och Molly 8 år som tränar i S-hallen där jag även är hjälptränare. Emilia började i höstas och Molly denna vårterminen. Vi bor för närvarande i Haga men skall flytta under våren till Fiskebäck.

Jag har bakgrund inom kampsporten och har tränat Jiu Jitsu, Judo och Taekwondo och även tävlat, mest på ungdomsnivå, men främsta merit var 3:a i SM i Taekwondo år 1999. Nu för tiden blir det mer löpning och yoga. Jag hoppas att kunna bidra med min erfarenhet inom ekonomi och finans för att säkerställa lönsamheten i föreningen.  


Henrik Lindblad

Min son Nils tränar och tävlar med IFK Göteborgs -06:or sedan några år. Han älskar det. Jag är så glad att han är med i IFKs verksamhet och få träna friidrott, där tränare och ledare ser till inte bara de sportsliga framgångarna utan till att barnen skall må bra och trivas.
Min egen idrottskarriär är inte mycket att skryta över, i nästan alla grenar får jag stryk av sonen. Jag ägnar mig åt löpning, cykling och simning på motionsnivå, där Ö-loppet i Göteborgs skärgård har varit ett årligt mål. I styrelsen för IFK hoppas jag kunna vara med och bidra med en lång erfarenhet av ideellt arbete från andra föreningar och kanske med en del erfarenhet, kunskap och kontakter från företagande och ledningsfunktioner inom bygg och fastighetsindustrin. 


Håkan Linnér

Med idag en 18-årig son som är aktiv släggkastare & ungdomstränare i föreningen, har jag varit en engagerad förälder sedan 2007; tränare, ledare, styrelsemedlem o ordförande några år. Har som ungdom varit aktiv friidrottare, fotboll o ishockeyspelare. 1988-95 tränare o ledare på Lidingö, Stockholm, då jag flyttade till Göteborg: Nya Varvet/Älvsborg. Med stort hjärta för idrotten, helhetstänk för föreningens alla behov kommer jag bidra med struktur, planering och ett strategiskt tänk för att jobba vidare mot vår vision.


Karin Edin

Min familj bor i Askim och jag och Johan har två pojkar, Albin och Hugo, födda -06 och -08 som båda tränar i Slottskogshallen och FIH. Albin började med friidrott för 2,5 år sedan och Hugo i höstas, Jag är även hjälptränare i Albins grupp. Själv har jag aldrig hållit på med friidrott utan seglade e-jolle på elitnivå tills jag var 27 år där jag har vunnit SM och var 10:a på VM som bäst. Jag vill bidra med det engagemang som mina föräldrar gjorde när min moderklubb växte och blev Sveriges bästa och ser mycket fram emot att delta i klubbens fortsatta expansion och utveckling.


Patrick Österlund

Vår äldsta dotter Ebba är nybörjare inom friidrott och tränar sedan oktober i Friidrottens Hus med kompisarna födda 2007. Vi bor i Fiskebäck. Min egen idrottsliga bakgrund är inom fotboll och bandy men jag lyckades även snubbla mig till en överraskningsseger i 110m Häck i stadsskolemästerskapen i Jönköping någon gång under 80-talet. Jag har fått en väldigt positiv känsla av klubben så här långt och hoppas att jag kan bidra med ytterligare energi och engagemang.


Sandra Stolt Perlbo
Min koppling till IFK Göteborg Friidrott består i min dotters (Ellen Stolt Perlbo) deltagande i 2010 Blå S-hallen samt min roll som hjälptränare i denna grupp, någonting jag finner givande, utvecklande och lustfyllt. Viljan och vanan i att arbeta med barn och unga springer dels ur en genuin drivkraft gällande glädje, utveckling och motivation, dels ur mitt tidigare yrkesval som legitimerad lärare. Jag tror på gemenskap och tillhörighet som viktiga beståndsdelar i en människas, och då särskilt barn och ungas, välbefinnande.


SUPPLEANTER


Filip Linnér

Jag har varit aktiv i klubben från att jag var i 7-års åldern. min främsta gren är slägga där jag även har deltagit SM för juniorer. Jag hjälper till som tränare till 07:or i Friidrottens Hus och till 08:or i Slottsskogshallen. I styrelsen hoppas jag kunna utföra "aktivas råd" på ett bra sätt som gynnar både föreningen och oss aktiva. Jag bor i Nya Varvet, Älvsborg.


Mats Lestander

Beskrivning kommer...


 
Våra arrangemang
Sociala medier
Våra sponsorer
Funktionärsuppdrag