SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Göteborg Friidrott

Ny struktur från 1 oktober 2022

Ny struktur IFK Göteborg Friidrott 
Fr.o.m. 1 oktober 2022 presenterar IFK Göteborg Friidrott en ny struktur.
Vi genomför denna förändring för att kunna ge en bättre anpassad träning enligt den aktives önskemål och den egna ambitionen kring sin utveckling inom friidrotten.

Den aktive väljer träningsspår eller tävlingsspår som presenteras enligt modellen ovan. Den aktive kan välja att byta spår inför ny termin eller enligt överenskommelse med huvudtränare. Vi kommer att fasa in denna struktur successivt.

 

Hur väljer jag spår?
Gå till dig själv. Hur ser ditt eget intresse ut för att tävla? Gillar du tävling eller trivs du bäst med att endast träna friidrott. Kanske är du också aktiv inom andra idrotter eller aktiviteter. Jämför dig inte med kompisar. Du deltar i IFK Göteborg Friidrotts verksamhet efter dina egna förutsättningar och intresse. Diskutera gärna med dina tränare. Valet du gör nu är inte hugget i sten. Känner du efter ett tag in i terminen att du vill 
växla upp eller ner så gör vi förändringen vid ny terminsstart. Vill du växla upp så vill vi att du först tävlar innan bytet sker.


Vi kommer inte splittra några grupper. Ett till två (beroende av ålder) träningspass i veckan genomförs alltid tillsammans med de 
träningskompisar och träningsgrupp ni alltid tillhört. Övriga pass görs tillsammans med de som valt samma inriktning.
Om du väljer träningsspår har du samma möjligheter att tävla som om du väljer tävlingsspår, i den mån du har lust. I träningsspåret får du dock inte tillgång till grengruppsträning, men har möjlighet att delta i grenteknikträning inom ramarna för de ordinarie träningstillfällena.


Du som gillar att tävla och vill satsa på friidrott ska välja tävlingsspåret. Tillsammans arbetar vi för att du skall få en så bra utveckling som möjligt. Vi förväntar oss ett högt fokus när vi utför övningar, att vi vågar bli riktigt trötta, och att vi alltid ger allt. Däremot kan vi skratta och ha hur kul vi vill mellan övningarna.


Själva valet görs genom att boka en plats i tränings- eller tävlingsspår genom ett utskick från kansliet. Vi gör detta val inför den säsongen vi tävlar i P/F13 (2010 år 2022) Innan dess kommer tränare för aktiva födda 2007-2010 kalla till informationsmöte i respektive träningsgrupper där ni får mer information om vad förändringen kommer innebära. För aktiva födda 2011 och senare sker ingen förändring till hösten. För äldre aktiva erbjuds möjlighet att fortsätta inom friidrotten som motionär, tävlande eller som ledare.


Allt kommer inte falla på plats på en gång. Vi låter detta ta tid där vi förbättrar och utvecklar strukturen för att det skall bli så bra som möjligt för våra friidrottare. Oavsett om du väljer motions- eller tävlingsspår så är du en lika viktig och självklar del av IFK Göteborg Friidrott. Vårt mål är och förblir att vi skall ge varje deltagande individ möjlighet till optimal idrottslig utveckling, oavsett målsättning eller individuella förutsättningar. Vi är övertygade att detta är rätt väg att gå.

 
Visselblåsare
Stöd IFK Göteborg Friidrott
Våra arrangemang
Våra sponsorer