SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Göteborg Friidrott

Intern ledarutbildning 24 mars (KM-dagen)

I samband med KM-dagen välkomnar vi er, våra duktiga barn- och ungdomsledare, till en intern tränarutbildning. Det blir en heldag i friidrottens tecken. Vi har riktigt framstående ledare i vår förening som mer än gärna delar med sig av lite tips och tricks till er som kommer underifrån med stormsteg.


Dag: Lördag 24 mars
Tid: 09.00-13.00 (avslutar med lunchföreläsning)
Var: S-hallen (bakom Friidrottens Hus)
Förtäring: IFK bjuder på fm-kaffe och lunch
Övrigt: KM startar kl 15.00. Mellan 13.00-15.00 hjälps vi åt att ställa i ordning Friidrottens Hus för eftermiddagens fantastiska tävling i blåvita färger.

Utbildare och grenar (4 x 40 minuter)

Olof Moen - Stavhopp 
Olof är pappa och tränare till den nyblivne IFK:aren Viktor Moen. Viktor studerar just nu i USA och hoppade nyligen 4.60 i en tävling "over there". 


Jeremy Pryce - Längdhopp
Hösten 2017 hade vi den stora glädjen att kunna rekrytera Jeremy till vårt tränarteam som nu är delansvarig för åldern 04-05. Jeremy har ett gediget förflutet som tränare i både friidrott och basket. Född på Jamaica. Son till en jamaicansk mästare i kort häck och höjd. Ja, ni förstår. 

Fredrik Rogö - Spint/häck
Fredrik är en före detta mångkampare och som varit landslagsledare i ungdomsfinnkampen för sprint/häck vid två tillfällen. Idag är han ledare i de grupper hans barn tränar, 07:or och 09:or i IFK. Har alla.. ALLA!  resultat lagrat i sitt minne. Det är Fredrik och Lennart Juhlin. 


Janne Wanhainen - Höjd
Janne är (nästan) världens meste tvåmetershoppare. Med ett facit på 23 år i rad över 2 meter och 2.19 i "pers" så guidar Janne oss till den perfekta floppen. Veteran EM-guld i höjd 2016. Satsar nu på sidan av sin juniortränarroll  i IFK även på sin nyligen sjösatta egna verksamhet Top Coach Sweden. PT- och gruppträning i friidrott.
www.topcoachsweden.se
 

Sixten Grönberg - Träningsplanering, lunchföreläsning
Sixten har vigt sitt liv åt idrott och har tränar allt från knattar till seniorer. Har varit personlig fysioterapeut åt den svenske rekordhållaren på 100 m, Peter Karlsson. Föredragshållare om träning och friskvård och har/driver friskvårdsprojekt på olika företag. Älskar att vara tränare och ser det som ett ärofyllt förtroendeuppdrag. Är i IFK ansvarig för juniorer.


Vid stort gensvar behöver vi prioritera huvudledare samt tränare för äldre grupper.

Välkommen med din anmälan:
https://register.sportadmin.se/form/form.asp?ID={19B7918C-90AA-419D-BEF7-114129E38B7A}

Prestation utifrån ett hållbart friidrottande - 16 aug 2019 i samband med FGP Göteborg
 
 
SVENSKA FRIIDROTTSFÖRBUNDET BJUDER IN TILL:
Prestation utifrån ett hållbart friidrottande. 
Hur integrerar vi aktuell friidrottsmedicinsk forskning i vår verksamhet?
 
Utbildningen kommer ge en översyn över aktuell forskning inom området friidrottsungdomars hälsa, ge tydliga exempel på hur vi kan använda den kunskapen i vår vardagliga träning. Deltagarna kommer att ges möjlighet till att prova ett kortare praktisk pass.
 
Gå gärna in på och gå igenom sidan FRISK.FRIIDROTT inför utbildningen både för att ta del av all information som sammanställts där och för att få ut mesta möjliga av utbildningstillfället. 
 
Målgrupp: Tränare för barn 12-19 år
 
Föreläsare:
Dejan Mirkovic, ungdom- elittränare i friidrott, ansvarig för SOK:s projekt Talang 2022
Jenny Jacobssson, medicinsk koordinator Svensk Friidrott, forskare Linköpings Universitet
 
Du som tränare ges möjlighet att vara med om denna utbildning vid ett av fyra olika tillfällen, du anger ditt val av tillfälle vid din anmälan:
  • 18 juni Sollentuna i samband med FGP
  • 26 juni, Malmö i samband med Lag-SM finalen
  • 3 juli, Karlstad i samband med FGP
  • 16 augusti, Göteborg i samband med FGP
Bekräftelse skickas med exakt tid och plats.
 
Anmälan
Anmäl intresse för att gå utbildningen till kansliet. Vi ser helst att alla huvudtränare och gärna även hjälptränare till grupper födda 2007 och tidigare går utbildningen och (om möjligt) i samband med utbildningen har en gemensam diskussion för att kunna bedriva såväl utvecklande som hållbart friidrottande i vår verksamhet.
30 maj 2018 / Föreläsning om pubertetsåren - inbjudan från VG Idrott
 
Hur kan vi hjälpa elitidrottande ungdomar att hantera pubertetsåren?
 
Tonårstiden och puberteten är en väldigt avgörande tid för en ung idrottare med elitambitioner. Samtidigt beskrivs den perioden av aktiva och tränare ofta som utmanande och problematisk. Under denna föreläsning kommer Astrid Schubring, utifrån sin forskning, berätta om vilka psykosociala utmaningar de aktiva ställs inför under puberteten och framför allt hur förbund, föreningar, tränare och föräldrar kan stödja unga aktiva under denna känsliga period för att uppnå en långsiktigt hållbar elitidrottskarriär.
 
Föreläsare: Astrid Schubring
Datum/tid: Onsdagen den 30 maj 2018, kl. 18.00-20.30
Plats: A-huset på Pedagogen, Västra hamngatan 25, Göteborg.
Deltagaravgift: Kostnadsfritt
Läs mer och anmäl dig här senast onsdagen den 23 maj 2018
 
12 apr 2018/ Föreläsning om snabbhetsträning - inbjudan från VG Idrott
Snabbhet är en direkt avgörande faktor inom många idrotter. Ibland kan det handla om att prestera i en maximal insats (t ex sprintlöpning och simning) men ibland handlar det om upprepade sprintinsatser (t ex lagbollsporter). Men hur skall man egentligen träna för att bli snabbare?
Den som kommer att ge svar på den frågan heter Håkan Andersson. Han är Sveriges och en av världens mest kunniga tränare i kort sprint. Han har bland annat tränat Torbjörn Eriksson (före detta svensk rekordhållare 200m) och Peter Karlsson (svensk rekordhållare 100m). Håkan har också arbetat med snabbhet och styrka för Svenska Olympiska Kommittén och dessutom hjälpt engelska Premier League-laget Bolton Wanderers, svenska fotbollslandslaget och svenska basketligans Sundsvall Dragons.
 
Föreläsare: Håkan Andersson
Datum: Torsdagen den 12 april 2018
Tid: kl 18.00-21.00
Plats: A-huset på Pedagogen, Västra hamngatan 25, Göteborg.
Avgift: Kostnadsfritt
Anmäl dig här senast den 5 april
 
Visselblåsare
Stöd IFK Göteborg Friidrott
Våra arrangemang
Våra sponsorer